Titlurile zilei

Atitudine golănească din partea conducerii Spitalului „Sf. Maria” din Iași. Alina Belu pune pumnul în gură părinților care cer ajutor – FOTO

Publicat: 13 sept. 2023
_____ Vizualizări 13 Comentarii
Atitudine golănească din partea conducerii Spitalului Sf. Maria din Iași. Alina Belu pune pumnul în gură părinților care cer ajutor  FOTO
Terorismul de la Spitalul „Sf. Maria” din Iași ia amploare. Managerul Alina Belu a trecut la altă categorie de amenințări

Managerul Spitalului „Sf. Maria” din Iași, Alina Belu, a trecut la altă categorie de amenințări. Acestea vizează aparținătorii copiilor ce sunt internați în unitatea pe care o consideră ca fiind propria moșie și ce își permit să vorbească fără să îi ceară voie, punându-le pumnul în gură

În urma unei discuții pe care reporterii BZI au avut-o cu o mamă al cărei copil a fost internat la Spitalul „Sf. Maria”, managera a luat foc și a sunat-o imediat. Au curs întrebări și amenințări care au trezit frica în aceasta. În prezent, femeia se teme că, dacă își internează din nou copilul la spitalul respectiv, îl vor ignora și în cel mai rău caz vor refuza să-l trateze. Mama este disperată, plânge și nu mai știe ce să facă pentru ca Alina Belu să nu se răzbune pe copilul său. Este normal ca managerul unui spital public să interzică părinților să vorbească?

Alina Belu pune pumnul în gură părinților

poză cu Alina Belu, managerul Spitalului „Sf. Maria”
Orice este posibil la cel mai mare spital de Pediatrie din Moldova, sub conducerea managerul terorist bioing. Alina Belu

Orice este posibil la cel mai mare spital de pediatrie din Moldova, sub conducerea managerului terorist Alina Belu. Se pare că părinții nu au voie să vorbească cu reporterii care încearcă să-i ajute printr-un apel umanitar nici despre afecțiunea de care suferă copilul și cu atât mai puțin despre experiența pe care au avut-o în perioada spitalizării. În condițiile în care în articolul respectiv nu s-a menționat nimic denigrator la adresa medicilor sau a spitalului. Alina Belu uită că Ministerul Sănătății a hotărât ca fiecare pacient să completeze, la externare, un chestionar, anonim sau nu, despre mulțumiri și nemulțumiri din perioada internării.

Situația este alarmantă pentru că acest manager își întinde tentaculele asupra micuților pacienți. Cine îi permite managerului Belu să interzică aparținătorilor să vorbească despre problemele pe care le-au întâmpinat în spital? Cum ar dori Belu să îmbunătățească calitatea actului medical, condițiile de cazare, hrana, dacă nimeni nu are voie să vorbească, inclusiv personalul medical? Dacă vreun medic îndrăznește să își exprime punctul de vedere vizavi de anumite situații din unitatea medicală sau despre vreo afecțiune, este amenințat, jignit, umilit.

Nu este un caz singular. Un alt părinte a sunat la Ministerul Sănătății

Reamintim că acesta nu este un caz singular. Un tată disperat, pentru că la spitalul respectiv nu a găsit niciun aparat de radiologie funcțional pentru fetița sa cu mâna ruptă, s-a adresat managerului Belu. Aceasta i-a spus pe un ton arogant că, dacă are probleme, să se adreseze poliției. Un alt părinte a fost nevoit să sune la Ministerul Sănătății pentru că managera l-a tratat cu indiferență și aroganță.

Un bioinginer care nu deține diplomă de absolvent de master sau cursuri de perfecționare în domeniul de management, dar nici cunoștințe medicale, pune pumnul în gură părinților care cer ajutorul presei. Mai mult decât atât, Alina Belu consideră că știe mai bine cum se simt mamele, ce ar trebui să vorbească, când și cu cine, în condițiile în care acestea au peste 18 ani și dreptul la liberă exprimare.

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, îi sare în ajutor managerului terorist

poză cu Alina Belu, managerul Spitalului „Sf. Maria”din Iași și Costel Alexe, președinte CJ
Costel Alexe, cel care protejează cu înverșunare pe managerul terorist, cu orice ocazie amintește faptul că cei doi copii pe care-i are au fost tratați excepțional la spitalul „Sf. Maria” din Iași

Nu se știe în scopul cui lucrează acest manager, pentru că este clar faptul că micuții aflați în suferință nu se află nici măcar pe ultimul plan în rândul preocupărilor Alinei Belu. Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, care administrează unitatea medicală, este cel care o protejează și sub aripa căruia managerul are voie să face orice vrea cu pacienții și medicii din spital. PNL, formațiunea politică din care face parte așa-zisul manager, a desemnat în funcții oameni care să răspundă prezent atunci când partidul are nevoie, nu pentru interesul pacienților și personalului. Alina Belu a fost numită în funcție doar pentru a satisface nevoile PNL și ale președintelui CJ.

