Titlurile zilei

Au plătit în avans pentru ferestrele și ușile termopan, dar și-au o luat țeapă de zile mari! Clienți amenințați și înjurați ca la ușa cortului de un afacerist ieșean

Publicat: 05 dec. 2019

O familie din Iași și-a luat o țeapă de zile mari în urma unei comenzi făcute după un anunț de pe internet. Aceștia au semnat un contract cu o Persoană Fizică Autorizată pentru livrarea unor ferestre și uși termopan și chiar au plătit un avans de trei sferturi pentru asta. Ajunși în prag de iarnă, la aproape două luni de la efectuarea comenzii, ieșenii s-au trezit cu banii dați, fără geamuri și uși termopan la casă, dar și amenințați ca la ușa cortului de afaceristul care a preluat comanda

O familie din Iași a ajuns într-o situație de-a dreptul revoltătoare în prag de iarnă. În urmă cu aproape două luni, când se apropia perioada friguroasă, familia Arvinte a găsit un anunț pe internet cu oferte de geamuri și uși termopan. Anunțul era postat de o Persoană Fizică Autorizată din Iași în domeniul tâmplăriei PVC și aluminiu pe nume Vasile Adi Siriteanu. Văzând un preț avantajos, ieșenii din localitatea Voinești au făcut comanda dorită.

Astfel, aceștia au fost chiar acasă la PFA Vasile Adi Siriteanu, acolo unde își desfășoară activitatea. Oamenii au plătit un avans de 75 la sută din valoarea comenzii și chiar au semnat un contract.

„L-am găsit pe domnul Siriteanu Vasile Adi făcând reclamă pe internet și site-urile de socializare cum că ar colabora cu Gealan, în vederea fabricării de termopane. După o primă discuție cu domnul Siriteanu pe internet, cădem de acord pentru fabricarea a 4 geamuri și o ușă. Mergem acasă la dumnealui, unde are și firma, pentru a semna contractul și pentru a plăti 75 la sută din valoarea comenzii, respectiv 2.500 lei”, a povestit Mădălina Raluca Arvinte.

Și cu banii dați, și fără termopane

Deși comanda trebuia onorată într-un termen de maximum două săptămâni conform înțelegerii dintre cele două părți, au trecut aproape două luni fără ca bunurile să fie măcar livrate.

„Contractul s-a semnat pe data de 13.10.2019, urmând ca în două săptămâni să ne primim geamurile. Nu ne-a dat nimic de bănuit semnând un contract și primind chitanța. Au trecut de atunci aproape două luni, iar domnul Siriteanu nu binevoiește să onoreze comanda. În decursul acestor două luni l-am contactat telefonic de nenumărate ori pentru a livra geamurile”, a mai povestit clientul.

Apoi, după mai multe insistențe din partea ieșenilor care se simțeau înșelați pe zi ce trece, au urmat amenințările.

„La ultima conversație telefonică, ni s-au adresat injurii și am fost amenințați că nu vom primi nici geamurile și nici banii înapoi.  Când i-am spus domnului Siriteanu că vom merge la Poliție și vom face reclamație pentru înșelăciune, ne-a spus că nu-l interesează de Poliție și că Poliția nu are ce să-i facă. Astăzi (4 decembrie 2019 -n.r.) am fost și am depus plângere și la OPC, sperăm că vom primi banii sau bunurile cât mai repede”, au mai povestit membrii familiei Arvinte.

Amenințări ca la ușa cortului din partea persoanei fizice autorizate

Văzând că au rămas fără bani și fără bunurile comandate, clienții i-au transmis lui PFA Vasile Adi Siriteanu că vor face reclamație la CJPC și Poliție. Răspunsul a fost unul neașteptat de violent și amenințător.

„Ne-a amenințat că va veni cu trei membri ai clanului Corduneanu și ne vor bate în curte la noi dacă mai îndrăznim să luăm legătura cu el. A folosit un limbaj pe care nu îl pot reproduce. Noi am făcut plângere la Poliție și la OPC, din câte am aflat acolo, nu am fi primii păgubiți de către acest domn, fiind dat chiar și în judecată acum doi ani. Greșeala noastră a fost că nu am căutat referințe înainte și am mers pe încredere”, au mai spus aceștia.

Contactat telefonic, PFA Vasile Adi Siriteanu s-a arătat extrem de deranjat de faptul că această situație s-a făcut publică și susține că mai are de primit bani pentru comanda respectivă.

„Am luat avans și trebuie să mai primesc o parte din bani. Trebuie să mai iau 1.100 de lei. Comanda a fost făcută deja și obiectele sunt la mine. Ele trebuie doar să fie livrate, dar nu le livrez dacă ei au un așa comportament. Am fost sunat de către cei de la OPC. Clienții din Voinești m-au defăimat”, a spus ieșeanul Vasile Adi Siriteanu.

Acesta nu este singurul caz în care ieşenii s-au plâns de felul în care Vasile Adi Siriteanu lucrează şi obisnuieste să lucreze. Un alt client care susţine că a fost înşelat de acest PFA ne-a trimis următorul mesaj de ameninţare primit de la Vasile Adi Siriteanu.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu