International

Atac terorist cu o maşină capcană în Siria! Au murit cinci persoane, alte zeci au fost rănite

Publicat: 20 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atac terorist cu o maşină capcană în Siria Au murit cinci persoane alte zeci au fost rănite
Atac terorist cu o maşină capcană în Siria

Un atac terorist cu o maşină capcană a avut loc în nordul Siriei. În urma exploziei unei masini-capcana au murit cinci persoane, alte 85 fiind rănite.

Atac terorist cu o maşină capcană în nordul Siriei

Explozia a avut loc în nordul Siriei şi a dus la decesul a cinci persoane şi rănirea a altor 85. Conform Reuters, atentatul a avut loc în satul Siccu, exact la graniţa cu provincia Kilis din Turcia. Potrivit relatărilor făcute în presă locală, 15 persoane rănite au fost duse la un spital din Turcia. Se pare că starea lor este foarte gravă iar numărul persoanelor decedate ar putea creşte. Regiunea în care a avut loc atenatul este sub controlul rebelilor care sunt susţinuţi de Turcia. Rebelii sunt susţinuţi de oficialităţile de la Ankara încă din 2016 atunci când au avut loc operaţiuni ce au avut ca scop lichidarea teroriştilor ISIS.

Contextul atacurilor teroriste din Siria

Războiul civil sirian – care a început în 2011 – implică multe părţi, inclusiv guvernul sirian, guvernul rus, guvernul iranian, guvernul turc, o coaliție condusă de SUA și numeroase grupări armate pe teren (inclusiv statul islamic) cu obiective concurente.

Din cauza condițiilor de securitate extrem de slabe, guvernele occidentale nu recomandă în general toate călătoriile în Siria.

Ankara considera miliţia YPG ca fiind organizaţie teroristă

Azaz a fost sub controlul rebelilor susținuți de Turcia de la prima incursiune a Ankara în Siria în 2016, într-o operațiune care a avut ca scop alungarea militanților statului islamic și a miliției YPG kurde siriene de la granița sa cu Siria. Ankara consideră YPG-ul susținut de SUA ca organizație teroristă. Operațiunea s-a încheiat în 2017. Şiria a organizat duminică alegeri parlamentare pe teritoriul guvernamental. Țara se luptă împotriva unei economii care se prăbușește și a unor noi sancțiuni americane, după ce președintele Bashar al-Assad a redus controlul asupra majorității țării.

Un atentat terorist urma să aibă loc în Europa

Conform datelor de ultimă oră, un atentat terorist urma să aibă loc în Europa, mai exact în Marea Britanie. Din informaţiile date publicităţii de agenţiile de informaţii din Regatul Unit, o englezoaică în vârstă de 37 de ani care se convertise la islam şi care se radicalizaze dorea să detoneze o bombă în catedrala Sain Paul din Londra. Tânăra a fost condamnată pe viaţă de o instanţă din Regatul Unit.

Safiyya Shaikh, pe numele său real Michelle Ramsden, va trebui să stea cel puţin 14 ani în spatele gratiilor. Ea s-a convertit la islam în 2007, înainte de a se radicaliza. Potrivit procuroarei Alison Morgan, Safiyya Amira Shaikh îşi exprimase ”intenţia de a se sinucide şi de a omorî cât mai multe persoane posibil”. Fenmeia căutase pe internet cum ar putea provoca cât mai multe distrugeri posibile la catedrală, cea mai mare și una dintre cele mai cunoscute din Londra.

Locuitoare a orăşelului Hayes, situat la vest de Londra, Safiyya Amira Shaikh a început în septembrie 2019 să facă activitate de recunoaştere pentru a evalua dispozitivul de securitate al catedralei Saint Paul şi posibilitatea de a introduce o bombă în lăcaşul de cult.

Adauga un comentariu