Actualitate

Atenție! Nunțile și botezurile ar putea fi restricționate

Publicat: 09 oct. 2020
Atenție! Nunțile și botezurile ar putea fi restricționate
Atenție! Nunțile și botezurile ar putea fi restricționate

În perioada următoare, nunțile, botezurile sau evenimentele cu invitați numeroși ar putea fi restricționate sau chiar interzise. Președintele României precizează că numărul de infectări cu noul coronavirus se află într-o creștere alarmantă, fapt ce duce la posibilitatea ca evenimentele menționate să fie restricționate.

”Vom avea probabil mai multe discuţii despre unde şi când purtăm masca. Eu recomand, deci luaţi-o ca o recomandare, să purtaţi mască tot timpul când ieşiţi din casă. Recunosc, sunt de părere că evenimentele la care se adună multe lume şi probabil controlul devine mai greu, vor trebui restricţionate.

Am văzut, din păcate, prea multe întruniri care au un substrat pozitiv, de tip nunţi, botezuri, serbări, unde nu au fost respectate aceste restricţii şi este posibil ca astfel de întruniri să fie restricţionate”, a spus Klaus Iohannis.

De asemenea, liderul statului recomandă ca masca de protecție să fie purtată atât în exterior, cât și în afară. În ceea ce privește starea de urgență, Klaus Iohannis a declarat: ”În această etapă, nu intenţionez să reintroduc starea de urgenţă”

Președintele României: „Închiderea şcolii nu trebuie exagerată!“

Klaus Iohannis recomandă părinților să își trimită copiii la școală, acolo unde există această posibilitate. El a menționat elevii trebuie să meargă la școală pentru a învăța.

„Închiderea şcolii nu trebuie exagerată! Copiii sunt în siguranţă în şcoli. Sigur, acolo unde, din nefericire, apar cazuri în şcoală nu există alternativă, dar nu trebuie să exagerăm cu aceste măsuri restrictive fiindcă ajungem în situaţii care sunt foarte greu de gestionat. Copiii trebuie să meargă la şcoală să înveţe; părinţii trebuie să-şi trimită copiii la şcoală ca să poată şi ei să meargă la serviciu, şi aşa mai departe.

Repet: măsuri restrictive trebuie luate acolo unde nu există altă soluţie şi trebuie foarte bine analizate. Ca să nu existe exagerări am hotărât astăzi să se lucreze la o metodologie clară pentru a veni în sprijinul autorităţilor locale”, a menționat Klaus Iohannis.

România a înregistrat un nou record al cazurilor de Covid-19

Până astăzi, 9 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 148.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

114.792 de  pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.186 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 5.299 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 08.10.2020 (10:00) – 09.10.2020 (10:00) au fost raportate 52 de decese (24 bărbați și 28 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria 50-59 de ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 13 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 14 decese la categoria de peste 80 de ani.

51 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar un pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

Comentarii
  • Gura păcătosului…Nunțile si botezurile trebuie restricționate pentru că au un substrat pozitiv, nu pentru că regulile n-ar putea fi respectate („probabil controlul devine mai greu”, zice neamțul). Și, „din păcate sînt prea multe întruniri care au un substrat pozitiv”. Păi da, că românii trebuie tocați bine și fierți la foc mic, ce atîtea chestii pozitive! Dacă nu-i poți omorî, înnebunește-i!

Adauga un comentariu