Titlurile zilei

Avocatul ieșean care a ucis doi oameni nevinovați în față la Granit este aproape de libertate! Judecătorii i-au admis cererea de liberare pentru că ar fi fost un deținut model!

Publicat: 09 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Avocatul ieșean care a ucis doi oameni nevinovați în față la Granit este aproape de libertate Judecătorii i-au admis cererea de liberare pentru că ar fi fost un deținut model

Judecătorii vasluieni au admis cererea formulată de Victor Ion Axinte, de liberare condiționată. Acesta a fost condamnat definitiv, în urmă cu aproximativ doi ani, la o pedeapsă de cinci ani și zece luni de pușcărie. Avocatul a fost condamnat după ce a produs un accident mortal în zona Granit. Procurorii vor sta pasivi sau vor contesta decizia judecătorilor?!

Avocatul care a fost condamnat în urma cumplitului accident rutier de la Granit este aproape de libertate. Astfel, la finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Vaslui au admis cererea formulată de fostul avocat Victor Ion Axinte și propunerea formulată de Comisia de liberări condiționate din cadrul Penitenciarul Vaslui privind liberarea condiționată a acestuia.
Judecătorii vasluieni au dispus liberarea condiționată a lui Victor Ion Axinte, anterior executării integrale a pedepsei de cinci ani și zece luni de închisoare. Totuși, intervalul cuprins între data liberării condiționate și data împlinirii duratei pedepsei constituie termen de supraveghere pentru Axinte. În tot acest timp, el nu va avea voie să părăsească teritoriul României și să frecventeze localuri în care se consumă băuturi alcoolice. Totuși, sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Băut bine, la volan

Fostul avocat Victor Axinte a fost condamnat după ce a ucis doi oameni, după un accident comis în zona Granit. El fusese trimis în judecată pentru ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice. Având în vedere că el a recunoscut comiterea faptelor, a beneficiat de reducerea pedepsei cu o treime. La final, el a fost condamnat la cinci ani și zece luni de detenție. De remarcat a fost faptul că procesul de la instanța de fond s-a încheiat într-un singur termen, deoarece avocatul a recunoscut comiterea faptelor.

Conform anchetatorilor, pe 22 martie 2017, Ion Victor Axinte a mers la o petrecere alături de prietena lui, la un restaurant din zona Bucium. În jurul orei 23:10, Victor Axinte a ieșit din restaurant. Abia se ținea pe picioare. Camerele de supraveghere din curtea localului au înregistrat momentul în care Axinte s-a certat cu prietena sa și a urcat la volanul unui autoturism marca Toyota Corolla, deși se afla într-o vizibilă stare de ebrietate. Înainte de a urca la volanul mașinii sale, în curtea restaurantului a venit un taxi, pe care avocatul l-a refuzat, după cum s-a văzut pe imaginile surprinse pe camerele de supraveghere.

Impact devastator

Anchetatorii au constatat că, după ce a plecat de la restaurant, fostul avocat a produs un accident teribil.

„Inculpatul Axinte Victor Ion a condus un autoturism pe străzile din municipiul Iași, deși avea o îmbibație alcoolică de 2,05 g/litru alcool pur în sânge. La intersecția bulevardului Socola cu strada Bucium, din cauza stării de ebrietate și a vitezei de deplasare (aproximativ 155 km/h), inculpatul Axinte Victor Ion a izbit din spate un alt autoturism, ce tocmai plecase de la semafor pe aceeași bandă de circulație și în aceeași direcție, proiectându-l pe sensul opus, unde a intrat în coliziune cu un taxi. În urma impactului deosebit de violent a rezultat decesul a două persoane aflate în autoturismul lovit din spate de mașina condusă de inculpat”, au precizat procurorii.

Adauga un comentariu