National

Autoritățile din Bihor decizie radicală! Au impus rechiziționarea hotelurilor și pensiunilor

Publicat: 06 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Autoritățile din Bihor decizie radicală Au impus rechiziționarea hotelurilor și pensiunilor

Hotelurile și Pensiunile din Bihor au fost rechiziționate de Consiliul Județean, după ce niciun operator hotelier nu a răspuns la apelul autorităților. Mesajul public a fost lansat pe 2 aprilie chiar Raed Arafat, care a specificat ca statul va rechiziona acolo unde nu se găsesc de bună voință spații pentru plasarea în carantină a suspecților sau bolnavilor de COVID-19.

În Starea de Urgență autoritățile pot rechiziționa aproape orice pentru că este o necesitate care poate ajuta la combaterea pandemiei de coronavirus din România.

„Menţionăm că apelul public lansat joi, 2 aprilie, de către Direcţia de Sănătate Publică Bihor, prin care operatorii hotelieri erau invitaţi să depună oferte pentru închirierea locaţiilor ca spaţii de carantină, nu s-a soldat cu niciun rezultat”, potrivit comunicatului emis de DSP Bihor.

Ce este rechiziționarea?

„Rechiziție: măsură excepţională prin care organele autorităţii publice împuternicite prin lege obligă agenţii economici, instituţiile publice, precum şi alte persoane juridice şi fizice la cedarea temporară a unor bunuri mobile sau imobile, care nu se află în nici una dintre situaţiile de excepţie, în condiţiile legislaţiei care activează în acest domeniu.

Bunurile rechiziţionate vor fi puse la dispoziţia forţelor destinate apărării naţionale sau a autorităţilor publice, la declararea mobilizării generale sau parţiale ori a stării de război, la instituirea stării de asediu sau de urgenţă, precum şi în caz de concentrări, exerciţii şi antrenamente de mobilizare ori pentru prevenirea, localizarea, înlăturarea urmărilor unor dezastre, cât şi pe timpul acestor situaţii.

Bunurile consumptibile şi cele perisabile pot fi rechiziţionate definitiv, cu plata despăgubirilor prevăzute de lege. Refuzul de a îndeplini aceste obligaţii constituie infracţiune.”, potrivit legii nr. 132 din 15 iulie 1997.

Adauga un comentariu