Actualitate

Avertismentul lui Ludovic Orban: „Probabil numărul de cazuri ar fi fost de 10-20 de ori mai mare“

Publicat: 06 iul. 2020
ALT=
Avertismentul lui Ludovic Orban: „Probabil numărul de cazuri ar fi fost de 10-20 de ori mai mare“

Avertismentul lui Ludovic Orban! Premierul a spus în ședința de astăzi de guvern că măsurile de izolare și carantinare pe care le-a luat au făcut ca numărul de infectări să fie mult mai mic.

„Curtea Constituțională ne-a lăsat fără instrumentul de a lua deciziile de izolare la domiciliu, de carantinare în spații instituționalizate. Cum am fi putut reacționa în cazuri precum Suceava? Pe de o parte carantinarea a oprit răspândirea în alte localități și a permis revenirea la o situație mai bună în timp relativ scurt. Vă spun că exista cadrul legal și înante”, a declarat Ludovic Orban, în ședința de Guvern de luni.

Premierul consideră că a salvat viețile a mii de români prin măsurile luate, obligându-i pe cei care au revenit în țară din zonele galbene și roși isă stea în izolare sau în carantină.

„Unde am fi fost dacă n-am fi putut să luăm aceste măsuri? Noi am avut o expunere uriașă pentru persoanele care au venit din țări cu un focar foarte ridicat. Probabil numărul de cazuri ar fi fost de 10 sau de 20 de ori mai mare. Am apărat viața și sănătatea populației. Cred că orice instituție trebuie să se comporte responsabil, nu să facă jocuri politice și să pună bețe în roate“, s-a plâns Ludovic Orban.

Avertismentul lui Ludovic Orban: Acuze grave la adresa CCR

Prim ministrul s-a arătat deranjat că CCR a decis ca pacienții asimptomatici și internați cu forța să nu mai fie ținuți în spitale sau acasă. Ludovic Orban a lansat acuzații grave la adresa Curții Constituționale. Premierul susține că pe secțiile de ATI nu mai sunt medici, asta deși doar puțin peste 200 de pacienți cu coronavirus sunt internați la ATI.

„Guvernul fost sabotat de atitudinea unor lideri politici, de decizii care se iau și de atitudinea unor instituții publice care s-au comportat ca niste filiale ale PSD. La fiecare lovitură dată împotriva cetățenilor români privind sănătatea, noi am avut soluții și acum iar venim cu soluții”, a declarat Orban.

Premeirul a reamintit că amenzile date în stare de urgență au fost anulate de CCR. Mai mult, Ludovic orban s-a plâns că la trecerea de la stare de urgență la cea de alertă s-a confruntat cu o nouă anulare a CCR, care i-a obligat să dea o lege.

„Dau un exemplu, pentru că în spitale nu se mai poate dispune detașarea, sunt spitale care nu mai au medici pe ATI. Suntem în situații în care trebuie să mutăm pacienți cu elicopterul că nu mai sunt medici care să aibă grijă de ei. Sunt președinți de consilii județene care se opun și detașării medicilor care vor să plece“, a precizat Ludovic Orban.

Pacienții asimptomatici nu mai pot fi internați fără acordul lor

Curtea Constituțională a decis ca persoanele asimptomatice să nu mai paotă fi ținute în izolare sau în carantină deoarece se încalcă drepturi fundamentale a fost publicată în Monitorul Oficial. Ministerul Sănătății pregătește o lege care trebuie să treacă de Parlament, astfel încât acești bolnavi să poată fi în continuare spitalizați sau trimiși în izolare.

Până la clarificarea legislației, pacienții diagnosticați cu SARS-CoV-2 care sunt asimptomatici nu vor mai putea fi internați fară acordul lor.

Vor semna fișa medicală că refuză internarea și li se va pune în vedere că daca nu stau în izolare până la vindecare se pot alege cu dosare penale în cazul în care se constată că i-au îmbolnăvit și pe alții.

 

 

Comentarii
 • Nestiinta,prostia,aroganta,indiferenta voastra,lipsa de colaborare la nivel national,masti neconforme, v-a dus in aceasta situtatie.Voi insisi nu ati respectat regulile, chiolhand in incinta guvernului,dand un exemplu negativ populatiei.Nu mai dati vina pe altii, ca vina va apartine in totalitate.

 • daca nu se trezeau ca prostii cei din opozitie(ponta,kurtos ciolacu,mos basina tariceanu etc) sa indemne lumea la a nu purta masca,distantare sociala, astazi Romania ar fi stat mult mai bine din acest punct de vedere

 • pentru Anonim;
  -ar fi bine sa-ti vezi de „desteptii” tai; Orban,Turcan,Grinda,Lift,Anisie,unii chelneri,gropari,oameni fara bacalaureat in pragul pensiei,etc,care toti la un loc nu fac de ex. cat „prostul” Tariceanu,luat la intamplare,poti lua oricare, unul din cei enumerati de tine.
  -comenteaza despre mastile neconforme in proportie de 90%,cine le-a adus, prin ce firme, si ce efect a avut asupra celor care au purtat aceste masti-sa nu spui ca Dragnea si PSD.
  -cine a emis ordonantele neconstitutionale,si ce efect au avut si pentru cine,
  -cine a chiolhanit in cadrul guvernului,sfidand populatia,s.a.s.a.Sunt foarte multe,ma rezum,daca mai vrei iti mai spun.

 • Fiecare are dreptul la o parere si lasa ma ca in pzd e plin de tractoristi soferi etc ajunsi parlamentari,citeste articolul despre primarul Negoita de la sectorul 3,care numai ce a plecat din pzd

Adauga un comentariu