Autostrada care va străbate cea mai frumoasă zonă turistică din România este autostrada Pașcani-Suceava. Viitoarea autostradă Pașcani – Suceava va traversa județele Iași, Botoșani și Suceava și va avea o lungime totală de aproximativ 62 de kilometri, împărțiți în două loturi. Durata contractului va fi de 30 de luni, din care 6 luni vor fi destinați etapei de proiectare, execuția autostrăzii urmând a fi efectuată în 24 de luni. Iată când vor începe lucrările.
Autostrada care va străbate cea mai frumoasă zonă turistică din România!
Al doilea lot din autostrada Pașcani-Suceava va străbate Bucovina, una dintre cele mai frumoase zone turistice din România. Lotul scos la licitație are o lungime de 28,97 de kilometri, de-a lungul traseului urmând a fi construite 44 de structuri, respectiv poduri, pasaje și viaducte. Potrivit documentației tehnice, două dintre aceste lucrări sunt de o complexitate ridicată. Este vorba despre podul peste râul Siret și DJ 208C (845,10 m) și pasajul peste Calea Ferată 511 (625,10 m), care sunt proiectate să aibă o durată de viață de 120 de ani.
Noua autostradă va beneficia de două centre de întreținere și coordonare, parcări de scurtă durată și spații de servicii dotate cu stații de încărcare pentru vehiculele electrice. În plus, la Roșcani, Dumbrăveni și în zona Aeroportului din Suceava vor fi construite trei noduri rutiere.
Durata contractului va fi de 30 de luni, din care 6 luni vor fi destinați etapei de proiectare, execuția autostrăzii urmând a fi efectuată în 24 de luni. Valoarea estimată a lucrărilor este de 3,6 miliarde de euro, fără TVA, banii find asigurați din fonduri europene nerambursabile, prin intermediul Programului Transport 2021-2027.
Autostrada care va străbate peisaje spectaculoase
Pe lângă autostrada Pașcani-Suceava, care va traversa Bucovina, și autostrada care va lega Sibiul de Pitești ar putea lua locul Transfăgărășanului. Drumul va lega Sibiul de Pitești și va traversa Munții Carpați. Șoferii vor avea prilejul de a admira peisaje superbe, direct de la volan.
Banii necesari pentru proiect provin de la Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune, prin Programul Transport 2021-2027, dar și de la bugetul de stat. Autostrada se va face în două etape, iar termenul final va fi cel târziu pe data de 31 decembrie 2029.
Prima etapă va costa 2.036.113.145,36 lei. Cea de-a doua etapă va costa 4.026.917.502,05 lei. Noua autostradă va traversa județul Sibiu, județul Vâlcea și județul Argeș. Noua autostradă de 40, 21 km va avea 6 noduri rutiere, 21 de poduri și pasaje, 7 viaducte, un tunel, o parcare, un spațiu de servicii și două centre de întreținere și coordonare.
Autostrada Sibiu-Piteşti (A1) este o investiţie mult aşteptată ce va lega Ardealul de Muntenia. Sute de persoane fizice au primit deciziile de expropriere pentru a începe construcţia şoselei de mare capacitate. Oamenii sunt nemulțumiți că au primit foarte puțini bani pe terenuri. Cetățenii care au fost nevoiți să cedeze casele și terenurile pentru a facilita construirea autostrăzii se plâng de faptul că sumele primite au fost mici. Reprezentanţii CNAIR le recomandă celor nemulţumiţi de cuantumul despăgubirilor primite să se adreseze instanţei şi să ceară mai mult, pentru că au această posibilitate prin lege.
Vor începe lucrările și la lotul 2 din autostrada Pașcani-Suceava, care va străbate Bucovina, una dintre cele mai frumoase zone turistice din România.
De unde până unde peisaje spectaculoase !!!😀
Am făcut acest traseu de nenumărate ori !
Un articol de tot…..r….!
Avem peisaje nemaipomenite dacă facem A8, atunci străbatem Bucovina și Bistrița cu peisaje spectaculoase !!!