Actualitate

Atac dur al lui Marcel Ciolacu la Ludovic Orban: „Aţi sfidat cu nerușinare restricţiile!

Publicat: 06 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atac dur al lui Marcel Ciolacu la Ludovic Orban Aţi sfidat cu nerușinare restricţiile
Atac dur al lui Marcel Ciolacu la Ludovic Orban: „Aţi sfidat cu nerușinare restricţiile!

Marcel Ciolacu l-a atacat dur pe Ludovic Orban, de la tribuna Camerei Deputaţilor, la „Ora premierului”.

„Domnule Orban, de patru luni vă spunem clar şi răspicat: ‘Guvernaţi, nu mai furaţi!’. Aţi profitat cu mult tupeu ca să vă îndestulaţi toţi clienţii politici. Aţi sfidat, pur şi simplu, suferinţa românilor. Aţi sfidat cu neruşinare restricţiile impuse oamenilor de rând. Pentru dumneavoastră, personal, nu au existat reguli şi lege. Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pe trei generaţii”, a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD..

Liderul social-democraților l-a apostrofat pe Ludovic Orban că în loc să fie atent la sănătatea românilor, el și-a văzut doar propriul interes.

„Domnule Orban, trebuia să fiţi apărătorul sănătăţii românilor, dar aţi fost interesat doar de bani. Aţi reprezentat doar interesele marelui stomac liberal“, a adăugat Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul a vorbit în fața plenului Camerei Deputaților purtând mască de protecție. Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a ajuns la tribuna cu mască medicinală pe față, dar și-a scos-o înainte să înceapă să vorbească, spunând „O să șteargă microfonul, să nu fie probleme”.

Moțiune de cenzură împotriva lui Ludovic Orban

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură, care „100% va trece” de votul Parlamentului. PSD vrea să propună un prim-ministru economist.

„Vom depune o moţiune de cenzură şi această moţiune de cenzură va trece”, a declarat Ciolacu la Antena 3, potrivit Agerpres.

Liderul social-democraţilor a spus că o primă formă a textului moţiunii a fost deja schițată de senatorul Şerban Nicolae şi că s-au strâns până în prezent 204 semnături de susţinere.

„Avem 204 semnături până acum. Primul text a fost lucrat de Şerban Nicolae”, a precizat Marcel Ciolacu.

El a susţinut că PSD va avea voturile suficiente să treacă această moţiune de cenzură.

„Vom avea voturile suficiente să treacă această moţiune. Marea majoritate a liderilor grupurilor politice doresc să treacă această moţiune”, a afirmat preşedintele interimar al PSD, care nu a avansat însă o dată certă la care va fi depusă moţiunea, ci doar a reamintit că a anunţat faptul că social-democraţii nu o vor depune în timpul stării de alertă.

Marcel Ciolacu a precizat, de asemenea, că PSD doreşte să meargă la consultările de la Cotroceni şi cu o propunere de prim-ministru după căderea Guvernului Orban.

„Vom prezenta şi un program de guvernare pe termen scurt. Dorim să mergem cu o propunere de prim-ministru, susţinută de toate forţele politice. (…) Noi vom depune o moţiune de cenzură şi 100% această moţiune va trece”, a subliniat Ciolacu.

Întrebat dacă are deja un nume pentru un viitor prim-ministru, el a declarat că este preferat, în acest moment, „un specialist în economie”.

„Românii au început să îşi dea seama cu cine au de-a face. Guvernul este lipsit de credibilitate. Prim-ministrul e un mincinos patologic. Orban nu mai are niciun fel de credibilitate. Preşedintele României trebuie să recunoască acest eşec politic numit Orban şi să îi ceară demisia. Cred că demisia lui Orban ar fi cea mai potrivită”, a declarat Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu