Economic Local

Au fost anulate toate întreruperile programate de apă în Iași. Măsuri pentru siguranță în furnizare

Publicat: 17 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Au fost anulate toate întreruperile programate de apă în Iași. Măsuri pentru siguranță în furnizare

Operatorul pentru serviciile de apă-canalizare din județul Iași este pregătit să facă față situațiilor de urgență și riscurilor apariției focarelor de coronavirus (COVID-19) la nivel regional, pentru toate sistemele de alimentare cu apă potabilă și canalizare/epurare pe care le aministrează.

„În acest sens, am luat măsurile necesare pentru ca lucrătorii noștri să asigure producerea și distribuirea unei ape potabile sigure, de calitate, în scopul menținerii sănătății populației. Virusul COVID-19 nu a fost detectat în apa potabilă. Metodele convenționale de tratare a apei, care includ dezinfectarea cu oxidanți precum clorul, sunt eficiente pentru inactivarea COVID-19”, au precizat reprezentanții ApaVital Iași.

Apa de la robinet este sigură

Direcțiile de Sănătate Publică din județele Iași și Neamț, care realizează monitorizarea de control a apei potabile, recomandă populației să continue să folosească și să bea apă de la robinet ca de obicei. În această perioadă trebuie luate în considerare și o serie de acțiuni. Astfel, pentru siguranța alimentării cu apă, comunicați orice disfuncționalități în continuitatea alimentării cu apă potabilă la Centrul de contact: telefon 0232.969 sau la e-mail [email protected]. În această perioadă vor fi sistate toate închiderile de apă programate, comerciale sau de exploatare a sistemelor de alimentare cu apă potabilă. Ieșenii sunt sfătuiți să apeleze la metode alternative de plată, utilizând tranzacțiile electronice.

Adauga un comentariu