Local

Au fost prezentate și sfințite cele două autospeciale de intervenție din cadru ISU Iași, precum și  o autospecială SMURD – GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 12 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Au fost prezentate și sfințite cele două autospeciale de intervenție din cadru ISU Iași precum și  o autospecială SMURD - GALERIE FOTO  VIDEO
Luni, 11 aprilie 2022, pe platoul unității ISU Iași au fost prezentate două autospeciale de intervenție și o autospecială SMURD

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași a fost dotat cu două autospeciale de intervenție, o autoplatformă de salvare de la înălțime și o autospecială pirotehnică, iar pentru SMURD Iași a fost achiziționată încă o mașină de intervenție rapidă pentru medic de urgență. Prof.univ.dr. Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD Iași, consideră extrem de importantă o asemenea mașină, deoarece, astfel, un medic din cadrul Unității de Primiri Urgențe va putea oferi sprijin echipajului de prim ajutor, pentru ca operațiunea de salvare să aibă mai multe șanse de reușită.

Luni, 11 aprilie 2022, pe platoul unității Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost prezentate două autospeciale de intervenție aflate în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași, o autoplatformă de salvare de la înălțime și o autospecială pirotehnică, și o autospecială SMURD. La eveniment au luat parte prof.univ.dr. Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD Iași și Mihai Chirica, primarul municipiului Iași. Totodată, pe lângă prezentare, cele două autospeciale de intervenție și autospecială SMURD au fost și sfințite.

Prof.univ.dr. Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD Iași: „Nu putem să ne imaginăm astăzi că intervențiile noastre s-ar putea desfășura altfel”

SMURD Iași deține două mașini de intervenție rapidă pentru medic de urgență, care oferă posibilitatea unui medic din cadrul Unității de Primiri Urgențe să ofere sprijin echipajului de prim ajutor. Cea de-a două mașină pe care o deține SMURD dispune de dotări minime la momentul de față, dar va fi dotată cu echipamente medicale de către Primăria Iași.

„Avem în cadrul SMURD Iași o a doua mașină de intervenție rapidă pentru medic de urgență, este o mașină achiziționată din fonduri ale Consiliului Local și Primăriei Iași și suntem foarte bucuroși că o deținem. Este foarte important să avem posibilitatea ca un medic din UPU să plece oricând în sprijinul unui echipaj de prim ajutor. Avem deja o astfel de mașină care funcționează 3 ani, cumpărată de către Fundația pentru SMURD, iar acum iată o a doua mașină.

Dotarea medicală este minimă, sperăm însă și avem promisiuni de la Primăria Iași că va exista dotare cu echipamente medicale și pe mașina care nu are capacitate de transportare, merge împreună cu o altă ambulanță, dar are o resursă extrem de importantă, un medic, poate chiar doi medici de urgență care vin în sprijin. Sperăm să avem această dotare va fi completată din bugetul anului 2022. Evident și mașinile de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență sunt mijloace de intervenție extrem de prețioase și complementare cu partea medicală, nu putem să ne imaginăm astăzi că intervențiile noastre s-ar putea desfășura altfel”, a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeșu, coordonator SMURD Iași.

În luna martie, ISU Iași a primit două autospeciale de intervenție de ultimă generație

Cele două autospeciale de intervenție, o autoplatformă de salvare de la înălțime și o autospecială pirotehnică, au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași în luna martie a anului curent. Acestea vor ușura misiunile pompierilor ieșeni și vor fi utilizate în cele mai provocatoare intervenții.

Cele două mașini de intervenții vin în sprijinul echipelor de specializare pentru desfășurarea intervențiilor specifice și dispun de dotări de ultimă generație. Autoplatforma poate ajunge până la 45 metri înălțime și poate fi utilizată atât în operațiunile de salvare a persoanelor captive pe apă, la înălțime sau a persoanelor aflate sub nivelul solului. Brațul hidraulic al autospecialei este manevrat digital, iar mașina de intervenție are multiple comenzi digitate, astfel că operațiunile de salvare se vor desfășura mult mai rapid.

Autospecială pirotehnică va fi folosită în misiuni desfășurate în situații meteorologice extreme, pentru spargerea blocurilor de gheață, pentru dezamorsarea materialelor pirotehnice, transportul materialelor neexplodate, precum și pentru distrugerea unor explozibili.Aceste două mașini de intervenție au fost achiziționate de către Ministerul Afacerilor Interne în cadrul Proiectului Viziune 2020.

Adauga un comentariu