Local

Atenție cum circulați pe drumurile din județul Iași. Lista șoselelor pe care se acționează cu utilaje și material antiderapant – FOTO, VIDEO

Publicat: 08 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atenție cum circulați pe drumurile din județul Iași. Lista șoselelor pe care se acționează cu utilaje și material antiderapant - FOTO VIDEO
La această oră, sunt în acțiune 28 de autoutilaje dotate cu răspânditoare și lamă, răspândite pe sectoarele din administrare

Începutul lunii decembrie vine și cu primele ninsori. Șoferii sunt atenționați de polițiștii rutieri să circule în siguranță și să adopte o conduită preventivă. În data de 8 decembrie 2021, începând cu ora 00:00, pe drumurile naționale din județul Iași, au acționat autoutilaje dotate cu răspânditoare și lamă, care au răspândit nu mai puțin de 120 tone antiderapant pe mai multe sectoare.

– DN 28 km 0 – 68, Castelul de apă – intrarea în municipiul Iași;
– DN 28 în Municipiul Iași;
– DN 28 km 80 – 141, Iași – Vama Albița;
– DN 24 km 151 – 184, Limită județ Vaslui – Iași;
– DN 24 C km 0 – 44, Vânători – Limită județ Botoșani;
– VODN 28 D km 0 – 13+905, Intersecție DN 28 – Lunca Cetățuii;
– DN 24 km 202 – 219, Iași – Vama Sculeni;
– DN 28 B km 0 – 39, Târgu Frumos – Limită județ Botoșani;
– DN 28 A km 0 – 37+661, Târgu Frumos – Moțca;
– DN 2 km 375 – 383 Moțca – Limită județ Suceava;
– DN 28, zona Strunga.

„La această oră, sunt în acțiune 28 de autoutilaje dotate cu răspânditoare și lamă, răspândite pe sectoarele din administrare. Carosabilul este umed, temperatura -1° C, lapoviță, izolat zone cu ninsoare. Alte utilaje pregătite pentru acțiune: 3 autofreze, 2 buldoexcavatoare, un unimog cu lamă, 6 ATB.
Materiale antiderapante în stoc: sare – 8000 tone, clorură de calciu – 23 tone, nisip – 800 tone, amestec sare + nisip – 4200 tone”, a transmis prefectul județului Iași, Marian Grigoraș.

„Precipitații mixte și carosabil umed pe drumurile naționale din județul Iași. Echipele Secției Drumuri Naționale Iași intervin la acest moment cu lamă și antiderapant pe toate sectoarele din administrare, în funcție de intensitatea fenomenelor meteo. Circulați cu atenție!”, au transmis reprezentanții DRDP Iași.

Cea mai afectată zonă din municipiul Iași a fost Buciumul. La primele ore ale dimineții, utilajele de deszăpezire au fost observate pe șosea.

Avertizarea meteo de vreme rea, în 14 județe din România

Până la ora 9.00 în localitățile Flămânzi, Ungureni, Albești, Trușești, Ștefănești, Coțușca, Lunca, Rădăuți-Prut, Copălău, Călărași, Avrămeni, Gorbănești, Manoleasa, Hlipiceni, Păltiniș, Vlăsinești, Todireni, Mileanca, Prăjeni, Sulița, Dângeni, Santa Mare, Știubieni, Drăgușeni, Durnești, Dobârceni, Mihălășeni, Blândești, Viișoara, Hănești, Săveni, Ripiceni, Românești, Mitoc, Adășeni, Răușeni din județul Botoşani și în județele Galaţi și Vrancea meteorologii anunțau ploi slabe care favorizau depunerea de polei.

Meteorologii din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie au anunţat faptul că pentru intervalul miercuri, 8 decembrie 2021, ora 9.30 – 18.00, ninsori, polei și intensificări ale vântului în 14 județe. În județele Suceava, Neamț, Bacău și la munte vor predomina ninsorile moderate cantitativ și va continua să se depună strat de zăpadă.

În restul Moldovei vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și se va depune polei.

Precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în estul Munteniei, pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă și se va forma polei. În toată zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50…60 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Județele sub Cod galben sunt Suceava, Neamț, Harghita, Covasna, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași.

Adauga un comentariu