Local

Atenționare la Iași de fenomene meteorologice periculoase. Vreme deosebit de rece și rafale de vânt

Publicat: 23 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Atenționare la Iași de fenomene meteorologice periculoase. Vreme deosebit de rece și rafale de vânt
ISU Iași a emis avertizări cu vreme deosebit de rece și intensificări ale vântului

În perioada 23-26 septembrie Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări de vreme rece în timp ce vântul va sufla în rafale cuprinse între 50-60 de km/h.

Astfel că, ieșenii vor avea parte de un sfârșit de săptămână instabil din punct de vedere al vremii, cu rafale de vânt însă cu șanse de precipitații scăzute, conform ISU Iași.

Atenționare de vreme deosebit de rece la Iași în următoarele zile

A fost emisă avertizare de vreme rece la Iași pentru de joi 23 septembrie 2021 și vineri 24 septembrie 2021. Ieșenii vor avea parte în aceste zile de frig iar astăzi, 23 septembrie, vântul va sufla în rafale cuprinse în general între 45-60 de km/h. De asemenea vântul va sufla cu putere și vineri, avertizarea fiind valabilă până la ora 23:00.

„Informare fenomene meteorologice periculoase, interval 23.09, ora 10:00 – 24.09, ora 10:00. Intensificări ale vântului se vor semnala joi (45-50 km/h), iar vineri rafale în general de 50-60 km/h. Vreme deosebit de rece”, a declarat ISU Iași.

Joi, 23 septembrie 2021, la Iași vremea va fi în general închisă. Cerul va fi parțial noros, dar fără șanse mari de precipitații, în timp ce vântul va sufla în rafale de 45-50 km/h. Temperatura aerului va fi cuprinsă între o minimă de 8 grade Celsius și o maximă de 12 grade Celsius.

Vremea în week-end la Iași

Vineri, 24 septembrie 2021, la Iași vremea se va păstra închisă, valorile fiind cuprinse între o minimă de 9 grade Celsius și o maximă de 18 de grade Celsius iar șansele de precipitații vor crește puțin. Vântul va sufla cu putere ajungând la intensificări de 50-60 km/h.

Pe sâmbătă, 25 septembrie 2021, vremea se va mai încălzi iar șansele de precipitații se vor păstra reduse. Temperatura aerului va fi cuprinsă între o minimă de 11 grade Celsius și o maximă de 20 de grade Celsius, iar cerul va fi senin.

Duminică, 26 septembrie 2021, ieșenii vor avea parte de cea mai caldă zi, cu o temperatură maximă cuprinsă între 23 de grade Celsius iar o minimă de 10 grade Celsius. Cerul va fi parțial noros, vântul va sufla moderat iar șansele de precipitații vor fi destul de scăzute.

Vremea în România

Joi 23 septembrie 2021, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, atenţionare de Cod galben de vânt puternic ce va fi valabilă până vineri noaptea la ora 23:00 la munte, întâlnit la o altitudini de peste 1700 m.

Astfel că zonele vizate, vântul va sufla în rafale ce vor depăși 90…100 km/h. Momentan, intensificările vântului vor fi prezente în regiunile estice, sud-estice şi în extremitatea de sud-vest.

În timpul nopții, vremea se va menţine deosebit de rece în toată ţara în depresiunile intramontane şi în dealurile subcarpatice din sud unde vor fi înregistrate minime de 0…3 grade, unde conform ANM se va favoriza și producerea brumei.

Ieșenii au avut parte de o lună friguroasă în acest an, fiind înregistrate în luna septembrie temperaturi destul de mici în special noaptea. Aceste temperaturi au fost puternic resimțite de aceștia în special când în 2020 termometrele au înregistrat temperaturi mult mai ridicate, în unele zile fiind înregistrate temperaturi chiar și 30 de grade Celsius, unde vântul a suflat slab iar precipitațiile scăzute. Aceste temperaturi au fost înregistrate atât în Iași cât și în toată țara.

Adauga un comentariu