Titlurile zilei

Atac mafiot într-un cartier de lux din Iași! O familie de constructori a băgat spaima în vecini. Agresiunea a fost surprinsă pe camerele de supraveghere – FOTO/VIDEO

Publicat: 24 mart. 2023
_____ Vizualizări 51 Comentarii
Atac mafiot într-un cartier de lux din Iași O familie de constructori a băgat spaima în vecini. Agresiunea a fost surprinsă pe camerele de supraveghere  FOTOVIDEO
Frații Toma au reușit să terorizeze un cartier întreg de pe strada Valea Adâncă

Familia Toma a băgat spaima în vecinii de pe strada Valea Adâncă, municipiul Iași. De mai bine de 1 an, constructorii depozitează pământ și utilaje în apropierea vilelor, spre disperarea vecinilor. Recent, frații Costin și Vasile Toma l-au fugărit pe Ion Teletin, vecinul care i-a reclamat la autorități din cauza activităților ilegale. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere

Pe strada Valea Adâncă, din municipiul Iași, la limita teritorială cu localitatea Miroslava, mai mulți proprietari de case sunt terorizați de membrii familiei Toma, implicați în mai multe proiecte imobiliare, fiind și proprietarii unui parc de utilaje. Cel mai afectat de activitățile familiei Toma este Ion Teletin. La începutul anului 2022, bărbatul a finalizat vila de pe strada Valea Adâncă, nr. 20B, dar nu știa că terenul de lângă aparține familiei Toma.

Pe amplasamentul respectiv, constructorii aduceau pământ și parcau utilajele, fără să țină cont de normele de conviețuire. Teletin a încercat să aibă o discuție cu membrii familiei Toma, dar nu a găsit înțelegere. Ba mai mult, în ultimul an a fost amenințat și înjurat, dar nimeni nu se gândea că vor trece la fapte. La finalul săptămânii trecute, frații Costin și Viorel Toma au acționat, după ce Teletin a anunțat Poliția Locală din Miroslava. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat și conflictul vecinilor de pe strada Aurora, pornit de la un proiect imobiliar.

Atac mafiot într-un cartier de lux din Iași, Teletin a fost fugărit printre case

 Familia Toma a distrus liniștea cartierului cu utilajele din dotare
Familia Toma a distrus liniștea cartierului cu utilajele din dotare

Sâmbătă, 18.03.2023, Ion Teletin a sesizat Poliția Locală din Miroslava că frații Toma lucrează pe strada Prunului cu un camion ce nu avea asigurare obligatorie. După sesizare, Teletin s-a dus la fața locului să verifice dacă polițiștii vor reacționa. Nici bine nu a ajuns, că frații Toma l-au reperat și au fugit spre el să-l agreseze. Totul s-a petrecut pe strada Veche. Teletin a scăpat doar după ce a fugit printre casele din zonă și s-a adăpostit în curtea unui locuitor.

„Proasta mea inspirație a fost că m-am dat jos din mașină. Am fugit, pentru că voiau să mă omoare. Noroc că nu erau garduri, m-am dus în curtea unui proprietar. Am sunat la soția mea să vină să mă ia. După, din răutate, l-am văzut pe Costin Toma cum mi-a rupt oglinda de la mașină. Ei au venit cu tot felul de intimidări. Au cumpărat o mașină și au lăsat-o parcată în fața casei mele. Sunt zile când trec pe lângă gardul meu și-mi spun: «Băi, urâtule, băi, boschetarule».

În curtea lor continuă să fie garaj, continuă să aducă mari cantități de pământ negru și realizează activități de service la utilajele lor, la orele prevăzute pentru odihnă, respectiv 22-08 și 13-14. Familia Toma are toate aceste utilaje înregistrate ca persoană fizica și nu fiscalizează nimic din beneficiile realizate cu aceste utilaje. Mai mult, lucrătorii de pe ele sunt angajați la negru, fără contract de muncă”, a precizat Ion Teletin.

S-a făcut plângere la poliție

Frații Toma au parcat ostentativ o mașină în fața porții lui Ion Teletin
Frații Toma au parcat ostentativ o mașină în fața porții lui Ion Teletin

Ion Teletin a făcut plângere și la poliție, dar parcă în zadar.

„Dar asta nu este tot, situația care ne creează cea mai mare stare de neliniște și tensiune o reprezintă depozitarea regulată a unor cantități mari de pământ în curtea lor, ce sunt reîncărcate în cele două autocamioane, cu utilajele din dotare, respectiv cele 3 excavatoare, și transportarea spre comercializare. La ieșirea din curte, toate aceste utilaje lasă urme de pământ pe drumul public, iar când camioanele vin și ies foarte încărcate cu pământ din curte provoacă vibrații periculoase pentru imobilele noastre.

Precizăm că la imobilele noastre au apărut deja fisuri în zidărie și structura de rezistență. Deseori sunt parcate la mai puțin de 5 m de imobilul meu. Nu este posibil ca, într-o societate normală, oricine să poată deține o multitudine de utilaje grele, să le parcheze oricum și oriunde, fie chiar și pe proprietatea lor, fără însă să îndeplinească condiții legale de funcționare”, se arată în plângerea depusă de Ion Teletin.

Costin Toma: „Nici nu l-am văzut la față”

Contactat de reporterii BZI, Costin Toma a negat incidentul de sâmbătă.

„Haideți, iarăși cu Teletin. E nebun cu capul. Nu am nicio treabă. Sâmbătă nici nu l-am văzut. Nu ai ce discuta cu ăsta. Și poliția s-a lămurit că nu este sănătos. A făcut tot felul de reclamații”, susține Costin Toma.

Anul trecut, Ion Teletin s-a războit și cu capul familiei, Constantin Toma, în vârstă de 70 de ani. Ion Teletin i-a reproșat prezența utilajelor în zonă, iar răspunsul nu a întârziat să apară: bărbatul i-a arătat părțile intime.

O familie de constructori a băgat spaima în vecini, dar, chiar și după atacul mafiot de la finalul săptămânii trecute, polițiștii nu au intervenit.

Comentarii
  • Acești analfabeți, debili mintali, unul dintre ei a omorât o femeie într-un accident rutier, nu au nici o lege, înjură pe toată lumea, fac numai scandal, se ceartă cu toată lumea, fac evaziune fiscală, nu plătesc nimic la stat, au numai activități ilicite, nu respectă nici o lege, vă dați seama cât de terorizati sunt vecinii lor și nici o instituție a statului nu intervine.
    De ce oare? Numai cei care au avut de-a face cu ei știu ce le poate creierul lor fără neuroni.
    Fac apel la toate persoanele cărora le-au săpat fundații, le-au transportat pământ să meargă la facă plângere la poliție, la procuratură prntru că nu dau factură pe lucrările pe care le execută, nu au cuvânt, nu respectă nici o regulă.
    Așa nesimțiți și impertinenți nu s-a mai văzut, nimeni nu se implică, distrug drumurile, fac numai rău la oameni. Oameni buni nu vă mai angajați să colaborați cu ei, vă amăgesc, își bat joc, evitați-i pe cât posibil pe acești oligrofeni. Ăștia probabil până la urmă o să omoare
    pe cineva. Organele statului trebuie să intervină imediat. O să vedeți că o să se mai scrie despre ei.

  • CIOBANULE ,DACA DE DAI SMARDOI VIN LA TINE FRAIERE !BINE CA TE CUNOSC CINE ESTI !
    AM AC DE COJOCUL TAU CIOBAN INPUTIT CE ESTI !

  • Dihaniile astea bolnave la crbl Toma au stat la minerva bine ca au plecat au distrus si terorizat un bloc intreg inca mai au in cartier 2 veri la fel de bolnavi care terorizeaza zona minerva tie greata doar cand ii vezi pe acesti bolnavi escroci si mitomani scandalagii .

  • Telefon este un retardat care se ia de copii mei iau fc ce nu mai știe el tot cei rău la el găsești dar vai de el ca bunul Dumnezeu nu doarme cine are grija copiilor mei sa le dea domnul sanatate ca poate au și ei copii și familie Pe bărbatul meu la fc varza la-m operat are tot felul de boli și tot se ia de el dar el toată ziua nu are ce fc devot săi păzească pe ei nu are servici oare spune ca îl terorizează cu ce el are casa departe de acest loc este un om de nimic un om nu se comporta cum fc el ss stea cu tel in mina toată ziua serviciul lui unde este filmarea pe spațiul privat și urmărirea vecinilor este un nebun e de dus la Socola nu ai ce fc cu el sau saturat toate instituțiile de el pe unde se duce și scrie tot felul de prostii care poate multe nu sunt adevărate ca cine vine și verifica vede ce scrie și ce fc el urmărește oamenii vecinii au spus și ei ca este un nebun doamne dai mintea cea mai de pe urma

  • Trebuie data o lege prin care sa interzica celor care nu stiu sa foloseasca limba romana, sa mai scrie. Cel care a scris „anonim” pare un intelectual de-a lui Toma.

  • fugiti de aceasta familie cat mai departe ,cei care au intrat in aceasta familie dupa ce au vazut cu cine au de.a face au fugit cat i.a tinut picioarele

  • Doamne sf zi de azi ca multă minte ii mai trebuie lui Teletin care a luat un apartament cu japca de la un om de pe b-dul Independentei și a sărit omul să-l omoare cu cuțitul ca ia spart USA cu forța și la dat afara din casa sa îți dea sf sărbătoare de mîine multă sanatate Teletin ți-e și familiei tale Bina Vestire “de mîine dacă știi de bunul Dumnezeu și Maica Domnului ceva dar nu cred ca știi se vd

  • Societate comerciala în toată regula…ITM ar trebui sa ia toți băieții la puricat-la sesizarea poliției locale-dar cei din garda de mediu referitor la achiziția, depozitarea, pământului….etc rutiera pe zona ITP asigurări,….că suntem în UE….Vorbește cu activistul de mediu de la Buzău, în găsești pe site și o să vezi cum trezește și primăria și poliția…

  • Pentru autobaza-depozit au nevoie de aviz de la mediu, DSP și acordul vecinilor. Dacă acestea nu există, niște funcționari plătiți bine din banii contribuabililor, comit un abuz prin neaplicarea măsurilor legale. Motivele pentru care nu vor să îi deranjeze, sunt cunoscute doar de ei dar le putem bănui.

  • Valea Adanca, cartier de lux?! Atunci Copoul ce mai este? Intr-un cartier de lux nu ajung sa locuiasca specimene de astea. Lux nu inseamna doar pret mare ci si vecini de calitate, liniste, trafic lejer, densitate mica de locuitori, curatenie, iluminat public, samd. La Iasi nu prea exista cartiere de lux.

  • Mai oameni buni care știți sa comentați un om cu capul pe umeri nu filmează in curtea vecinului PTR ca este proprietate privată și dacă îl intrebi spune ca își filmează casa ca sa trimită la neamuri nu știți ce fel de om este asta Teletin este iun om de nimic un bișnițar de mașini umbla cu mașina cu nr de Franța in orașul Iași in România e de dus la Socola dacă ați STI ce fata are de ordinar nu ați mai fc comentarii la adresa oamenilor care le mănâncă sufletul este un nemernic care pindeste de peste tot ce fel de om se cheamă asta dacă se mai cheamă om cum sa pindesti tu Vecinul de lingă tine și sa stai cu tel și să-l filmezi toată ziua ce fc ci ce se ocupa acest individ cu cine are legătura nu suntem pe timpul securistului dar este peste măsurile care le are un om de tind și-a construit casa sub firele de înaltă tensiune cine ia dat lui autorizație de construcție a vrut sa construiască case dar cadastru nu ia dat voie dar casa cum și-a construit-o cu ce relații și-a construit casa este un dobitoc ordinar care nu are scrupule sta și pindeste lumea ce fc ziua nu are servici cu asta se ocupa el pindeste vecinii și ii filmează onania sta in cartier de lux auzi ce spune ca aici mașinile circula ca pe strada mare e lux nu gluma praful de la mașinile care circula pe strada unde se aseară pe casa și pe capul lui

  • Aceasta familie toma de cand a venit in cartier miroase doar a prostie crunta si a mizerie umana ………sunt mai prosti ca ciorile

  • Anonimule care tot scrii pe-aici,sigur esti cum a spus cineva mai inainte ,,intelectual”,dea lui Toma.Mai analfabetule,incultule,dute si invata mai intai sa scrii,sa pui virgula,punct si apoi sa incepi de la capat cu litera mare, sau tu nu ai auzit de asa ceva.Tu nu ar trebui nici sa te gandesti sa scrii ,pina nu inveti lucrul acesta,cine i-ti da dreptul tie sa stilcesti cuvinte si limba romana?Animalule.

  • 3 retarzi pe care ii ocoleste toata lumea,is cunoscuti de toata zona ,nici un dezvoltator nu mai lucreaza cu ei,grasi rapanosi ce scuipa seminte la capat cug,daca politistii nu erau corupti si isi faceAU TREABA NU SE AJUNGEA AICI,se linisteau de mult dar unii s au vandut ieftin,rusine de uniforma pe care o purtati

  • Aceste aratanii marca toma nu sunt prosti odata ce au un munte de bani ,vile si utilaje poate au fost dar acum invart euroii cu lopata ))))))))prosti sunt cei din autoritatile statului corupt si cei care fac combinatii cu ei si leau dat bani cu sacii .

  • Niște retarzi și unii și alții. Dar gibonii ăștia a lui Toma întrec pe toți. La cât noroi lasă pe drumuri nimeni nu îi vede. A fost Poliția Locală și le-a dat avertisment ( după ce au luat sacoșa). Este unul Filaret care e mâna lor moartă la Locală.

  • Plangere scrisa si numar de inregistrare la IPJ Iasi si daca nici asa nu se rezolva, sigur se rezolva la Bucuresti. Cei de lași vor fi demisi 100 % pentru ca nu au luat masuri atunci cand au primit reclamatia de la acest om. Nu este nici un om mai special ca altul, clar. Si voi ziaristii il puteti ajuta si mai mult sa isi rezolve problema aceasta.

  • Nu țin nici cu ei da nici cu tine dar de unde știm noi că te-au fugărit cei doi băieți ai lui Toma daca nu le arăți și fetele pe filmare . Cum stai t acolo în colț și aștepți să fii fugărit cam dai de bănuit că sunt de-ai tai și ai vrea și tu să obții ceva . In rest ce sa spun eu am lucrat și lucrez cu ei chiar sunt niște băieți foarte ok.

  • Rapenii ăștia jignesc breasla oamenilor cinstiți din construcții. Ăștia parcă sunt făcuți cu dosul p ulii la băutură.

  • Handicapatul ăla bătrân a ieșit cu bata din mașină, avea un VW , fix in dreptul casei . Acum aflu și eu cine era…clar ,familie de handicapați, se vede pe figura lor.

  • Ba deștepților care vă dați deștepți voi ați vizionat filmarea nu eram nici eu nici fratimiu. Ăla incerca în orice fel sa ne însceneze cate ceva pentru că vede că nu-i răspunde nimeni la instigările sale. Luați și judecați înainte să vb aiurea. De ce nu ne da direct in judecată de ce merge cu postări dintrastea pe la ziare sa ne hărțuiască nu.

  • In toate aceste comentarii de mai sus, nu a spus nimeni că voi ați apărea in acele imagini, însă pentru noi cei care vă cunoaștem, ne-am dat seama imediat că ești tu și frățiorul tău. Dar toți cei care au comentat, nu asta au vrut să evidențieze. Oamenii care au avut de-a face cu voi, familia Toma, au arătat calitățile voastre umane foarte “deosebite”.
    Însă cine se scuză, este clar că se auto-acuză!
    Nu ești tu primul si fratele tău cel din urmă? Noi așa vedem!
    Cei care au comentat au vrut să arate că voi ați făcut banii mulți intr-o manieră ilicită, fraudând atât bugetul de stat cât si pe toti cei pentru care ați prestat acele activități de excavație si transport pământ, înșelându-i in diverse moduri. Iar cu privire la parcarea utilajelor și depozitarea de pământ, vă credeți stăpânii străzii, nu aveți pic de respect pentru cei din jurul vostru, nici măcar între voi nu vă respectați, ceea ce este foarte trist.
    Dar dacă nu reușești să înțelegi, citește de mai multe ori, până ai să reușești să înțelegi, sau roagă pe cineva care știe, să-ți citească și să-ți explice.

Adauga un comentariu