Actualitate

Atenţie, utilizatori! Telefoanele BlackBerry vor înceta să mai funcţioneze din 4 ianuarie! Nu o să puteţi apela nici măcar 112

Publicat: 03 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atenţie utilizatori Telefoanele BlackBerry vor înceta să mai funcţioneze din 4 ianuarie Nu o să puteţi apela nici măcar 112
Telefoanele BlackBerry nu vor mai funcționa începând cu data de 4 ianuarie 2022

Telefoanele BlackBerry vor înceta să mai funcţioneze de pe data de 4 ianuarie 2022. Utilizatorii nu vor putea nici măcat să apeleze numărul unic de urgență 112. Decizia a fost anunţată incă de pe data de 2020.

BlackBerry va întrerupe serviciul pentru dispozitivele sale clasice marți, a reamintit compania utilizatorilor într-o declarație.

 

BlackBerry va renunța la toate serviciile sale telefonice! Dispozitivele nu vor mai funcționa deloc

BlackBerry le-a reamintit utilizatorilor săi în declarația, care a fost publicată pe 22 decembrie, de închiderea iminentă a așa-numitelor servicii moștenite.

„Pentru a ne reaminti, serviciile moștenite pentru BlackBerry 7.1 OS și versiuni anterioare, software-ul BlackBerry 10, BlackBerry PlayBook OS 2.1 și versiunile anterioare, nu vor mai fi disponibile după 4 ianuarie 2022”, se arată în comunicat.

Închiderea înseamnă că telefoanele nu vor mai funcționa în mod fiabil pentru „date, apeluri telefonice, SMS și funcționalitate 911 sau 112”, a spus BlackBerry.

BlackBerry, care s-a îndepărtat de telefoane pentru a deveni o companie de software care se concentrează pe furnizarea de „software și servicii inteligente de securitate întreprinderilor și guvernelor”, a anunțat inițial în septembrie 2020 că își va întrerupe serviciul de telefonie.

Telefoanele BlackBerry au fost cândva simboluri de statut printre celebrități și directori generali și au pătruns în multe fațete ale culturii pop. Brandul a atins apogeul în 2012, dar pe măsură ce tehnologia s-a îndepărtat de tastatură externă a BlackBerry și s-a îndreptat spre întregul ecran al smartphone-ului, la fel a făcut și cultura pop.

De ce BlackBerry nu a mai făcut față industriei de telefoane

Producătorul telefoanelor BlackBerry a fost într-o mare încurcătură. Compania a pierdut clienţi în fata Apple şi Google, Samsung etc. iar dezvoltatorii software nu s-au înghesuit să producă aplicaţii pentru Blackberry.

De altfel, compania a trecut, încet dar sigur, la Android. Așadar, primul telefon cu android a apărut, acesta numindu-se Priv. Ulterior compania a mai lansat telefoane cu sistemul de operare de la Google.

Adauga un comentariu