Coronavirus

Avertismentul medicului Cristian Oancea. Când se va încheia pandemia de coronavirus

Publicat: 23 oct. 2020
cristian oancea conferinta
Medicul Cristian Oancea a spus când se va încheia pandemia de coronavirus. In opinia acestuia pandemia va disparea peste cinci sau sase ani

Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, a lansat un avertisment în legătură cu situația foarte grea cu care se confrunta omenirea întreagă. În cadrul unui interviu, acesta a vorbit despre soluțiile împotrivă COVID-19, dar și despre ziua când se va încheia pandemia de coronavirus.

Chiar daca specialiștii din domeniul sănătății fac eforturi pentru a găsi un vaccin care să stopeze răspândirea noului coronaviurs, medicul Cristian Oancea susține că masca de protecție și distanțarea sunt singurele arme împotriva virusului.

Când se va încheia pandemia de coronavirus

Specialistul roman a vorbit în cadrul interviului despre ziua cea mare, respectiv peste câți ani vă trece pandemia de COVID-19.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, Cristian Oancea, este de părere că o altă pandemie apare odată la 7-8 ani.

„Am trecut și prin gripă, și prin rujeolă. Aceste epidemii și pandemii tot revin ciclic, odată la 7-8 ani o să tot apară câte o epidemie sau pandemie. Tocmai de aceea, trebuie să avem infrastructura umană și sperăm în continuare la investițîi, pentru că noi nu ne putem compara încă nici pe departe cu sistemul medical vestic. Spitalele pe care le avem trebuie să le dotăm corespunzător și să avem spitale care să facă față următoarelor provocări”, a spus el.

Potriviu aacestuia, noul coronavirus vă dispărea definitiv abia peste cinci sau șase ani.

„Eu am mai spus-o și au mai spus-o și domnul profesor Rafila, și domnul profesor Cercel: Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus. Nu putem să ne închidem în casă 5-6 ani, până trece definitiv, pentru că nu o să treacă. Soluția este să fim responsabili și să fim solidari, adică nu trebuie să ne batem joc unul de munca celuilalt”, a încheiat medicul.

”Mai avem doar câteva locuri, dar situația este foarte dinamică”

Medicul Cristian Oancea a menționat faptul că Spitalul „Victor Babeș” este în curs de a prelua, că secție exterioară, și Clinica de recuperare cardio-vasculară, ce ține de Institutul de Boli Cardio-vasculare din Timișoara, unde mai sunt încă 40 de locuri pentru pacienți. Prin această ocazie, medicul speră că Timișoara să depășească cu bine perioada următoare.

 „Mai avem doar câteva locuri, dar situația este foarte dinamică – acum pot să am 5-6 locuri libere, dar în jumătate de oră poate să fie totul plin”, a spus acesta.

De asemenea, Cristian Oancea susține că masca de protecție și distanțarea sunt singurele arme împotriva virusului. Și a făcut, în acest sens, un apel la oameni.

„Chiar dacă pot părea măsuri banale, dar până nu vine vaccinul, că să avem un alt instrument împotriva acestui virus, tot ce încercăm acum sunt tratamente care au efect la unii pacienți, la alțîi nu. Până nu avem un vaccin nu putem să spunem că avem o armă fiabilă de luptă împotriva acestui virus”, a fost avertismentul managerului spitalului COVID din Timișoara.

„Cei care nu cred, să se trateze cu terapii alternative!“

Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, a avut o reacție dură la adresa celor care nu cred în existența COVID-19. Cristian Oancea a criticat mesajele transmise în spațiul public de persoane publice sau de românii care iau în derâdere măsurile de protecție sanitară, în special purtarea măștii, pe motiv că le încalcă drepturile.

Cristian Oancea le-a transmis celor care iau în derâdere aceste măsuri că, dacă se infectează, să nu mai vină la spital dacă oricum nu cred în virus.

„Acești oameni dau semnale foarte proaste, acești oameni care nu cred, nu poartă mască sau iau în derâdere toate aceste măsuri ale noastre, îi rugăm să nu mai vină la spital dacă fac Covid. Să se trateze cu tot felul de măsuri alternative, cu tot felul de terapii alternative. Dacă nu crezi, de ce să mai încarci sistemul sanitar?“, a declarat siderat Cristian Oancea.

Adauga un comentariu