Acesta este un exemplu de abuz de putere, părinții intră în Spitalul „Sf. Maria” cu frică, medicii lucrează sub presiune, terorizați. Contactată de nenumărate ori de reporterii BZI, pentru a obține un punct de vedere, managerul Alina Belu a refuzat să răspundă la telefon. Costel Alexe, cel care protejează cu înverșunare managerul terorist, cu orice ocazie amintește faptul că cei doi copii pe care-i are au fost tratați excepțional la Spitalul „Sf. Maria”, însă întrebarea este cum ar putea fi tratați în mod necorespunzător odraslele președintelui Consiliului Județean? Problema este la oamenii de rând, care trebuie să fie umiliți și jigniți pentru a-și exprima punctul de vedere și pentru a cere ajutor.

„Bănuiesc că mă întrebi acum de comportamentul doamnei manager, dar nu cred că este cineva care să impună că trebuie să vorbești cu unul sau cu altul. Eu, personal, am sunat-o pe doamna manager. Toată echipa medicală se dă peste cap pentru pacienți”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean, despre atitudinea managerului care pune pumnul în gură părinților.

Comentarii
  • Madam Belu nu ar putea comite abuz după abuz dacă Consiliul de Administrație care are cunoștințe de fărădelegile biochimistei ar pune piciorulinprag. Gasca de consilieri condusă de domnu Dănuț un securist pensionar nu vede nimic. Nu mai spunem ca acest președinte de CA a încălcat legea punând lepra asta ( poreclită in spital jumătate de neuron ) manager trecând efectiv rezultatele . Mai mulți medici lucram la un dosar cu abuzuri făcute de Belu cu sprijinul dnului Dănuț .care se lada peste tot ca e intangibil, nimeni nu se poate atinge de el. Vom vedea .

  • De ce nu dați și pozele adevăraților tartori Pila, Uscatu, Indre care prin deciziile abuzive înlesnesc lui Belu sa facă ce vor “muschii “ ei . Noi medicii știm foarte multe lucruri care se petrec in acest spital. Belu spune cu subiect și predicată fără sa se mai ferească ca Pila președintele CA are toate pârghiile ca sa stopeze din fașa orice ancheta . Credem ca așa și este, mai mulți colegi l-au văzut pe acest domn Pila prin Vaslui pe la prefectura și pe la birourile fostului patron Porumbelo . Pila era însoțit de profesorul Boușteanu fost consilier local și mare vânător prieten bun cu Porumbelo. Toată lumea spune ca dl Pila încerca sa ajungă la o fosta lucrătoare la fermele Porombelor și acum procuroare la Iasi. Dacă Belu se lauda ca e intangibila in fata justitiei se pare ca băieții au reușit. sa facă trocul . Mai urmărim .

  • Peste toate acestea, mai este si Costelus Alexe -Tabla Zincata pentru a fi cu adevarat un grup infractional.Probabil ca numai alegerile pot darama aceasta constructie mafiota,sau niste cercetari serioase urmate de pedepsirea acestor mafioti.

  • Slabe speranțe, ăștia sunt corupți până-n măduva oaselor, au constituit grupuri infracționale care se protejează , grupurile merg in veriga de la șefi cu decizii- infractori – procurori- judecătorii .. Dacă cineva îndrăznește sa sesizeze tot el e anchetat până se lasă omul păgubaș… Am ajuns cel mai mafiot județ din țară!

  • Urat din partea ei, o incompetenta pusa politic pe functie. Trebuie trasa la raspundere pentru comportament inadecvat si abuz in exercitarea fucntiei pe care o detine

  • Ma întreb, cum dl dr Timofte și.a îmbunătățit calitățile manageriale în trei luni de la demitere? Cum de nu a demonstrat acest lucru cât a fost interimar și manager de facto? Oare prietenia penala cu președintele CJ Iași, Costel Alexe, zis ,,Tablă,, îl recomanda? Îmi amintesc cum cei doi au apărut la TV, lăudându-se.se cât de buni manageri sunt! Au uitat ca au în comun doar foamea după putere, spagi și mândrie, în total dispreț fata de oameni. De unde empatie? De unde morala? Păcat ca dr Timofte este un bun profesionist, dar ..

  • Sunt oameni care daca nu sunt antrenati pentru postul care urmeaza sa il exercite cedeaza psihic,li se umfla muschii si sunt eligibili pentru psihiatria Socola.
    O asteptam cu drag si pe doamna doctor Belu

  • Dna. nu e doctor. Este bioinginer.
    Nu are ea atatia ani de școală ca un doctor. Bioingineria e o școală ocolitoare care ți acorda un statut de UMF ist dar ca sa ajungi doctor mai ai de învățat vreo 11 ani în plus 🙂

  • Boii din CA trebuie arestați in regim de urgență. E clar pentru toată lumea ca Alexe da dispoziție lu Pilă de la CA și asta execută totul la milimetru.

  • Poate are nevoie de un imbold, de o incurajare ca sa isi faca treaba pentru care e platita. Sa se stranga mai multi parinti si sa mearga sa ii faca o vizita de lucru! Sigur asa ceva ar putea sa o ajute. In poze tipa asta cu lațele galbene pare cam ravasita. Poate nu a inteles care e treaba ei. Sa o ajute niste oameni de bine! Altfel face prostii si e pacat ca e femeie tanara cu potential. Maine-poimaine ajunge ministra.

  • Toată lumea știe că împricinata-i un biet biochimist, da’ tot mai apare din când în când câte-o… Ranga care-o gratulează aiurea cu titlul de… doctor!…

Adauga un comentariu