Titlurile zilei

Averea candidaților la alegerile locale 2020. Cei mai bogați aspiranți la Primăria Iași și Consiliul Județean

Publicat: 12 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Averea candidaților la alegerile locale 2020. Cei mai bogați aspiranți la Primăria Iași și Consiliul Județean
Averea candidaților la alegerile locale 2020 cuprinde cei mai bogați aspiranți la Primăria Iași și Consiliul Județean

Aspiranții la Primăria Iași și Consiliul Județean au intrat în linie dreaptă în cursa pentru alegerile locale 2020. Averile candidaților la Primăria Iași și la Consiliul Județean au fost și acestea publicate. Unii dintre candidații la fotoliul de primar sau președinte de CJ se laudă cu averi consistente, case de lux și automobile pe măsură, în timp ce alții sunt mult mai modești. Citiți în rândurile de mai jos cu ce averi se laudă candidații la alegerile din 27 septembrie 2020

Candidații la Primăria Iași și Consiliul Județean au intrat în linie dreaptă în cursa pentru alegerile locale 2020 de peste două săptămâni. Astfel, au fost publicate și averile candidaților la Primăria Iași și la Consiliul Județean pentru aceste alegeri. Unii dintre candidații la fotoliul de primar sau președinte de Consiliu Județean se pot lăuda cu averi consistente, case de lux și automobile pe măsură, în timp ce alții sunt mult mai modești. Vedeți în rândurile de mai jos cu ce averi se laudă candidații la alegerile din 27 septembrie 2020

Vilă de sute de mii euro pentru Camelia Gavrilă, dezastrul PSD

Un alt candidat la alegerile locale 2020 pentru Primăria Iași este deputatul Camelia Gavrilă. Candidatul PSD Iași deține o vilă impunătoare în zona Șoseaua Bârnova, locuință evaluată la peste 250 de mii de euro. Casa familiei Gavrilă, ridicată cu etaj și mansardă, este una destul de impunătoare, față de alte locuințe aflate în zonă. Casa are aproape 240 metri pătrați și a fost edificată în anul 2012. Candidatul PSD la Primăria Iași deține și un teren intravilan în Bucium, în suprafață de 1.050 metri pătrați. Terenul a fost luat în anul 2003 și este deținut în coproprietate cu soțul său, Constantin Gavrilă.

Parlamentarul deține și două autoturisme. Deputatul are un Volkswagen Bora, fabricat în anul 2001, dar și un autoturism Audi Q3, fabricat în anul 2017. La capitolul active financiare, actualul deputat ieșean are deschise patru conturi bancare. Aceasta are un depozit bancar de 3.000 de dolari deschis la o unitate de profil. De asemenea, candidatul PSD la Primăria Iași mai are un depozit de aproape 81 mii lei, dar și două carduri în valoare totală de peste 67 mii lei. Parlamentarul a obținut în decursul anului trecut peste 140 mii lei de la Camera Deputaților, sumă ridicată din indemnizația lunară.

Averea candidaților la Primăria Iași. Veniturile candidaților USR-PLUS și PMP la Primăria Iași

La alegerile locale 2020 va candida și deputatul Cosette Chichirău, candidat USR- PLUS la Primăria Iași. Aceasta deține un apartament în Statele Unite ale Americii, în suprafață de 62 mp, din anul 2012. De pe urma acestui apartament, deputatul încasează un venit de peste 25 mii de dolari anual. În plus, parlamentarul are și o sumedenie de active financiare. Cosette Chichirău are un cont de 270 mii de dolari, un altul de 10.300 dolari, dar și active de peste 50 mii lei. Aceasta are un credit de peste 196 mii de dolari, scandent în anul 2042. Anul trecut, candidatul USR- PLUS la Primăria Iași a ridicat peste 131 mii lei din postura de deputat în Parlamentul României.

Prof. univ. dr. ing. Dorina Isopescu, candidatul PMP la Primăria Iași, deține trei suprafețe de teren în Iași, Rădăuți, județul Suceava, dar și în Deleni, județul Vaslui. De asemenea, aceasta deține un apartament și o casă de locuit în Iași, ambele alături de soțul său. Candidatul PMP deține două autoturisme, dar și unele active financiare.

