Eveniment-Social

Ateneul Național din Iași pleacă cu spectacole în turneu în Suceava. În prim-plan este celebra piesă „Take, Ianke și Cadâr”

Publicat: 13 aug. 2020
Piese puse în scenă de Ateneul Național din Iași, precum
Ateneul Național din Iași pleacă cu spectacole în turneu la Botoșani și în Bucovina

Spectacolele puse în scenă de Ateneul Național din Iași, precum „Făt Frumos din lacrimă” și „Take, Ianke și Cadâr”, ajung la Dolhasca, Suceava. Astfel, sâmbătă, 15 august, de la ora 11:00, copiii vor face cunoștință cu „Făt Frumos din lacrimă”, regia Erica Moldovan. De asemenea, în aceeași zi, spectatorii din Dolhasca vor avea ocazia să urmărească, începând cu ora 19:00, spectacolul de succes „Take, Ianke și Cadâr”, în regia lui Ion Sapdaru

Actorii de la Ateneul Național din Iași vor bucura publicul spectator din orașul Dolhasca, Suceava. Astfel, sâmbătă, 15 august 2020, de la ora 11:00, copiii vor face cunoștință cu „Făt Frumos din lacrimă”, spectacol a cărui premieră a avut loc în luna iunie, în regia Ericăi Moldovan. În seara de sâmbătă, spectatorii din Dolhasca vor avea ocazia să urmărească, începând cu ora 19:00, spectacolul de succes „Take, Ianke și Cadâr”, în regia lui Ion Sapdaru.

Ateneul Național din Iași va participa, pentru a 4-a oară consecutiv, la Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret „Gr. V. Birlic”

Vizitele Ateneului Național din Iași în județul Suceava nu se vor opri aici. Săptămâna viitoare, actorii instituției îi vor bucura pe iubitorii de teatru din Fălticeni. Ateneul Național din Iași va participa, pentru a 4-a oară consecutiv la Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret „Gr. V. Birlic”, care se va desfășura în perioada 17-23 august 2020. Împătimiții de teatru din Fălticeni care vor participa la festival, ajuns în acest an la ediția a X-a, vor primi în dar de la Ateneului Național din Iași atât spectacole pentru copii, cât și comedii spumoase pentru cei mari, care le vor face zilele de august de neuitat.

Ateneul Național din Iași este partener principal al Festivalului „Gr. V. Birilic”

Astfel, Ateneul Național din Iași, care este partener principal al Festivalului „Gr. V. Birilic”, va oferi fălticenenilor nu mai puțin de 4 spectacole. Luni, 17 august, începând cu ora 12:00, copiii vor putea viziona „Harap Alb”, regia Erica Moldovan, iar seara, de la ora 19:00, „Atenție, aterizăm!”, regia Daniel Onoae. Ziua teatrală de marți, 18 august, va începe tot de la ora 12:00, cu spectacolul „Făt Frumos din lacrimă”, tot regia Erica Moldovan. Vizita Ateneului la Fălticeni se va termina marți, de la ora 19:00, când actorii ieșeni vor juca „Dineu cu proști”, regia Sebastian Bădărău. În același timp, cinefilii din Fălticeni vor avea ocazia să vadă filme de excepție oferite cu sprijinul Cinema Ateneu, pe toata durata festivalului.

Pe de altă parte, în Iași, Ateneul Național continuă reprezentații în aer liber și proiecții de film. Acestea au loc pe terasa instituției și în curtea de lângă imobilul amplasat în cartierul Tătărași. Bilete pot fi achiziționate atât pe pe site-ul Ateneului din Iași, respectiv de la Casieria entității culturale.

Adauga un comentariu