Local

Au ales-o pentru că era înaltă și nu au regretat! Munca și perseverența i-au adus rezultate uimitoare!

Publicat: 25 mai 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Au ales-o pentru că era înaltă și nu au regretat Munca și perseverența i-au adus rezultate uimitoare
Andra Filote se pregătește de mondiale

România a câștigat trei medalii de aur, una de argint și una de bronz la ediția din acest an a Campionatelor Europene de canotaj pentru juniori, desfășurată la Varese (Italia). Cu multă muncă și perseverență, Andra Elena Filote, elevă în clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv din Iași, s-a numărat printre campioanele europene.

Pregătită la Clubul Sportiv Municipal Iași de antrenorii Sorin Băhnărel și Ciprian Atomei, tânăra a reușit să obțină medalia de aur cu barca României de 8+1.

În spatele succesului, se ascunde multă muncă, medalia obținută fiind prima și cea mai importantă de până acum pentru campioana noastră, Andra Filote, descoperită acum cinci ani de Băhnărel și Atomei la școala din Dumbrăveni, județul Suceava.

Munca și perseverența i-au adus medalia de aur

Câștigătoarea medaliei de aur la canotaj, Andra Filote, a spus pentru reporterii BZI că iubește sportul și a povestit modul în care se împarte între campionate și studii, având în vedere că urmează să susțină examenul de Bacalaureat.

“Cel mai mult la canotaj îmi place că e un sport de echipă. Mi-aduc aminte că domnii antrenori au venit la școală la mine, în Suceava și m-au ales pentru că eram înaltă. Au vorbit cu părinții, ne-au prezentat baza de pregătire. Așa am ajuns să practice acest sport minunat. E o satisfacție mare după fiecare antrenament. Trebuie să dau BAC-ul și am câte două antrenamente pe zi. E foarte greu să mă pregătesc pentru examen pentru că îmi rămâne foarte puțin timp seara și sunt obosită după antrenamente. Mai ales acum, pentru campionatul Mondial, o să fie și câte trei antrenamente pe zi, plus în weekend. Mondialele se vor desfășura tot unde s-au desfășurat și Europenele, ne pregătim intens. Sperăm să fie rezultate la fel de bune, sau chiar mai bune. Familia mă susține și e foarte mândră. Sperăm să fie totul bine”, a declarat Andra Filote.

Cum a ajuns să practice canotajul

Sorin Băhnărel, unul dintre antrenorii Andrei, a vorbit pentru reporterii BZI despre ce înseamnă să practici canotaj și care sunt atuu-rile pe care trebuie să le dețină orice tânăr care vrea să performeze în acest sport dur și să obțină medalii.

“Nu costă să practici un astfel de sport, 99% suntem ajutați. Sportivilor li se plătește tot ce înseamnă cazare, masă, acestea sunt de fapt cele mai costisitoare. Tot ce contează în acest sport este condiția fizică, sănătatea și dorința”, a declarat Sorin Băhnărel.

Mai mult, făcând trimitere la performanța Andrei Filote, antrenorul elevei a menționat că succesul vine treptat, lotul olimpic feminin fiind obiectivul principal.

„Pentru Andra Filote, acesta este primul rezultat de excepție. Anul trecut la Campionatele Mondiale pentru juniori, de la Plovdiv, a ocupat locul al patrulea în barca de 4 vâsle, ținând cont că ea practică din 2018 canotajul, abia în momentul de față a apărut primul rezultat. Canotorii înaintează treptat și ajung la centrele olimpice ca centrul de junior, de tineret și mai apoi la lotul olimpic. Rezultatele pe care le-au obținut atât Andra, cât și Amalia Azoiței, au șanse mari să devină componente ale lotului olimpic feminine“, a adăugat antrenorul care consdier că munca și perseverența sunt două dintre secretele reușitei în acest sport.

Tags:
Comentarii
Adauga un comentariu