Local

Autoritățile fiscale se chinuie să recupereze un milion de euro de la Ulise & Co, una dintre cele mai vechi firme din Iași

Publicat: 18 aug. 2020
Autoritățile fiscale ieșene încearcă să recupereze datoriile de la compania Ulise & Co, care este una dintre cele mai vechi firme din Iași
Autoritățile fiscale încearcă să recupereze datoriile de la Ulise & Co, una dintre cele mai vechi firme din Iași

Una dintre cele mai vechi firme din Iași, Ulise & Co SRL, dă mari bătăi de cap autorităților fiscale care se chinuie să recupereze datoriile de la compania înființată încă din 1994. Deși nu are activitate de ani buni, firma controlată de Adina și Tiberiu Acasandrei trebuie să plătească datorii de aproape un milion de euro

Una dintre cele mai vechi firme din Iași, Ulise & Co SRL, nu mai are activitate încă din anul 2013, dar cu toate acestea dă mari bătăi de cap autorităților fiscale. Compania controlată de Adina și Tiberiu Iulian Acasandrei figurează încă cu datorii de 4,4 milioane de lei și nu mai are bunuri proprii care pot fi folosite pentru acoperirea lor. Societatea Ulise & Co LTD a intrat chiar în faliment după ce planul de reorganizare propus de conducerea firmei nu a fost dus la îndeplinire, motiv pentru care lichidatorul Euro Business LRJ SPRL a declarat starea de faliment a companiei care a avut circa 40 de angajați.
Deși închisă de ani buni, compania nu și-a achitat datoriile nici măcar pentru întreținere la sediile pe care le-a avut, având acum procese inclusiv cu asociațiile de proprietari.

„Judecătoria Iași a admis excepția prescripției dreptului material la acțiune, invocat din oficiu pentru debitul acumulat până la data de 15.02.2013. Admite în parte acțiunea formulată și modificată de Asociația De Proprietari Bloc G7+G8, prin SC Termo Service SA în contradictoriu cu pârâta Ulise & Co LTD SRL. Obligă pârâta la plata sumei de 2185,85 lei reprezentând debitul aferent perioadei 15.02.2013 – 01.2015, precum și la plata sumei de 1304,02 lei reprezentând penalități de întârziere aferente perioadei 02.2013 – 01.2015”, se arată în pronunțarea magistraților de la Judecătoria Iași din data de 12 august 2020.

Ulise & Co LTD a avut în proprietate și hotelul Orion din Iași

Cu toate că Ulise & Co LTD nu a putut fi reorganizată așa cum a promis patronul, administrator special al firmei a fost numit tot Iulian Tiberiu Acasandrei. Patron al firmei Ulise & Co LTD, precum și a multor altor companii mai puțin cunoscute, dar și a hotelului Orion din Iași, acesta și-a pierdut averea pe bandă rulantă după ce principala sa afacere din domeniul comerțului a căzut. Compania Ulise & Co LTD a fost înființată încă din anul 1994, a rulat afaceri în diverse domenii care au ajuns chiar și la cifre de afaceri de aproape 4 milioane de euro anual.

În urmă cu 4 ani, BRD România a vândut vila familiei Acasandrei din localitatea Dobrovăț la un preț de 23 mii euro, iar creditorii au executat silit clădirea hotelului Orion din Iași din cauza unor credite neachitate de Acasandrei. Poate cea mai valoroasă proprietate pierdută de omul de afaceri este terenul în suprafață de 30 mii metri pătrați din zona Lețcani care a aparținut în trecut fermei Lactis din Iași. Hotelul Orion de pe strada Mitropolit Varlaam a fost vândut de bănci la prețul de circa 180 mii euro. SC Romliv Trading SRL este o altă firmă înființată de Iulian Tiberiu Acasandrei care a fost transferată pe numele altor persoane atunci când a intrat în datorii.

Adauga un comentariu