Actualitate

Atentie, parinti! La o gradinita celebra din Iasi, copiii primesc otrava curata in farfurii

Publicat: 03 mart. 2013
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atentie parinti La o gradinita celebra din Iasi copiii primesc otrava curata in farfurii
1

@ O portie de branza cu smantana a trimis un copil de trei ani direct pe patul de spital @ Parintii copilului sunt revoltati din cauza serviciilor oferite de gradinita FEG@ Acestia sunt speriati ca fiul lor s-a ales cu toxiinfectie alimentara dupa masa servita acolo @ Cristi Stanciu, directorul unitatii, da vina pe sensibilitatea minorului @ Acest caz nu este singurul, in urma cu cativa ani, 13 copii au ajuns direct pe patul de spital @ In urma reclamatiei facute de Paul Zlate, tatal copilului, inspectorii de la Protectia Consumatorului vor demara o serie de controale

Parintii unui copil in varsta de trei ani au ramas ingroziti de serviciile oferite de gradinita Fundatiei Ecologice Green (FEG). Baietelul acestora a ajuns de la gradinita direct pe patul de spital. Minorul a inceput sa se simta tot mai rau, dupa ce a venit acasa. Mama acestuia a intrat in panica cand a vazut ca manifesta stare de voma si a inceput sa faca diaree. Speriati, miercuri seara, parintii si-au luat fiul in brate si au mers direct la Spitalul de Boli Infectioase Iasi. In urma investigatiilor, medicii l-au diagnosticat cu toxiinfectie alimentara. La gradinita FEG, copiii au primit la masa branza de vaci cu smantana. Multi copii au refuzat mancarea pentru ca nu era preferata lor, dar copilul familiei Zlate a avut ghinionul de a se alege imediat cu o toxiinfectie, dupa ce a mancat cu pofta. „Nu este normal sa-mi duc copilul de la gradinita la Infectioase. A venit acasa si a inceput sa acuze dureri de burtica si sa vomite. Dupa putin timp a facut diaree si am plecat in graba la spital. Copilul mi-a spus ca au servit la masa branza de vaci cu smantana. Probabil era expirata sau nu a fost tinuta in conditii corespunzatoare. Eu inteleg ca la gradinita mancarea este adusa de o firma de catering, dar oare cei de la FEG nu si-au asumat nicio responsabilitate? Am incercat sa vorbesc cu ei, dar m-au cam ignorat, dand de inteles ca nu sunt vinovati cu absolut nimic, in timp ce sotia mea statea cu copilul pe patul de spital. Din discutiile si cu alti parinti care au copii la FEG, am aflat ca nu sunt singurul care se plange de serviciile oferite acolo. Nimeni nu are curajul sa ia atitudine, pentru ca totul se invarte in jurul unui joc politic. Din pacate, victime sunt copiii nostrii, pentru care platim sa primeasca o educatie buna, sa fie supravegheati si sa beneficieze de calitatea unei institutii private de invatamant”, a precizat indignat Paul Zlate, tatal copilului.

Copilul este vinovat pentru ca e sensibil

Reprezentantii de la Protectia Consumatorului Iasi au confirmat ca exista inregistrata o reclamatie, prin care tatal minorului cere sa fie verificata calitatea mancarii servite in cadrul gradinitei FEG. Inspectorii vor demara o serie de controale la gradinita FEG, in urma sesizarii primite. Conducerea Spitalului de Boli Infectioase Iasi a confirmat prezenta pacientului minor Aaron Zlate, in varsta de trei ani, care a fost diagnosticat cu toxiinfectie alimentara. Medicii spun ca baietelul se simte mai bine, fiind supus unui tratament. Directorul unitatii, Cristi Stanciu, arunca vina pe firma de catering si pe imunitatea scazuta a copilului. „Am aflat despre cazul minorului, dar pot spune ca este o situatie izolata. Copilul este la program normal si in timpul petrecut la gradinita are si o gustare. Inclin sa cred ca au fost si alte cauze care au condus la toxiinfectie, pentru ca stiu ca este un copil mai sensibil, care se imbolnaveste foarte repede. Au mancat mai multi copii si nu s-a imbolnavit decat el”, a spus Cristi Stanciu, director FEG. Un caz similar s-a mai petrecut si in urma cu cativa ani, tot la gradinita FEG, patronata de baronul USL, Anghel Stanciu. Atunci, 13 copii au inceput sa manifeste varsaturi, diaree si greata dupa masa de pranz luata la gradinita. Unul dintre copii, in stare mai grava, a ramas la Spitalul de Copii Sf. Maria, iar alti doi au fost trimisi la Spitalul de Boli Infectioase. Dupa acest episod, firma de catering a fost singura trasa la raspundere, fiind amendata cu suma de 2.500 de lei. Probabil, reactia autoritatilor competente ar fi alta, in cazul unei gradinite care nu ar fi patronata de un baron USL. Pana atunci, parintii ieseni continua sa plateasca intre 450 si 700 de lei pentru a le oferi copiilor sansa de a ajunge pe patul de spital. „Gradinita copiilor fericiti”, asa cum se autodenumeste gradinita FEG, pare sa nu tina cont de sanatatea copiilor pentru care isi asuma raspunderea.

Adauga un comentariu