Eveniment-Social

Atac dur al liderului USLIP Iași la adresa politizării, de către PNL, a sistemului educațional românesc

Publicat: 09 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atac dur al liderului USLIP Iași la adresa politizării de către PNL a sistemului educațional românesc

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar – USLIP Iași, prof. Laviniu Lăcustă, lansează un atac dur la adresa politizării, de către Partidul Național Liberal, a sistemului educațional românesc.

„Ceea ce se întâmplă în ultimele trei luni încalcă spiritul proiectului «România Educată» și, evident, articolul 7 din actuala Lege a Educației Naționale care atestă expres că: «În unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației (…) sunt interzise (…) activități de natură politică». Nu ne-am propus o cercetare exhaustivă a schimbărilor de la Inspectoratele Școlare Județene. Ne dorim să fie promovată depolitizarea, ca prim-pas al modernizării sistemului educațional românesc”, transmite Lăviniu Lăcustă, președinte USLIP

Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP Iași) lansează un atac dur la adresa politizării, de către Partidul Național Liberal, a sistemului educațional românesc. „Ceea ce se întâmplă în ultimele trei luni încalcă spiritul proiectului «România Educată» și, evident, articolul 7 din actuala Lege a Educației Naționale care atestă expres că:

«În unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației (…) sunt interzise (…) activități de natură politică». Nu ne-am propus o cercetare exhaustivă a schimbărilor de la Inspectoratele Școlare Județene. Ne dorim să fie promovată depolitizarea, ca prim-pas al modernizării sistemului educațional românesc”, transmite Lăviniu Lăcustă, președinte USLIP.

„Facem toate aceste precizări pentru a sublinia echidistanța și neutralitatea politică

Acesta arată că fosta putere reprezentată de către Partidul Social Democrat a manifestat în repetate rânduri tendința de a numi inspectori școlari generali care să provină din activul de partid.

„În ceea ce ne privește, USLIP a sancționat constant derapajele sociale, politice și uneori economice ale fostei Puteri. Am avut mai multe proteste la Prefectura Iași, în anul 2017, îndreptate împotriva Guvernului reprezentat de către partidul sus menționat. De asemenea, am avut și scrisori deschise către fostul Președinte al Camerei Deputaților – Liviu Dragnea. Am fost martorii unor destituiri de inspectori generali și numirea evidentă a altora pe criterii politice. Am fost cei care am subliniat faptul că reducerea numărului de ore la planurile-cadru promovate de către senatorul Liviu Pop aduce grave deservicii atât elevilor, cât și cadrelor didactice. Facem toate aceste precizări pentru a sublinia echidistanța și neutralitatea politică pe care USLIP Iași o poate proba oricând cu fapte și dovezi”, a conchis Lăcustă.

Adauga un comentariu