Local

Au urcat la volan, crezând că nu-i va prinde nimeni! Ce au pățit cei doi șoferi i se poate întâmpla oricui! (Exclusiv)

Publicat: 02 sept. 2020
Judecătorii ieșeni au condamnat doi șoferi care au fost acuzați că au încălcat legislația rutieră LOCAL
Doi șoferi au fost pedepsiți de magistrații ieșeni

Au urcat la volan, crezând că nu-i va prinde nimeni! S-au înșelat amarnic! Judecătorii ieșeni i-au condamnat pe cei doi șoferi acuzați că au comis infracțiuni la legislația rutieră. Mai exact, aceștia au fost pedepsiți pentru conducere sub influența alcoolului și fără permis

Au urcat băuți la volan, crezând că nu-i va prinde nimeni! S-au înșelat amarnic! Ce au pățit cei doi șoferi i se poate întâmpla oricui! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus recent condamnarea lui Andrei Julien Berzoi.

„Instanța îl condamnă pe inculpatul Andrei Julien Berzoi la pedeapsa rezultantă de 1 an și 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei comunei Rediu sau al Consiliului Local Rediu, pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul unei instituții publice, având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilități publice, fie prestarea de servicii de asistență socială, aflată în subordinea acestora”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Andrei Berzoi, acuzat că a șofat băut și fără permis

Procesul lui Andrei Julien Berzoi a început pe data de 20 decembrie 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus atunci trimiterea în judecată a acestuia. Acuzațiile aduse în cazul bărbatului au fost de conducerea unui vehicul fără permis și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Conform anchetatorilor, în urmă cu câteva luni, un echipaj de Poliție l-a tras pe dreapta pe bărbat, în timp ce acesta se afla la volanul unui autoturism. Oamenii legii au constatat că individul consumase băuturi alcoolice. Mai mult, după efectuarea verificărilor de rigoare, polițiștii au constatat că acesta nu are permis de conducere.

Sorin Costel Panțireanu, pedepsit după ce a urcat băut la volan

Un alt bărbat a fost condamnat, la rândul său, de judecătorii ieșeni, tot pentru încălcarea legislației rutiere. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Sorin Costel Panțireanu la 1 an și 4 luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducere fără permis.

„Instanța obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul unei instituții publice aflate în subordinea Consiliului Local al comunei Holboca sau în subordinea Primăriei comunei Holboca”, au menționat judecătorii ieșeni. Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Altă condamnare, aceleași acuzații aduse de anchetatori

Procesul bărbatului a început pe data de 20 noiembrie 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus atunci trimiterea în judecată a lui Sorin Costel Panțireanu, sub acuzațiile amintite. Potrivit oamenilor legii, în urmă cu câteva luni, bărbatul a fost tras pe dreapta de un echipaj de Poliție.
Agenții au constatat că acesta mirosea a alcool, astfel că au decis să îl testeze alcoolscopic. Anchetatorii au constatat că bărbatul consumase băuturi alcoolice. În plus, agenții au verificat și au constatat că, de fapt, individul nu avea nici permis de conducere. De remarcat este faptul că, în ultimii ani, tot mai multe astfel de cazuri au intrat în atenția oamenilor legii. Săptămânal, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean prind cel puțin 2-3 ieșeni care urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice sau fără a avea permis.

Comentarii
Adauga un comentariu