International

Autorităţile SUA au anunţat o a şaptea victimă, după masacrul din Chicago de Ziua Independenței

Publicat: 06 iul. 2022
Robert E. Crimo al III-lea autorul atacului din Chicago de Ziua Independentei
Robert E. Crimo al III-lea, în vârstă de doar 21 de ani, s-a predat luni poliției, la ore întregi după atac

Tânărul acuzat de masacrul de Ziua Independenței a SUA într-o suburbie a orașului Chicago își cumpărase pușca legal. Bărbatul a tras de peste 70 de ori de pe un acoperiș și s-a îmbrăcat apoi în haine de femeie pentru a se ascunde în mulțimea care fugea, au spus marți, 5 iulie, oficialii locali.

Între timp autoritățile americane au anunțat că o a șaptea victimă a sa a murit.

Urmările masacrului din Chicago de Ziua Independenței SUA

A șaptea victimă a murit după masacrul din Chicago de Ziua Independenței SUA . Amintim că un atac armat a avut loc luni, 4 iulie, în timpul paradei de 4 iulie din Highland Park, statul Illionois. Conform unei actualizări din partea Sistemului Medical de la Universitatea Northshore, cel puţin 39 de persoane au fost internate în patru spitale în urma focurilor de armă trase luni.

Suspectul, Robert E. Crimo al III-lea, în vârstă de doar 21 de ani, s-a predat luni poliției, la ore întregi după atac.

Oficialii au declarat reporterilor că suspectul a planificat atacul timp de câteva săptămâni și a tras în mulțime la întâmplare. Autoritățile încă luau în considerare cu ce să îl acuze pe criminal.

Un purtător de cuvânt al biroului poliției din Lake County, a declarat că Robert E. Crimo al III-lea are tatuaje distincte pe față și purta haine de femeie luni, încercând aparent să-și ascundă identitatea.

„S-a amestecat în mulțime cu restul în timp ce fugeau, aproape că părea un spectator inocent”, a declarat acesta.

După atac, suspectul a fugit spre casa mamei sale din apropiere iar apoi a luat mașina ei.

Atacatorul de 21 de ani deține mai multe arme cumpărate legal

Oficialii americani precizează că nu știu motivul din spatele atacului armat care a avut loc într-un cartier predominat de evrei, însă nu au dovezi că a fost vorba de antisemitism sau rasism. În acelaşi timp, anchetatorii evaluau imagini video violente pe care acesta le-a făcut.

Atacatorul, în vârstă de 21 de ani, a folosit o pușcă puternică, similară cu o AR-15, pe care a lăsat-o la locul faptei. De asemenea, avea o pușcă similară în mașina mamei sale, pe care o conducea înainte de a fi reținut de poliție. Bărbatul mai deținea şi alte arme în casă, toate cumpărate legal în Illinois.

Primarul orășelului Highland Park, Nancy Rotering a declarat că încă este în șoc comunitatea de 30.000 de oameni.

„Această tragedie nu ar fi trebuit să ajungă la ușile noastre. Ca oraș mic, toată lumea știe pe cineva care a fost afectat direct și, desigur, suntem toți încă zdruncinați”, a declarat Nancy Rotering.

De asemenea, CNN a publicat mărturisirea lui Paul A. Crimo, unchiul suspectului, care s-a declarat „devastat” de cele întâmplate.

„N-am văzut niciun semn care să arate că ar face așa ceva”, a spus el.

Conform unchiului său, Robert E. Crimo al III-lea este un tânăr tăcut, interiorizat, singuratic, căruia nu i-a văzut nici un prieten trecându-i pragul casei. Unchiul suspectului a mai spus că băiatul trăia într-un apartament deținut de tatăl său și că, după informaţiile sale, tânărul nu avea nici un job la momentul comiterii masacrul din Chicago de Ziua Independenței.
Adauga un comentariu