Coronavirus

COVID-19 în SUA: Un nou record de cazuri de coronavirus! 66.000 de infectări  într-o zi

Publicat: 12 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
COVID-19 în SUA Un nou record de cazuri de coronavirus 66.000 de infectări  într-o zi
COVID-19 în SUA: Un nou record de cazuri de coronavirus! 66.000 de infectări  într-o zi

COVID-19 în SUA. Statele Unite a atins un nou record de cazuri de coronavirus într-o singură zi, cu peste 66.000 de noi infectări înregistrate vineri, arată cele mai noi date ale Universităţii Johns Hopkins, potrivit DPA. SUA şi-au depăşit recordul în trei din ultimele patru zile, conform monitorizării datelor oficiale.

Florida, unul dintre statele cu cea mai mare creştere, a raportat peste 10.000 de noi cazuri şi 93 de noi decese în 24 de ore. Cu toate acestea, staţiunile Disney din acest stat încep să se redeschidă.

Georgia, un alt stat în dificultate, şi-a doborât recordul, cu peste 4.000 de noi cazuri. Totuşi, începe să apară o dispută între primarul democrat al principalului oraş al statului, Atlanta, care încearcă să amâne măsurile de redeschidere, şi guvernatorul statului, un republican, care se opune.

Primarul Keisha Lance Bottoms a atras atenţia asupra unei creşteri „alarmante” a numărului de noi cazuri.

„Avem nevoie să regândim asta şi să o facem diferit. Cred că statele trebuie să ia o pauză în procesul lor de ridicare a restricţiilor. Nu cred că trebuie să ne întoarcem la o închidere completă”, a spus directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, Anthony Fauci.

COVID-19 în SUA: Administrația Donald Trump nu dă improtanță creșterii numărulu ide cazuri

Casa Albă a minimalizat gravitatea noilor focare apărute în diferite state şi insistă, în ciuda dovezilor, că înmulţirea cazurilor se datorează exclusiv numărului mai mare al testelor şi se concentrează pe rata deceselor.

Deşi datele privind decesele au fost în scădere semnificativă, ele încep să urce din nou.

Mai mult, președintele american Donald Trump a declarat că dacă nu ar fi existat zidul său la granița cu Mexic, SUA ar fi fost „inundate” de cazuri de COVID-19.

Președintele american Donald Trump susține că dacă nu ar fi existat zidul său, Statele Unite ale Americii ar fi „inundate” de cazuri de COVID-19, scrie The Guardian. Declarația vine la câteva ore după ce omologul său mexican i-a mulțumit că a evitat acest subiect sensibil în timpul unui summit de săptămâna trecută.

Donald Trump dă vina pe mexicani

Liderul de la Casa Albă a declarat că porțiunea de zid de la granița SUA – Mexic a oprit răspândirea virusului. „Soarta ne-a surâs cu acel zid, altfel, acum am fi fost „inundați” (n.r. cu cazuri de COVID) deoarece ei au mari probleme acolo. A făcut o mare diferență”.

În această săptămână, bilanțul îmbolnăvirilor din SUA a depășit 3 milioane de cazuri, fiind cea mai afectată țară de pandemie, la nivel mondial. În Mexic, numărul de cazuri este mult mai mic, deși programul de testare este mult mai redus decât în SUA. Ba mai mult, de teama virusului, localnicii din orașele de la granița cu SUA au încercat să blocheze accesul turiștilor americani în Mexic.

De la începutul pandemiei, peste 3,18 milioane de cazuri au fost detectate pe teritoriul american, dar numărul persoanelor care au contactat boala este probabil cu mult mai mare, din cauza dificultăţilor de acces la teste întâmpinate în SUA în martie şi aprilie. Circa 774 de persoane au murit din cauza COVID-19 în 24 de ore şi epidemia a făcut în total 133.969 de victime în ţară, de departe cea mai afectată din lume în valoare absolută.

Adauga un comentariu