Actualitate

Atac dur lansat de purtătorul de cuvânt al PNL: „Am eliberat Iașul de analfabeții PSD!“

Publicat: 28 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atac dur lansat de purtătorul de cuvânt al PNL Am eliberat Iașul de analfabeții PSD
Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a lansat un atac dur la adresa SPD Iași. Ionel Dancă a spus că județul Iași „a scăpat de rușinea de a fi condus de niște analfabeți ai PSD, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani”.

„Județul Iași a scăpat de rușinea de a fi condus de niște analfabeți ai PSD, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani!

Partidul Național Liberal a reușit să elibereze de sub bocancul baronilor PSD alte 10 Județe și am ajuns, în acest moment, să conducem 17 Consilii Județene, care vor avea parte de o nouă administrație, o administrație liberală, performantă”, a declarat Ionel Dancă, în cadrul unei conferințe de presă la sediul PNL.

Atac dur lansat de purtătorul de cuvânt al PNL: „Marian Oprișan e istorie la Vrancea

Liderul liberal a menționat că partidul său a reușit victorii mari în foste fiefuri ale PSD.

„Bătălii cruciale s-au dus peste tot în țară. Marian Oprișan e istorie la Vrancea. La Giurgiu, epoca lui Bădălău s-a terminat. Giurgiu, în acest moment, este un județ liberal, cu un vot istoric obținut de PNL atât la Consiliul Județean cât și la municipiul Giurgiu.

Județul Prahova e eliberat de legăturile familiei Cosma în administrarea județului. La Constanța, bătălia între reprezentanții lui Felix Stroe și strămoșii lui Mazăre și-au văzut sfârșitul odată cu câlștigarea județului Constanța și a municipiului Constanța, prin noul primar al acestui oraș, Vergil Chițac“, a menționat Ionel Dancă.

Cum au pierdut liberalii primăria a două sectoare din București

Ionel dancă a explicat care au fost cauzele pentru care liberalii nu au reușit să câștige primăriile din două sectoare ale Capitalei.

„Sectorul 1 e condus în acest moment de Clotilde Armand, candidatul susținut de PNL și partenerii din USR-PLUS. Din păcate, la Sectorul 5, manevre pe care le credeam de mult apuse, din trecutul interlop al administrațiilor PSD, au făcut ca victoria să nu fie a candidatului PNL, Cristian Băcanu, și până în ultima clipă vot cu vot au fost deturnate opțiunile de vot ale cetățenilor din Sectorul 2, astfel încât, în acest moment, avem un alt câștigător“, a precizat Ionel Dancă.

Primarul Mihai Chirica: Ceea ce am promis se va transforma în fapte

Mihai Chirica la Primăria Iași și Costel Alexe la Consiliul Județean Iași este noua echipă de la vârful județului după alegerile locale 2020. Primarul și-a reconfirmat mandatul la Palatul Roznovanu, în timp ce ministrul Mediului l-a bătut pe Maricel Popa, candidatul PSD, și președintele în exercițiu al CJ Iași.Mihai Chirica a câștigat Primăria municipiului Iași cu 42,1 la sută din voturi. Pe locul doi s-a clasat Cosette Chichirău cu 30 la sută din voturi, în timp ce pe poziția a treia a ieșit Camelia Gavrilă (PSD), cu 13,1 la sută din totalul voturilor.
La Consiliul Local Iași, PNL și USR au mers aproape umăr la umăr, în timp ce PSD s-a clasat pe locul al treilea.
La nivel de mandate: PNL va prinde 11 posturi, USR – PLUS 9 mandate, iar PSD va miza pe 5 consilieri, în vreme ce PMP va avea 2 consilieri.

După aflarea rezultatelor, primarul Mihai Chirica, a arătat că vrea să continuie proiectele județului alături de noul președinte al CJ Iași, Costel Alexe.

„Timpul vorbelor a trecut. Două luni de zile ne-ați tot ascultat cu programele electorale pe care vi le-am propus. A venit și vremea faptelor. Mulțumesc celor care au venit la vot, că ne-ați votat, ați ales pentru ceea ce noi credem că e mai bun pentru municipiul Iași, pentru județul Iași, pentru România. Trebuie să vă bazați că ceea ce am promis, ca vrem să facem, se va transforma în fapte. A fost o muncă titanică, dar scorurile care s-au înregistrat arată foarte clar că Iașul ca și toate celelalte mari orașe ale României au ales un alt drum”, a spus primarul Mihai Chirica

Iată reacția lui Costel Alexe, noul președinte al Consiliului Județean Iași

Noul președinte al Consiliului Județean Iași este Costel Alexe, liderul PNL Iași. Costel Alexe l-a învins detașat pe Maricel Popa, candidatul PSD Iași la aceste alegeri.

„Ziua duminică, 27 septembrie, a consfințit faptul că în urma acestor alegeri locale au câștigat românii, iar dacă este să ne referim la județul nostru, au câștigat ieșenii. Locuitorii din municipiul Iași și din zona metropolitană, de la Iași la Pașcani, de la Miroslava la Cristești, ieșenii au ales un proiect de dezvoltare al județului nostru, au respins categoric tot acest circ politic făcut de adversarii noștri în ultima perioadă și evident nu au uitat anii guvernărilor trecute când Iașul a fost lăsat pradă intereselor politice meschine și, evident, decalajele dintre estul și vestul țării s-au acutizat”, a menționat Costel Alexe, noul președinte al Consiliului Județean Iași.

Adauga un comentariu