Cei mai bogați aspiranți la Consiliul Județean. Avere trecută de Maricel Popa, candidatul PSD, pe numele soției

La alegerile locale 2020 va candida și Maricel Popa, actualul președinte al Consiliului Județean Iași. Acesta și-a trecut mare parte din avere pe numele soției, Mihalea Popa, dar și pe firmele pe care aceasta le administrează. În documentele oficiale, șeful CJ nu a trecut și vila din Copou, de pe strada George Coșbuc, în care locuiește alături de soția sa. Și asta nu este tot. La preluarea mandatului de președinte, Maricel Popa avea 12 suprafețe de teren în județul Iași, majoritatea în localitatea Comarna. La capitolul clădiri, Popa a trecut 3 apartamente în municipiul Iași dobândite între 1991 și 2006, toate prin cumpărare. Casa din Copou este trecută pe una din firmele sale, Omega IS Comunications, și are aproape 300 metri pătrați.

Contractul cu Poșta Română SA i-a adus peste 365 mii euro și o cercetare la DNA Iași lui Maricel Popa

Maricel Popa a adunat de-a lungul timpului o avere de pe urma falimentării firmelor sale. Iar asta nu este tot. În declarația de avere din anul 2019 apare și contractul încheiat cu CN Poșta Română SA pentru închirierea unui imobil, contract pe 4 ani derulat de la 6.03.2019, de pe urma căruia a încasat 307.156 lei (365 mii euro). S-au făcut presiuni enorme pentru adjudecarea licitației de către soția lui Maricel Popa pentru un spațiu situat pe bd. Chimiei, nr.12. Acest contract a făcut ca DNA Iași să ceară explicații cu privire la această licitație dubioasă.

În 2020, Maricel Popa a trecut un venit de 161.413 lei de la Consiliul Județean Iași, respectiv 13.451 lei pe lună. De la Augustus SRL, soția acestuia a ridicat 33.316 lei, alți 34.307 lei de la Vitalef SRL și 122.925 lei de la Tehnoton SRL. Lui Maricel Popa i-au priit și contractele derulate de Certind SRL, de pe urma căruia a luat dividente de 106.942 lei.

Averea ministrului Costel Alexe, candidat la alegerile locale 2020 pentru Consiliul Județean Iași

Un alt candidat la Consiliul Județean Iași este Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. Candidatul PNL la alegerile locale 2020 deține patru suprafețe de teren în localitățile Rediu, Bârnova și Aroneanu. Acesta mai deține trei apartamente în municipiul Iași, precum și un autoturism Opel Vectra, fabricat în anul 2002. Costel Alexe deține active financiare în valoare de 150 mii lei, dar și datorii de câteva zeci de mii de euro la instituții bancare. Anul trecut, acesta a încasat peste 114 mii lei de la Camera Deputaților, în vreme ce soția sa a ridicat un venit de circa 20 mii lei în decursul lui 2019.

Averea candidaților la alegerile locale 2020. Bunuri ținute la secret de Marius Bodea, candidatul USR- PLUS la CJ Iași

În lista candidaților la alegerile locale 2020 se află și deputatul Marius Bodea. Acesta a fugit de la PNL la USR- PLUS pentru a candida la Consiliul Județean Iași. Bodea deține o casă pe strada Nicolae Costin, care însă nu este trecută în declarația de avere. În plus, acesta a schimbat în ultimii ani autoturismele ca pe șosete. În prezent, a trecut în declarația de avere un autoturism marca Lexus, un alt autoturism marca Mercedez Benz, fabricat în 2007, dar și o motocicletă Honda din 1991. Acesta a trecut active financiare de 35 mii lei și circa 15 mii de euro. În plus, a trecut la capitolul datorii 50.000 lei și 5.000 euro către unele bănci. În anul 2019 a încasat aproape 170 mii lei de la Camera Deputaților.

Averea deputatului PMP Petru Movilă. Locuințe și terenuri în jurul Iașului

Candidatul PMP la șefia Consiliului Județean Iași, deputatul Petru Movilă, deține șase suprafețe de teren, în localități precum Dorobanț, Ciurbești și chiar în municipiul Iași. Candidatul PMP la alegerile locale 2020 deține trei case de locuit în municipiul Iași, dar și satul Dorobanț. Acesta mai are și un apartament în municipiul Iași. Deputatul deține și două autoturisme, respectiv unul marca BMX X4 și o Honda. Acesta are bijuterii și obiecte de preț în valoare de circa 28 mii euro. Parlamentarul are la capitolul active financiare cira 95 mii euro și 70 mii lei. Anul trecut a ridicat de la Camera Deputaților circa 150 mii lei ca indemnizație.

Adauga un comentariu