Sanatate

Atenție, părinți! Substanță toxică, descoperită într-un sortiment de mâncare pentru bebeluși

Publicat: 30 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atenție părinți Substanță toxică descoperită într-un sortiment de mâncare pentru bebeluși
Producătorul a retras de la vânzare lotul respectiv

Un sortiment de mâncare pentru bebeluși a fost retras de la vânzare, după ce s-a descoperit că are o substanță toxică. Medicii avertizează cu privire la simptomele pe care le pot avea copiii în urma consumului.

O substanță periculoasă a fost descoperită într-un sortiment de mâncare pentru copii. Produsul se regăsește atât pe rafturile supermarketurilor din România, cât și din străinătate.

Producătorul a retras de la vânzare lotul respectiv

În urma unor verificări efectuate de inspectorii sanitari, s-a descoperit faptul că produsul “Paste cu broccoli, morcov, roșii”, marca Baby Freche Freunde, într-un borcan de 190 de grame, conține alcaloizi tropani.

Produsele se regăsesc în lotul cu numărul L144181 JH6.

Analizele de laborator arată că această substanță care a fost descoperită în sortimentul respectiv este toxică pentru bebeluși.

Mai exact, alcaloizii tropani sunt ingrediente naturale ale anumitor plante care cresc ocazional în zonele de creștere a cerealelor și pot intra în alimente în timpul recoltării.

Consumul are efecte negative asupra bebelușilor, susțin medicii. Printre efectele adverse se numără voce răgușită, neliniște motorie, piele înroșită sau mucoase uscate.

Producătorul erdbär GmbH a decis să retragă de la vânzare lotul respectiv.

În cazul în care cei mici prezintă astfel de simptome, părinții trebuie să se adreseze de urgență medicilor.

De asemenea, produsele pot fi returnate la magazinul de unde au fost cumpărate fără chitanță și primesc rambursarea prețului de achiziție, notează ziarulromanesc.de.

Adauga un comentariu