Coronavirus

Avertisment OMS: Spitalele să se pregătească pentru creșterea numărului de infectări în această toamnă!

Publicat: 01 sept. 2020
ALT=
Avertisment OMS: Spitalele să se pregătească pentru creșterea numărului de infectări în această toamnă!

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat spitalele europene că ar trebui să fie pregătiți pentru creșterea numărului de pacienți Covid-19 în această toamnă.

Hans Kluge, directorul regional al OMS Europa, a declarat că o creștere potențială a cazurilor de Covid-19 va fi redusă la o serie de factori, inclusiv sezonul gripal și începerea anului școlar.

Hans Kluge a cerut guvernelor europene să utilizeze blocaje locale pentru a bloca micile focare de coronavirus pe măsură ce se apropie iarna.

„Să nu uităm că vom avea trei fenomene – unul este redeschiderea școlilor pentru anul universitar, al doilea este sezonul gripal și al treilea este excesul de mortalitate în populația vârstnică în timpul iernii”, a declarat Hans Kluge pentru BBC Radio.

Avertisment OMS: Vom avea o creștere a numărului de cazuri în octombrie

Directorul regional al OMS Europa se așteaptă la o creștere a numărului de infectări cu COVID-19 în octombrie.

„Așadar, nu m-ar mira, din păcate, dacă vom avea o creștere în octombrie, mai ales spre sfârșitul lunii noiembrie (a internărilor în spitale) – nu există niciun motiv pentru panică, dar trebuie să fim conștienți. Acesta este mesajul cheie: dacă ne uităm înapoi în februarie, opțiunea completă a fost blocarea și re-bootarea, dar acum ar trebui să vizăm virusul și nu școala, economia și societatea”, a spus Hans Kluge.

Școlile se redeschid în Anglia și Țara Galilor săptămâna aceasta pentru majoritatea elevilor, iar OMS a recomandat recent purtarea măștii de protecție de către copiii cu vârsta peste 12 ani.

Mesajul ministrului Educației din Marea Britanie

Ministrul Educației din Marea Britanie, Nick Gibb, îi îndeamnă pe părinți să-și trimită copiii înapoi la școală. Astăzi, ministrul a declarat că orice elev cu simptome de coronavirus va fi trimis acasă pentru a fi testat, în încercarea de a reduce răspândirea ulterioară a virusului din cauza deschiderii școlilor.

„Aș îndemna părinții să-și trimită copiii înapoi la școală pentru a-i ajuta să recupereze perioada pierdută de la declararea pandemiei de coronavirus, iar școlile fac tot ce pot pentru a se asigura că elevii și personalul lor sunt în siguranță”, a spus Nick Gibb pentru BBC.

Întrebat ce se va întâmpla dacă un copil suferă de tuse sau de răceală, Nick Gibb a spus: „Dacă un copil prezintă simptomele coronavirusului, atunci li se va cere să se întoarcă acasă, iar apoi familia să facă un test. Dacă testul respectiv se dovedește pozitiv, atunci școala va primi de la echipele locale de protecție a sănătății decizia ce se va implica tuturor copiilor și adulților cu care copilul respectiv a intrat în contact, iar acei oameni vor fi rugați să se autoizoleze. Și apoi, dacă este sfatul echipei locale de protecție a sănătății, o unitate mobilă de testare va merge și la școală pentru a testa mai mulți tineri”.

Cu se confruntă cadrele medicale

OMS a făcut mai multe declarații cu privire la perioada în care vom fi afectați de Covid-19. În Statele Unite, cazurile din această săptămână au depășit șase milioane de cazuri de infectare cu COVID-19. OMS a avertizat că, la opt luni de la pandemie, cadrele medicale se confruntă cu un impact asupra sănătății lor mentale și fizice.

„Persdonalul din prima linie de luptă cu COVID-19, care lucrează neobosit pentru a salva vieți în timpul pandemiei, merită timp pentru odihnă. Discutați cu colegii sau cu supraveghetorul dacă credeți că s-ar putea să vă confruntați cu epuizarea”, le-au transmis reprezentanții OMS cadrelor medicale.

Adauga un comentariu