International

Atenție la fructele de mare congelate! China a descoperit prezența COVID-19 pe ambalaje

Publicat: 11 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atenție la fructele de mare congelate China a descoperit prezența COVID-19 pe ambalaje
Atenție la fructele de mare congelate! China a descoperit prezența COVID-19 pe ambalaje

Atenție la fructele de mare congelate! China a descoperit prezența COVID-19 pe ambalaje.

Marți, autoritățile locale din China au declarat că au fost descoperite ambalaje de fructe de mare congelate, contaminate cu noul coronavirus. Acestea au fost importate şi transportate din oraşul port Dalian, oraș care s-a confruntat recent cu o creştere a numărului de cazuri de infectare.

Cum a fost descoperită prezența virusului. Atenție la fructele de mare congelate!

Acesta a fost descoperit pe suprafața exterioară a ambalajelor cu fructe de mare congelate. Trei companii din Yantai, un oraş-port din provincia estică Shandong, a achiziționat aceste fructe de mare. Printr-un comunicat, autoritățile guvernamentale din oraşul Yantai, au transmis că acestea proveneau dintr-un transport de bunuri importate aduse în Dalian, fără a fi precizată originea.

În luna iulie, autorităţile vamale din Dalian, un important port din provincia nord-estică Liaoning, au semnalat prezenţa coronavirusului pe ambalaje de creveţi congelaţi importaţi din Ecuador. Astfel, China a suspendat ulterior importurile de la trei producători de creveţi din această ţară.

Așa cum s-a vehiculat, virusul a apărut la sfârşitul anului trecut într-o piaţă în care erau comercializate fructe de mare şi animale sălbatice din oraşul Wuhan, situat în centrul Chinei.

Autorităţile guvernamentale din Yantai au arătat că o parte din fructele de mare cumpărate de la cele trei companii din Yantai au fost ambalate pentru export, pe când restul nu au reușit să ajungă pe piață. Un membru al personalului din cadrul unei unităţi din Yantai care gestionează răspunsul la epidemia de coronavirus a refuzat să ofere mai multe detalii despre acest incident.

De asemenea, toate persoanele care au manipulat marfa sunt acum în carantină, iar rezultatul testelor de COVID-19  a ieșit negativ.

La sfârșitul lunii iulie, în orașul Dalian a fost descoperit cel mai recent focar de coronavirus. Primul caz a fost al unei persoane care lucra la o companie de procesare a fructelor de mare. În total, acest oraș a înregistrat 92 de cazuri de infectare.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii afirma că încă suntem supuşi riscului de infectare cu COVID-19

Într-o declaraţie de presă, Maria Van Kerkhove a declarat faptul că nu există nicio informaţie precum că virusul ar fi unul sezonier, iar acest lucru face ca populaţia să fie predispusă la infectare. În această ordine de idei, directorul OMS a cerut tuturor oamenilor să facă tot ce le stă în putinţă pentru a evita o posibilă infectare. Printre măsurile pe care oamenii le pot lua se afla şi distanţarea fizică sau purtatul măştilor în spaţii închise, sau în spaţiile în care este indicat. O altă măsură pe care populaţia o poate lua este evitarea zonelor aglomerate. Acestea, şi nu numai, au rolul de a proteja populaţia de o posibilă infectare.

Ţările care au luat măsuri de carantinare au fost felicitate

În altă ordine de idei, la aceeaşi şedinţă, un alt director al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus a ţinut să laude ţările care au decis ca variananta corectă de a proteja populaţia de o infectare în masă este carantinarea oraşelor sau regiunilor unde au fost semnalizate creşteri ale numărului de cazuri de infectare cu COVID-19.

”Măsuri puternice şi precise ca acestea, în combinaţie cu utilizarea tuturor uneltelor pe care le avem la dispoziţie, reprezintă cheia prevenirii oricărei revigorări a Covid-19 şi permit societăţilor să se redeschidă în siguranţă”, a spus el, citează BBC.

Adauga un comentariu