Local

Autoturisme de lux furate din Belgia și Germania, confiscate de polițiștii de frontieră ieșeni

Publicat: 19 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Autoturisme de lux furate din Belgia și Germania confiscate de polițiștii de frontieră ieșeni
Autovehicul furat și cu număr fals de înmatriculare descoperit în Albița

Polițiștii de frontieră ieșeni au confiscat mai multe autoturisme de lux care au fost furate din străinătate și pe care mai mulți cetățeni din Republica Moldova încercau să le scoată ilegal din țară

Echipele din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au descoperit și confiscat mai multe autoturisme de lux care au fost furate din străinătate sau care au fost radiate din circulație și aveau numere false de înmatriculare. Pe 17 noiembrie, în jurul orei 00:30, în vama Albița s-a prezentat pentru trecerea frontierei C.V., cu cetățenie română și moldovenească, în vârstă de 65 de ani, conducând un ansamblul de vehicule format dintr-un autocamion și o semiremorcă, înmatriculat în Belgia.

„Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a mijloacelor de transport, lucrătorii noștri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că seria de șasiu a camionului poansonată și cea menționată în documentul de înmatriculare sunt diferite. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”, au declarat oficialii ITPF Iași.

Mașină electrică de 100.000 de euro, furată din Germania, descoperită în aceeași zi

Tot în vama Albița, dar în data de 16 noiembrie, moldoveanul S.S., în vârstă de 30 de ani, încerca să iasă din țară conducând o autoutilitară înmatriculată în România și o remorcă marca Hulco Medax, ce avea aplicate plăcuțe de înmatriculare germane. După cercetări s-a descoperit faptul că mijlocul de transport figurează ca fiind radiat din circulație de autorități, începând cu data de 19.12.2019.

Cu cinci zile în urmă, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier din cadrul I.T.P.F. Iași s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, cetățeanul bulgar M.M., în vârstă de 48 de ani, la volanul unui autoturism marca Audi E-Tron, înmatriculat în Germania, an de fabricație 2020. Autoturismul în valoare de 100.000 de euro era declarat furat din Germania din data 14.11.2020.

„Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că nu are calitatea de proprietar, el doar asigurând transportul autoturismului și nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de furt, iar autoturismul, un SUV pur electric, în valoare de 486.900 de lei (100.000 de euro), a fost reținut în vederea continuării cercetărilor”, au mai precizat reprezentanții ITPF Iași.

Adauga un comentariu