Local

Atenție, ieșeni! Tot mai multe diete neavizate fac ravagii pe rețelele de socializare. Medic: „În niciun caz, aceste diete nu trebuie începute înainte de discuția cu un doctor, pentru că sunt drastice” – FOTO

Publicat: 25 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atenție ieșeni Tot mai multe diete neavizate fac ravagii pe rețelele de socializare. Medic În niciun caz aceste diete nu trebuie începute înainte de discuția cu un doctor pentru că sunt drastice - FOTO
Tot mai multe persoane, din dorința de a slăbi în mod rapid, caută soluții pe rețelele de socializare

Tot mai multe persoane, din dorința de a slăbi în mod rapid, caută soluții pe rețelele de socializare. Acestea se lasă influențate de descrierile în care escrocii promit un slăbit sănătos, fără înfometare, iar oamenii sunt tentați să cumpere tot felul de suplimente alimentare, ceaiuri sau alte produse, care nu fac altceva decât să le afecteze organismul, și să înceapă o nouă dietă

Tinerii, în special adolescentele, sunt cei mai atrași de această metodă de escrocherie și nu știu ce se ascunde în spatele produselor care fac ravagii pe rețelele de socializare. Aceasta, deși nu este o metodă nouă, reușește să păcălească fetele care au probleme cu kilogramele în plus.

Din dorința de a slăbi cât mai repede, tinerele apelează la dietele de pe rețelele de socializare

dr. Alina Onofriescu
Tinerii, în special adolescentele, sunt cei mai atrași de această metodă de escrocherie și nu știu ce se ascunde în spatele produselor care fac ravagii pe rețelele de socializare

Nutriționiștii ieșeni trag un semnal de alarmă, spunând că încrederea în tot ce se promovează pe rețelele de socializare reprezintă un pericol. Primul pas pe care o persoană ar trebui să-l facă atunci când își dorește să slăbească este să vorbească cu un medic.

„Dietele care sunt promovate de persoanele care nu sunt autorizate sunt periculoase. Acestea pot provoca diferite probleme atât endocrinologice, cardiace, digestive. Problema cea mai mare este că oamenii apelează la aceste diete pentru că vor să slăbească într-un timp foarte scurt. Ele duc, într-adevăr, la scăderea ponderală, problema este că nu se poate menține pe termen lung. Slăbitul rapid pentru o persoană care suferă de o boală cardiovasculară, care are probleme, nu este indicat, dar chiar și la persoanele care nu au probleme de sănătate, mai bine ar fi o scădere ponderală mai lentă, care să se mențină pe o perioadă mai lungă de timp.

În niciun caz, aceste diete nu trebuie începute înainte de discuția cu un medic, pentru că sunt drastice, iar organismul are nevoie de toate resursele pentru a funcționa în mod corespunzător. Ideal ar fi să meargă la medicul de familie, acesta este un prim pas, pentru a vedea dacă starea generală de sănătate este bună și permite începerea unui regim strict”, a subliniat dr. Alina Onofriescu, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice.

Medicii spun că acestea reprezintă un pericol

tânără care renunță la dulciuri
Nutriționiștii ieșeni trag un semnal de alarmă, spunând că încrederea în tot ce se promovează pe rețelele de socializare reprezintă un pericol

În prezent, acest lucru nu se întâmplă, iar foarte mule fete sau mămici care își doresc să scape de kilogramele în plus, acumulate pe timpul sarcinii, apelează la dietele ce le sunt prezentate de persoane neavizate.

„Mai există o problemă atunci când vine vorba despre adolescente, pentru că o dietă strictă, bazată doar pe suplimente alimentare sau pe ceaiuri, poate duce la tulburări endocrinologice, tulburări de menstruație. Ideal ar fi să nu apeleze la aceste diete. În general, ceaiurile fie cresc tranzitul intestinal și alimentele se elimină mai repede, dar nu absorb macronutrienții, astfel se ajunge la scăderea în greutate, fie cresc frecvența cardiacă. Cert este că nu astfel de ceaiuri sunt bune pentru sănătate, pentru că pot duce la tot felul de tulburări. Există riscul să se ajungă în UPU, riscul este la fel ca la persoanele care beau foarte multe energizante”, a adăugat dr. Alina Onofriescu.

Reporterii BZI au încercat să afle mai multe detalii legate de una dintre sutele de diete care fac ravagii pe rețelele de socializare. Astfel, au contactat reprezentantul unui grup ce promite un corp de invidiat la doar câteva click-uri distanță. Cu toate acestea, începerea dietei respective constă în achiziționarea unor produse.

„Cura este un program de detoxifiere a ficatului și a fierei care împreună cu alimentația tradițională are ca efect scăderea inflamației și a toxinelor din organism. Un alt efect, să spunem «secundar», este slăbirea. Baza programului constă în consumarea grăsimii animale împreună cu legume. Pe scurt, se administrează (n.r. – numele suplimentului) de 3 ori pe zi, câte 10/15 ml, iar din alimentație se va elimina zahărul, uleiul, fructele, lactatele, oțetul”, a transmis reprezentantul grupului în legătură cu dietele are fac ravagii pe rețelele de socializare.

Adauga un comentariu