Local

Atac în stil mafiot! Un ieșean s-a trezit cu mașina incendiată! Fostul ginere, condamnat pentru violare de domiciliu și distrugere prin incendiere! (Exclusiv)

Publicat: 24 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atac în stil mafiot Un ieșean s-a trezit cu mașina incendiată Fostul ginere condamnat pentru violare de domiciliu și distrugere prin incendiere Exclusiv
Magistrații l-au condamnat pe un ieșean acuzat de distrugere și violare de domiciliu, după ce a incendiat mașina fostului socru

Un ieșean s-a trezit cu mașina incendiată, după un atac în stil mafiot! Fostul ginere al victimei a fost condamnat pentru violare de domiciliu și distrugere prin incendiere. Judecătorii l-au pus pe Victor Timofte să achite despăgubiri de 12.000 de lei

Atac în stil mafiot, în Iași! Un bărbat s-a trezit cu mașina incendiată! În urma incidentului, fostul ginere al victimei a fost condamnat pentru violare de domiciliu și distrugere prin incendiere!  Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Victor Timofte (44 de ani) la pedeapsa rezultantă de 2 ani și 4 luni de închisoare, pentru violare de domiciliu și distrugere prin incendiere. Mai mult, ieri, instanța l-a obligat pe individ și la plata unor daune morale și materiale în valoare totală de 12.000 de lei. Decizia emisă ieri nu este definitivă.

Victor Timofte, acuzat de violare de domiciliu și distrugere prin incendiere

Victor Timofte a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași în urmă cu mai bine de 2 ani. Acuzațiile aduse acestuia de anchetatori sunt de violare de domiciliu și distrugere prin incendiere. Întreg scandalul a izbucnit după un atac în stil mafiot.

„În noaptea de 23 spre 24 decembrie 2016, în jurul orei 3:00, inculpatul Victor Timofte a pătruns fără drept în curtea locuinței persoanei vătămate I.P. și a incendiat microbuzul marca Ford Transit, aparținând fiului acestuia”, au precizat anchetatorii.

Victima acestui atac în stil mafiot le-a povestit procurorilor că locuiește în zona Belvedere, din Iași, alături de soția sa și de unul dintre fii. Mai mult, bărbatul a povestit că un alt fiu a mers la muncă în Anglia și, la revenirea în țară, în septembrie 2016, și-a cumpărat un microbuz marca Ford Transit. La scurt timp, tânărul a plecat din nou în Anglia și a lăsat microbuzul în curtea casei părinților săi.  Pe 23 decembrie 2016, tatăl tânărului a fost sunat de rude, care i-au povestit că, la poarta casei, a venit ginerele său, Victor Timofte, împreună cu un alt bărbat, făcând scandal. Acesta ar fi căutat-o pe fosta sa soție, iar la plecare ar fi spus că „lucrurile nu vor rămâne așa”.

Atac în stil mafiot: identificat pe imaginile de pe camerele video de la benzinărie

Victima a mai declarat că, în noapte de 23 spre 24 decembrie 2016, în jurul orei 3:00, s-a trezit din somn după ce a auzit niște pocnituri. Bărbatul a relatat că a ieșit în curtea casei, unde a văzut că microbuzul și gardul erau în flăcări.  Acesta a alertat autoritățile. După stingerea incendiului, oamenii legii au declanșat ancheta. Astfel, ei au aflat că incendiul a fost pus intenționat.

Principalul suspect a fost Victor Timofte. La audieri, individul a susținut că este nevinovat. Numai că anchetatorii au mers pe fir și au aflat că, înainte de incident, individul a mers cu un taxi la benzinăria Peco Mol, de unde a cumpărat 2,3 litri de benzină. Procurorii au cerut imaginile de pe camerele de luat vederi de la benzinărie. Astfel, anchetatorii l-au identificat pe Victor Timofte. Aceștia au mai aflat că individul i-a spus taximetristului să îl aștepte 10 minute, plecând cu recipientul, fără a da alte detalii. Ulterior, suspectul s-a întors la taxi, solicitând să fie dus în zona Selgros.  Astfel, procurorii au ajuns la concluzia că afirmațiile suspectului nu se corelau cu celelalte dovezi.

Ulterior acestui atac în stil mafiot, Victor Timofte a fost trimis în judecată pentru violare de domiciliu și distrugere prin incendiere. De asemenea, el a fost condamnat pentru aceste acuzații. Ieri, ieșeanul a fost pus și la plata unor despăgubiri în valoare totală de 12.000 de lei, pentru mașina incendiată .

Adauga un comentariu