Titlurile zilei

Ați pățit asta vreodată? O femeie din Iași a avut parte de surpriza vieții sale după ce a închis contul de la BRD. „Nu este normal ceea ce se întâmplă”

Publicat: 15 mai 2023
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Ați pățit asta vreodată O femeie din Iași a avut parte de surpriza vieții sale după ce a închis contul de la BRD. Nu este normal ceea ce se întâmplă
O femeie din Iași reclamă BRD

O femeie din Iași susține că a trecut printr-o experiență neplăcută după ce a închis un cont de la o sucursală BRD din Iași. Femeia afirmă că a discutat cu reprezentanții băncii, dar aceștia nu au rezolvat problema. A depus reclamație la Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor (OJPC) Iași

Cătălina Munteanu, o femeie din Iași care este clientă a băncii BRD, susține că a trecut printr-o experiență neplăcută în momentul în care a închis contul de la una dintre sucursalele instituției bancare. Aceasta spune că a semnat pentru închiderea contului, însă după aproape o lună s-a trezit că trebuie să plătească dobânzi.

„Doresc să descriu experiență nefastă cu unitatea bancară SC BRD. Am obținut o descoperire de credit, în iunie 2019, pe care am achitat-o integral la data de 20 aprilie 2023. La aceeași dată, într-o formă scrisă (184/20.04.2023) am solicitat închiderea creditului. Deși au trecut peste 3 săptămâni de la acest fapt, am constatat nu doar că nu au închis creditul, ci dimpotrivă, au perceput dobânda pentru limita de credit. Dacă un client are o responsabilitate, sarcină de îndeplinit față de o bancă, există aceiași timpi de așteptare? Sau vorbim de dreptatea leului aici?! Nu este normal ceea se întâmplă”, susține reclamanta din Iași.

O femeie din Iași reclamă BRD

Femeia nemulțumită susține că a discutat cu reprezentanții băncii care i-au transmis că problema va fi rezolvată, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Astfel, este nevoită să plătească 100 de lei, dobânzile pentru limita de credit. Femeia nemulțumită a depus plângere la Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor (OJPC) Iași.

„Am depus reclamație și mi s-a transmis că răspunsul îl primesc în 30 de zile sau perioada de soluționare se poate prelungi, dacă situația o cere. Nu am primit de la bancă niciun răspuns și sper ca situația să se rezolve cât mai repede. Până la urmă, indiferent de sumă, aici e vorba de corectitudinea și respectul față de client. Nu am mai avut probleme, până acum, cu această bancă”, susține reclamanta din Iași.

O altă situație prezentată în edițiile anterioare este a unei ieșence care s-a trezit fără banii din cont. Reporterii BZI au transmis o solicitare reprezentanților băncii BRD, dar nu au primit niciun răspuns.

Ieșenii nu mai fac credite la bănci

Tot mai mulți ieșeni renunță la creditele de la bănci din cauza dobânzilor mari. Cei mai mulți recurg la ratele de la dezvoltator pentru că nu se mai încadrează în condițiile băncilor. Pe de-o parte, pentru că dobânzile au crescut galopant în ultimul an și mulți nu se mai încadrează, pe de altă parte, pentru că ratele la dezvoltator vin cu anumite riscuri. Avansul cerut de dezvoltatori este de la 25 la sută până la 50 la sută.

În funcție de numărul de ani pentru care se semnează contractul, se calculează și prețul. Cu rate, prețul este, de obicei, mai mare, asta pentru că dezvoltatorii nu pot percepe dobândă. Pentru un apartament de două camere, care costă aproximativ 80.000 de euro, clientul poate plăti, prin rate la dezvoltator, pe 12 ani, plata lunară și avans de 30 la sută.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în cazul femeii din Iași care a depus reclamație împotriva BRD.

Comentarii
  • brd este cea mai nesimtita si mafioata banca, percepe comision pentru orice nimic, inclusiv daca te uiti la un bancomat sa vezi ce bani mai ai in cont. Si totusi sunt o gramada de papagali care fac prostia sa devina clienti, pardon sclavi, ai acestei mizerii de banxa.

  • Corect, este cea mai naspa banca din RO ca de altfel toate afacerile venite din Franta, numai sa te pacaleasca si sa jupoaie.

  • Daca clienta a restituit creditul si nu a cerut inchiderea contului ,banca nu are nici o vina.Ce inseamna inchiderea creditului,nu exista asa ceva.Dupa ce a restituit creditul in totalitate trebuie sa ceri inchiderea contului,altfel ramai cu contul si genereaza costuri.Adresa nr.184 din poza face referire la restituirea creditului.Inchiderea contului e altceva.Pa.

  • @berede=mizerie „brd este cea mai nesimtita si mafioata banca”. da intr-adevar, dar depinde si de pachetul pe care-l ai. altfel iti dai seama, ca nimeni nu ar mai fi client BRD ever. acelasi lucru pe care l-ai patit tu l-am patit si eu si la Raiffaisen si la BRD

  • Jack pt Client.Cum adica banca nu are nici o vina?Daca eu am incheiat creantele intre tine si mine si suntem chit,de ce nu imi inchizi contul automat?Eu nu mai doresc alt credit si nu stiu daca voi mai face altul in viitorul apropiat cu voi.Acest lucru este o facatura ca sa jecmaneasca clientii.

  • Pentru Client, rog să observați din documentul atașat că s-a bifat opțiunea de,, închidere” a contului. Banca însă nu respectă solicitarea clientului.

  • Eu mi-am închis contul la CEC acum câțiva ani. După ce am platit taxa si ce a vrut am predat și cardul ca asa mi-a cerut ,dna de la alt ghișeu îmi zice ca trebuie sa imi dea bani.Zic ce bani dacă eu am plătit acum tot cu ban8 mei?

Adauga un comentariu