International

Autorităţile din Israel au mobilizat 7.000 de rezervişti şi au anulat permisiile pentru toţi soldaţii din unităţile combatante: „Pentru orice eventualitate”

Publicat: 13 mai 2021

Autorităţile din Israel au mobilizat 7.000 de rezervişti şi au anulat permisiile pentru toţi soldaţii din unităţile combatante, anunţă presa internaţională.

Conform purtătorului de cuvânt militar Hidai Zilberman, citat de The Times of Israel, aproximativ jumătate dintre rezerviștii mobilizați vor activa în unități de apărare antiaeriană, de artilerie şi medicale.

În paralel, tancuri şi unități de infanterie israeliene s-au deplasat spre frontiera cu Fâșia Gaza, de unde gruparea islamistă Hamas lansează tirurile de rachete spre orașele din Israel.

Măsura este una de „pregătire pentru orice eventualitate”, în perspectiva unei escaladări a conflictului, spun surse militare israeliene.

Hamas a continuat să lanseze rachete spre Israel iar armata israeliană a bombardat un sediu al spionajului Hamas
Armata israeliană a anunțat că a bombardat, joi după-amiază, o unitate de informații a organizației Hamas, care deține controlul în Gaza.

Conform armatei israeliene, zeci de membri Hamas se aflau în clădire în momentul bombardamentului.

Unitatea de informații coordona acțiunile de recunoaștere, necesare atacurilor cu rachete lansate din Fâșia Gaza spre Israel.

De asemenea, armata israeliană a anunțat că a bombardat patru apartamente situate în diverse zone din Gaza, folosite de comandanți operaționali ai Hamas.

Informațiile despre victime nu au fost disponibile imediat.

Bilanţ provizoriu după tirurile şi bombardamentele de joi: 83 de morți în Gaza şi 7 în Israel

Pe de altă parte, tirurile cu rachete din Gaza au continuat joi, fiind vizate orașele Tel Aviv, Ashdod şi Beersheba.

În ultimele trei zile, asupra teritoriului israelian au fost lansate peste 1.600 de rachete.

Conflictul, declanșat luni, după săptămâni de ciocniri între palestinieni şi poliția israeliană la Ierusalim, a dus la mortea a cel puțin 83 de palestinieni în Gaza și la decesul a 7 persoane în Israel.

Adauga un comentariu