Local

Atenție la gropile de pe Șoseaua Rediu! Locuitorii din comună au pus anvelope ca să semnalizeze craterele de pe această arteră – FOTO

Publicat: 12 apr. 2023
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Atenție la gropile de pe Șoseaua Rediu Locuitorii din comună au pus anvelope ca să semnalizeze craterele de pe această arteră - FOTO
Craterele de pe Șoseaua Rediu sunt tot mai greu de evitat de către șoferii care tranzitează această arteră

Atenție la gropile de pe Șoseaua Rediu! Situația din comuna Rediu din județul Iași este una alarmantă pentru șoferii care circulă zilnic pe această arteră. Gropile din asfalt sunt atât de mari și adânci încât încap întregi anvelopele în ele. Locuitorii din zonă au încercat să semnaleze pericolul, marcând craterele cu bucăți de lemn sau alte obiecte, dar acest lucru nu este suficient pentru a preveni accidentele. Șoferii sunt nevoiți să evite gropile sau să treacă peste ele, distrugându-și mașinile

Situația se agravează de la zi la zi pe Șoseaua Rediu. Unii locuitori spun că lipsa de rigole de colectare a apelor este principalul motiv pentru care drumul se degradează atât de rapid. Autoritățile locale nu par să ia măsuri pentru a remedia problemele, iar primarul comunei Rediu, Ciprian Grosu, nu a emis încă un punct de vedere legat de starea drumului sau de măsurile pe care intenționează să le ia pentru a remedia situația.

Atenție la gropile de pe Șoseaua Rediu!

Gropi, asphalt, anvelope
Locuitorii din zonă au pus anvelope în gropile de pe Șoseaua Rediu pentru a le semnaliz

În comuna Rediu din județul Iași, Șoseaua Rediu a devenit o adevărată provocare pentru șoferii care o tranzitează zilnic. Gropile din asfalt au ajuns la dimensiuni impresionante, iar multe dintre ele sunt atât de mari și adânci încât încap anvelope întregi în ele. Locuitorii din zonă au recurs la metode extreme pentru a semnaliza pericolul, marcând craterele cu bucăți de lemn sau cu alte obiecte, dar acest lucru nu este suficient pentru a preveni accidentele.

Situația a devenit cu atât mai gravă cu cât drumul se degradează tot mai mult. Șoferii care tranzitează Șoseaua Rediu își distrug mașinile pe măsură ce sunt nevoiți să evite gropile sau să treacă peste ele. Unii locuitori susțin că mulți nu au le-au putut evita și le-au lovit în plin, suferind pagube materiale considerabile.

„Toată apreciere celui care a pus cauciucurile acolo. Am văzut niște nefericiți care nu știau de gropi și au întrat cu viteză în ele. Parcă mă durea pe mine”, susține un localnic din zonă.

Alții spun că lipsa de rigole de colectare a apelor este principalul motiv pentru care drumul se deteriorează atât de rapid.

„Dacă nu se fac rigole și descărcări ale acestora în pâraie, acesta va fi rezultatul oricărui drum asfaltat aflat la aceeași cotă cu ampriza acestuia. Vorbea cineva despre așa ceva acum vreo doi ani”, susține un alt localnic din comuna Rediu.

Șoseaua Rediu, mereu o provocare pentru șoferi și pietoni

Gropi, asphalt, anvelope
Gropile au ajuns atât de mari și adânci încât încap obiecte foarte mari în ele

Deși situația de pe Șoseaua Rediu persistă de foarte mult timp, autoritățile locale nu par să ia măsuri pentru a remedia problemele.

Contactat de reporterii BZI, primarul comunei Rediu, Ciprian Grosu, nu a emis încă un punct de vedere legat de starea drumului sau de măsurile pe care intenționează să le ia pentru a remedia situația. Ciprian Grosu a promis că va reabilita drumul și va adăuga trotuare pentru pietoni, treceri de pietoni și elemente de reducere a vitezei.

Din păcate, după trei ani de mandat, starea drumului este mai rea decât acum trei ani, iar locuitorii sunt dezamăgiți și furioși. Această indiferență față de siguranța șoferilor și a pasagerilor care circulă pe acest drum este inacceptabilă.

În timp ce autoritățile locale trec cu vederea, atenție la gropile de pe Șoseaua Rediu! Locuitorii din zonă și șoferii care tranzitează acest drum rămân expuși unui risc ridicat de accidente și pagube materiale. Este nevoie de acțiuni din partea autorităților pentru a remedia această situație și a asigura siguranța circulației pe acest drum.

Comentarii
  • Soseaua Rediu este in administrarea drumurilor judetene, chiar daca tranzitează localitatea. Primarul pe care asa de mult il ”iubiti” are doar vina de a nu fi insistat pentru urgentarea reparatiilor. Degradarile au drept cauza peticeala facuta anterior si greutatea mult peste limita a camioanelor care cara pamint de la Royal Tower.

  • Intre timp primarul din Rediu/Breazu se lauda pe Facebook ca asteapta bani prin PNRR pentru canalizarea comunei. Grosu daca mai vrea un mandat de primar, trebuia sa se bata cu pumnul in piept pentru modernizarea vaii Rediului. Aici castiga reputatie foarte mare, dar se pare ca nu prea il intereseaza in mod direct. Iar aici este complicat, pentru ca nu-i usor. Acusica trec 4 ani de mandat. Nici Alexe nu vrea sa-l ajute absolut deloc. Bine, nici nu aveam asteptari de la el la cat de imcompetent este.

  • Si strazile din orasul Iasi sunt pline de gropi, de noroi, de santiere etc. De chirica si sleahta lui nu aveti voie sa scrieti?

  • Atentie la craterele de pe Soseaua Rediului langa Pacuret! Acolo ai toate sansele sa-ti lasi roata cu totul . Zona e in municipiul Iasi, dar nu e administrata de nimeni.

Adauga un comentariu