International

Autoritățile italiene au anunțat introducerea românilor în carantină la intrarea în țară

Publicat: 24 iul. 2020

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a anunţat vineri că a semnat un ordin care instituie carantina pentru persoanele care au călătorit în România şi Bulgaria în ultimele 14 zile, decizie menită să prevină creşterea numărului de cazuri de COVID-19 importate, transmit agenţiile Reuters şi DPA.

”Tocmai am semnat un nou decret care dispune carantina pentru cetăţenii care în cele 14 zile precedente au fost în România şi Bulgaria”, a precizat într-o declaraţie Roberto Speranza.

”Virusul nu este înfrânt şi continuă să circule. Din acest motiv trebuie să fim în continuare precauţi”, a explicat ministrul italian într-o postare pe Facebook.

Este pentru prima dată de la redeschiderea frontierelor sale pentru cetăţenii străini, pe 3 iunie, când Italia decide să aplice regula carantinei pentru persoanele venite dintr-o altă ţară a Uniunii Europene.

Hotărârea anunţată vineri poate avea un impact semnificativ, întrucât Italia găzduieşte mari comunităţi de imigranţi din România şi Bulgaria, notează DPA.

În Italia epidemia de COVID-19 a depăşit faza critică, dar creşterea recentă a noilor cazuri a fost pusă pe seama persoanelor venite din străinătate, şi anume cazurile importate.

De ce unele victime COVID ar putea să nu se mai vindece niciodată

De ce unele victime COVID ar putea să nu se mai vindece niciodată. Nordul Italiei este una dintre cele mai afectate zone de noul coronavirus. Medicii din această zonă avertizează că unele dintre efectele pe termen lung ale infecției cu coronavirus ar putea să nu se mai vindece niciodată, fiind mai grave decât se considera inițial.

Ce efecte pot rămâne în urma infecției cu noul coronavirus

Conform unor studii, multe persoane care au reușit să scape de coronavirus se confruntă cu numeroase probleme, de tipul bolilor renale, insomnii, psihoză, infecții ale coloanei vertebrale, accidente vasculare cerebrale, oboseală cronică sau probleme de mobilitate.

De asemenea, specialiștii afirmă că există posibilitatea ca unele victime să nu se mai vindece niciodată după ce au contactat virusul

COVID-19 nu este o banală răceală. De ce unele victime COVID ar putea să nu se mai vindece niciodată

Experții afirmă că noul coronavirus este o infecție sistemică, ce afectează toate organele corpului și nu este doar o boală respiratorie. Totodată, persoanele care au contractat acest virus ar putea să aibă probleme de concentrare și chiar de a efectua exerciții fizice.
Medicii din Italia mai susțin că nu doar tinerii pot fi afectați, ci toate grupele de vârstă sunt vulnerabile. Ei roagă populația să păstreze distanța socială, să se spele pe mâini și să poarte masca de protecție.

„La început am crezut că este o gripă, apoi am crezut că este o gripă cu pneumonie, dar ulterior am descoperit că este o boală sistemică. Acum observăm și alte manifestări acute de insuficiență renală care necesită dializă sau accidente vasculare cerebrale, apoi infarct miocardic acut, deci o mulțime de complicații ale virusului. De asemenea, există o proporție semnificativă a populației cu leziuni cronice cauzate de virus”, a declarat un expert.

Infecția cu noul coronavirus poate provoca afecțiuni grave la nivelul creierului, dar și a altor organe, avertizează cercetătorii din Londra. Acest virus ar putea afecta creierul definitiv, iar pacienții vindecați ar putea avea probleme multe luni după vindecare.

Adauga un comentariu