Local

Atenție la cine apelați! Șarlatanii abia așteaptă să vă ia banii! Iată cea mai nouă metodă de a fi jecmănit

Publicat: 31 ian. 2024
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Atenție la cine apelați Șarlatanii abia așteaptă să vă ia banii Iată cea mai nouă metodă de a fi jecmănit
Georgiana Vasilescu îți promite foarte multe. Totul duce spre o înșelătorie de proporții

Atenție la cine apelați pentru că odată cu modernizarea societății au apărut numeroase modalități prin care șarlatanii vă lasă fără bani. Oamenii sunt jecmăniți zi de zi de așa spuși terapeuți care te învață să ai succes în afaceri. Nimic mai fals! După așa spusele terapii, oamenii rămân și fără bani și fără șansa de a avea succes.

Una dintre cele de mai succes metode prin care românii pot rămâne fără bani este practica Reiki. O astfel de ședință îți promite că te vindecă de mai toate bolile! Ori, acest lucru este fals.

Șarlatanii abia așteaptă să vă ia banii cu practici neortodoxe

Cotidanul BZI.RO a făcut o investigație pentru a vedea care sunt cele mai noi practici prin care oamenii sunt jecmăniți! Lucrurile sunt foarte complexe pentru că există o secretomanie uriașă, iar așa spușii ”terapeuți” lansează o aură de mister pentru a atrage, pentru a corupe omul care este disperat.

Un foarte bun exemplu de o practică ce aduce mai degrabă a vrăjitorie este Soul Aligned Business, o țeapă ce promite că este un ”Program de mentorat spiritual în business”. Adică, cu alte cuvinte, nu contează că ești praf la economie, dacă apelezi la sprijin spiritual vei ajunge ditamai omul de afaceri. Pe site-ul www.georgianavasilescu.com apar informații care te lasă cu gura căscată. ”Terapeutul” afirmă că:

”Soul Aligned Business” este un program de avangardă în business conceput pentru a transforma total nivelul de conștiință de la care operezi ca antreprenor luând în calcul absolut TOATE componentele unei afaceri: atât cele care se văd cât mai ales cele care nu se văd.  ” se arată pe site.

Durata programului este de 4 luni și se împarte în patru module și este disponibil doar pentru femei. Prețul este unul piperat, de peste 1000 de euro pentru curs. Georgiana Vasilescu nu oferă informații concrete, despre ce poate face această așa spusă terapie ci oferă informații generale, generice, despre modul în care tu poți ajunge în vârf. Georgiana Vasilescu vorbește despre faptul că ea nu apare pe social media și că NU DEȚINE UN SITE și că nu are profil de social media! Lucru ce este foarte dubios din moment ce are și Facebook dar și site…

 

Aceste practici ne aduc aminte de modul în care vrăjitoarele profitau de oamenii simpli care treceau prin perioade dificile și care erau disperați în a găsi o cale către o viață mai bună. Dacă în urmă cu zeci de ani ”terapeuții” purtau fuste lungi colorate, acum același gen de oameni se îmbracă elegant.

O aură de mister este tot ce trebuie pentru a te prosti

Pe lângă promisiunea unei vieți mult mai împlinite, ceea ce atrage este aura de mister. Această practică de a prosti este cea mai eficientă pentru că omul este programat să fie atras de necunoscut, de o idee ce este învăluită în mister. Șmecheria este să pari că oferi lucruri exclusiviste și că sunt puține locuri în modul, iar în acest fel vei atrage mai multe persoane:

Pentru a te putea prosti, pe site apare ideea că numărul de inscriși este limitat și că există deja o listă de așteptare

Pe lângă această şmecherie, pe site apar și numeroase testimoniale care mai de care mai uluitoare. De exemplu Cristina Ciobanu afirmă faptul că imediat după curs, în doar două luni, a reușit să facă tranzacții de peste 1 milion de euro, lucru care este la fel de credibil că teoria Pământului Plat.

Pe site apare un testimonial năucitor. Datorită cursului, o femeie a făcut 1 milion de euro în 2 luni. E ca și cum ai câștiga la loto fără să joci. Noaptea minții

În încheiere trebuie să punctăm faptul că jurnaliștii BZI.RO au lansat un set de 5 întrebări de bun simț către Georgiana Vasilescu care pur și simplu a trecut la amenințări prin intermediul avocaților. Ori, astfel de amenințări sunt absolut normale când modul tău de a face afaceri înseamnă  jecmănirea altora. Afacerea este atât de bănoasă că și alți membri ai familiei practică această scamatorie precum Reiki, Theta Healing ETC. Despre aceștia vom scrie într-un alt articol.

 

Comentarii
Adauga un comentariu