Titlurile zilei

Averea candidaților la alegerile locale 2020. Cei mai bogați aspiranți la Primăria Iași și Consiliul Județean

Publicat: 12 sept. 2020
Averea candidaților la alegerile locale pentru Primăria Iași și Consiliul Județean cuprinde, printre alții, pe Mihai Chirica, Cosette Chichirău, Camelia Gavrilă, Dorina Isopescu, Maricel Popa, Costel Alexe, Marius Bodea și Petru Movilă
Averea candidaților la alegerile locale 2020 cuprinde cei mai bogați aspiranți la Primăria Iași și Consiliul Județean

Aspiranții la Primăria Iași și Consiliul Județean au intrat în linie dreaptă în cursa pentru alegerile locale 2020. Averile candidaților la Primăria Iași și la Consiliul Județean au fost și acestea publicate. Unii dintre candidații la fotoliul de primar sau președinte de CJ se laudă cu averi consistente, case de lux și automobile pe măsură, în timp ce alții sunt mult mai modești. Citiți în rândurile de mai jos cu ce averi se laudă candidații la alegerile din 27 septembrie 2020

Candidații la Primăria Iași și Consiliul Județean au intrat în linie dreaptă în cursa pentru alegerile locale 2020 de peste două săptămâni. Astfel, au fost publicate și averile candidaților la Primăria Iași și la Consiliul Județean pentru aceste alegeri. Unii dintre candidații la fotoliul de primar sau președinte de Consiliu Județean se pot lăuda cu averi consistente, case de lux și automobile pe măsură, în timp ce alții sunt mult mai modești. Vedeți în rândurile de mai jos cu ce averi se laudă candidații la alegerile din 27 septembrie 2020

Averea candidaților la alegerile locale 2020. Declarația depusă de primarul Mihai Chirica

În lista candidaților la Primăria Iași pentru alegerile locale 2020, principalul favorit este actualul primar Mihai Chirica. În declarația de avere a candidatului PNL Iași nu au apărut modificări substanțiale, fiind aproape identică cu cea de anul trecut. Primarul Mihai Chirica deține trei terenuri în Bârnova și Neagra Șarului, dar și în municipiul Iași. Acestea au fost dobândite în anii 2004, 2005 și anul 2019. Primarul municipiului Iași deține un alt teren, dobândit în anul 2012, în suprafață de 305 metri pătrați, în municipiul Iași. Actualul edil mai are în proprietate două apartamente în municipiul Iași. În plus, primarul municipiului Iași a trecut în declarația de avere o casă de locuit din anul 2019, în suprafață de 120 metri pătrați, pe numele fiului. Primarul Iașului are două credite contractate la instituții bancare. Primarul Mihai Chirica a contractat un credit în 2015, scadent în anul 2021, în valoare de 20.000 euro. Mihai Chirica are și un acord de împrumut contractat în anul 2014 și scadent în anul 2021, în valoare de 112.500 lei.

Locuință impunătoare pentru candidatul PSD la Primăria Iași. Vilă de sute de mii euro pentru Camelia Gavrilă

Un alt candidat la alegerile locale 2020 pentru Primăria Iași este deputatul Camelia Gavrilă. Candidatul PSD Iași deține o vilă impunătoare în zona Șoseaua Bârnova, locuință evaluată la peste 250 de mii de euro. Casa familiei Gavrilă, ridicată cu etaj și mansardă, este una destul de impunătoare, față de alte locuințe aflate în zonă. Casa are aproape 240 metri pătrați și a fost edificată în anul 2012. Candidatul PSD la Primăria Iași deține și un teren intravilan în Bucium, în suprafață de 1.050 metri pătrați. Terenul a fost luat în anul 2003 și este deținut în coproprietate cu soțul său, Constantin Gavrilă.

Parlamentarul deține și două autoturisme. Deputatul are un Volkswagen Bora, fabricat în anul 2001, dar și un autoturism Audi Q3, fabricat în anul 2017. La capitolul active financiare, actualul deputat ieșean are deschise patru conturi bancare. Aceasta are un depozit bancar de 3.000 de dolari deschis la o unitate de profil. De asemenea, candidatul PSD la Primăria Iași mai are un depozit de aproape 81 mii lei, dar și două carduri în valoare totală de peste 67 mii lei. Parlamentarul a obținut în decursul anului trecut peste 140 mii lei de la Camera Deputaților, sumă ridicată din indemnizația lunară.

Averea candidaților la Primăria Iași. Veniturile candidaților USR-PLUS și PMP la Primăria Iași

La alegerile locale 2020 va candida și deputatul Cosette Chichirău, candidat USR- PLUS la Primăria Iași. Aceasta deține un apartament în Statele Unite ale Americii, în suprafață de 62 mp, din anul 2012. De pe urma acestui apartament, deputatul încasează un venit de peste 25 mii de dolari anual. În plus, parlamentarul are și o sumedenie de active financiare. Cosette Chichirău are un cont de 270 mii de dolari, un altul de 10.300 dolari, dar și active de peste 50 mii lei. Aceasta are un credit de peste 196 mii de dolari, scandent în anul 2042. Anul trecut, candidatul USR- PLUS la Primăria Iași a ridicat peste 131 mii lei din postura de deputat în Parlamentul României.

Prof. univ. dr. ing. Dorina Isopescu, candidatul PMP la Primăria Iași, deține trei suprafețe de teren în Iași, Rădăuți, județul Suceava, dar și în Deleni, județul Vaslui. De asemenea, aceasta deține un apartament și o casă de locuit în Iași, ambele alături de soțul său. Candidatul PMP deține două autoturisme, dar și unele active financiare.

Cei mai bogați aspiranți la Consiliul Județean. Avere trecută de Maricel Popa, candidatul PSD, pe numele soției

La alegerile locale 2020 va candida și Maricel Popa, actualul președinte al Consiliului Județean Iași. Acesta și-a trecut mare parte din avere pe numele soției, Mihalea Popa, dar și pe firmele pe care aceasta le administrează. În documentele oficiale, șeful CJ nu a trecut și vila din Copou, de pe strada George Coșbuc, în care locuiește alături de soția sa. Și asta nu este tot. La preluarea mandatului de președinte, Maricel Popa avea 12 suprafețe de teren în județul Iași, majoritatea în localitatea Comarna. La capitolul clădiri, Popa a trecut 3 apartamente în municipiul Iași dobândite între 1991 și 2006, toate prin cumpărare. Casa din Copou este trecută pe una din firmele sale, Omega IS Comunications, și are aproape 300 metri pătrați.

Contractul cu Poșta Română SA i-a adus peste 365 mii euro și o cercetare la DNA Iași lui Maricel Popa

Maricel Popa a adunat de-a lungul timpului o avere de pe urma falimentării firmelor sale. Iar asta nu este tot. În declarația de avere din anul 2019 apare și contractul încheiat cu CN Poșta Română SA pentru închirierea unui imobil, contract pe 4 ani derulat de la 6.03.2019, de pe urma căruia a încasat 307.156 lei (365 mii euro). S-au făcut presiuni enorme pentru adjudecarea licitației de către soția lui Maricel Popa pentru un spațiu situat pe bd. Chimiei, nr.12. Acest contract a făcut ca DNA Iași să ceară explicații cu privire la această licitație dubioasă.

În 2020, Maricel Popa a trecut un venit de 161.413 lei de la Consiliul Județean Iași, respectiv 13.451 lei pe lună. De la Augustus SRL, soția acestuia a ridicat 33.316 lei, alți 34.307 lei de la Vitalef SRL și 122.925 lei de la Tehnoton SRL. Lui Maricel Popa i-au priit și contractele derulate de Certind SRL, de pe urma căruia a luat dividente de 106.942 lei.

Averea ministrului Costel Alexe, candidat la alegerile locale 2020 pentru Consiliul Județean Iași

Un alt candidat la Consiliul Județean Iași este Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. Candidatul PNL la alegerile locale 2020 deține patru suprafețe de teren în localitățile Rediu, Bârnova și Aroneanu. Acesta mai deține trei apartamente în municipiul Iași, precum și un autoturism Opel Vectra, fabricat în anul 2002. Costel Alexe deține active financiare în valoare de 150 mii lei, dar și datorii de câteva zeci de mii de euro la instituții bancare. Anul trecut, acesta a încasat peste 114 mii lei de la Camera Deputaților, în vreme ce soția sa a ridicat un venit de circa 20 mii lei în decursul lui 2019.

Averea candidaților la alegerile locale 2020. Bunuri ținute la secret de Marius Bodea, candidatul USR- PLUS la CJ Iași

În lista candidaților la alegerile locale 2020 se află și deputatul Marius Bodea. Acesta a fugit de la PNL la USR- PLUS pentru a candida la Consiliul Județean Iași. Bodea deține o casă pe strada Nicolae Costin, care însă nu este trecută în declarația de avere. În plus, acesta a schimbat în ultimii ani autoturismele ca pe șosete. În prezent, a trecut în declarația de avere un autoturism marca Lexus, un alt autoturism marca Mercedez Benz, fabricat în 2007, dar și o motocicletă Honda din 1991. Acesta a trecut active financiare de 35 mii lei și circa 15 mii de euro. În plus, a trecut la capitolul datorii 50.000 lei și 5.000 euro către unele bănci. În anul 2019 a încasat aproape 170 mii lei de la Camera Deputaților.

Averea deputatului PMP Petru Movilă. Locuințe și terenuri în jurul Iașului

Candidatul PMP la șefia Consiliului Județean Iași, deputatul Petru Movilă, deține șase suprafețe de teren, în localități precum Dorobanț, Ciurbești și chiar în municipiul Iași. Candidatul PMP la alegerile locale 2020 deține trei case de locuit în municipiul Iași, dar și satul Dorobanț. Acesta mai are și un apartament în municipiul Iași. Deputatul deține și două autoturisme, respectiv unul marca BMX X4 și o Honda. Acesta are bijuterii și obiecte de preț în valoare de circa 28 mii euro. Parlamentarul are la capitolul active financiare cira 95 mii euro și 70 mii lei. Anul trecut a ridicat de la Camera Deputaților circa 150 mii lei ca indemnizație.

Comentarii
 • Averea mea de bunel este copila si nepotu.
  Copila este cea mai,si cea mai, si iar cea mai, si incodata cea mai.
  Nepotu e un pic mai blond la piele, ca sa zic asa.
  La avere mai trec si alte calitati. Meneger exceptional from screci. Iau afaceri si le fac screci, cum e cea cu fabrica mea de bere.
  Tot meneger se zice si la chestia cu harmasarii minge mare, si pe aia i-am facut screci. Asa, cam pe unde merg cu munca, numai screciuri raman.
  Aaaa. Sunt si importator exclusiv, unic si plenipotentiar de bere din import, cea mai cea in dujmanie cu berile de aici. Duceam acasa la client gratis, naveta si pestele.
  Hrana ? De doua feluri. Vie si de degustare. Zacusca, peltea, dulceturi, tot ce pica eu degust. Mocca. Ei, cand e pe decont mai merg si eu la un sper ribs numa sa nu se fumeze ca scriu pe perete.
  Case ? Cate case, atatea obiceiuri. Vecinii de sat conteaza. Acuma, ca o sa fiu conseier, o sa ma mai chivernisesc.
  Masini? Chiar si audica 4.2 imi e la fel de drag cu jipul za veri oan en onli. Meneger fiind, paduri cutreieram…etc
  Tablouri, bijuterii ? Pozele sunt cel mai misto tablou, numai ca mereu in pozele mele apare, ca sa zic asa, cate un punct negru. Sau mai multe. O fi de la umbre. La bijuterii pun amintirile ofrodiste si menegeriale. Cand ma invita Aragaz la o tartina cu icre pe colt.
  Vise ? Visez sa fiu conseier, sa fac politica, sa prind si eu ceva cheag. Poate scriu si o carte, dar nu stiu despre ce. Despre cum am impuscat mistreti ?

 • De unde naiba are ingramaditu de Movilă (un ciumete parazit care nu a lucrat in viața lui ) atâtea viloaie??? Din traficul de la spitale? Din jaful FORTUS cu Chișcă? Din jefuirea DRDP IASI cu Pilă și Stoica??? Ahhh bâlbâitule ce ti-o iei cât de curând!!!!

 • Ptr. madam de la PMP ati rezumat cam subțire averea. Nu are mai puțin decât madam de la PSD, dar acolo ați făcut o întreagă pledoarie. Rușine bzi.ro

 • dar HOTOIUL BODEA pare cel mai sarac!!!! dintre toti, este un gunoier fara casa, un boschetar PARAZIT, NU MUNCESTE CERSESTE VOTURI, fura bani de peste tot TEHNOPOLIS, AEROPORT DE PESTE TOT BOSCHETAR FARA CASA! ANI , DNA INHATATI-L MAI REPEDE PE PUSCARIASUL BODEA DATI-I O CASA LA COPOU CA NU ARE CASA. Uite de ce Romania nu are bani sa mareasca pensiile, salariile si alocatiile pentru ca noi contribuabilii intretinem un vierme ca Bodea, care incaseaza din contributiile noastre 180 mii pe an adica ACEST DEPUTAT 0000000000000000 INCASEAZA INTR-O LUNA DE LA NOI SALARIUL PE CARE CONTRIBUABILUL IL INCASEAZA IN 10 LUNI! LA PUSCARIEEEEEEEEEEEEEEE!!!! BRAVO ROMANIA CE RUSINE ! TREBUIE REDUSE LA JUMATATE INDEMNIZATIILE PARLAMENTARILOR SI REDUS LA JUMATATE NUMARUL PARLAMENTARILOR CARE ORICUM MULTI NU FAC ABSOLUT NIMIC DOAR PARAZITII MANANCA BANII NOSTRI, PRIMUL PARAZIT DEPUTAT ESTE BODEA! LASA CA VEDEM NOI CE FACEM CA NU SE MAI POATE ASA PENTRU PENSII , SALARII, ALOCATII GUVERNUL NU ARE BANI DAR PENTRU ASTIA GUVERNUL PLATESTE LUNAR MILIARDE. SA SE REDUCA INDEMNIZATIA PARLAMENTARILOR LA JUMATATE SI NUMARUL PARLAMENTARILOR LA JUMATATE SI COPIII VOR AVEA O ALOCATIE, SI PENSIONARII O PENSIE SI NOI CONTRIBUABILII UN SALARIU DECENT . HOTILOR PE SPINAREA CONTRIBUABILILOR TRAITI SI NOI VA ….. DE DATA ASTA …. HUOOOOOOOOOO

 • Averea edilului Ciobanita Constantin -inginer vacar de pe la Belcesti consta in ficatul sau plin de alcool si o pensiune generoasa ascunsa la Piatra Neamt in curtea fiicei sale .Ca alte averi nu a mai facut ca prea le trage la masea betivanul .

 • pe mine unul m-a uimeste averea celor 3 vesnici bugetari , Movila , Chirica si Alexe….? de unde avere la vesnicul deputat si candidat pierdant Movila ? oare de la sanatate sau de la sp.Spiridon si alte obiective spitalicesti din Iasi ? vom vedea ! La Chirica ,,se stiiiieee ” dar DIICOT-ul nu are ochi nu are urechi nu vorbeste dar si cind se va trata ?!?!? De veneticul-parvenit din Adjud , venit la Iasi cu chiloti rupti in cur , carator de ,,gentuta” la partid ,om de baza a lui Prisecaru,Fene si Adomnitei , ce s a mai zic ? ca la 36 de ani este milionar in Euro , nefacind afaceri sau nelucrind o ora la privat ? De unde frate ? poate au curajul sa se autodenunte si vom afla si noi ,, reteta” imbogatiri rapide de la stat !Asa ca votatii ca mai au multe de furat din ,,saraca ” tara bogata !

 • Da domnul de sus are dreptate! MILIARDE SI MILIARDE MANANCA LUNAR PARLAMENTARII CARE NU FAC NIMIC SI APARATUL GUVERNULUI, DA , ASTA E SOLUTIA! Reducerea numarului de parlamentari, reducerea indemnizatiei la 5000 lei lunar, oricum e prea mult, restructurari de posturi la guvern unde se creeaza posturi f calde pentru neamuri si pile politice, reducerea salariilor la guvern si ATUNCI VOR FI BANI PENTRU SALARII MAI MARI LA CONTRIBUABILIII CARE II PLATESC PE CEI VINOVATI DE HAOSUL DIN TARA NOASTRA , VOR FI BANI DE ALOCATII LA COPILASI SI DE MAJORAREA PENSIILOR AMARATILOR DE PENSIONARI. TREBUIE SA FIM TOTI ROMANII FERMI SI SE POATE, SE POATE. UN NOU IMPRUMUT LA FMI SA NE INGROPAM IN DATORI?!!ASTA E CAUZA SALARIILE MARI LA GUVERN , PARLAMENTARI TREBUIE TAIATE LA JUMATE SI VOR FI BANI

Adauga un comentariu