Local

Avocatul Marius Sebastian Striblea candidează la șefia Uniunii Naționale a Barourilor din România

Publicat: 19 sept. 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Avocatul Marius Sebastian Striblea candidează la șefia Uniunii Naționale a Barourilor din România
Avocatul Marius Sebastian Striblea candidează la șefia Uniunii Naționale a Barourilor din România

Avocatul Marius Sebastian Striblea a anunțat, printr-o postare publicată pe o rețea de socializare faptul că a decis să candideze la șefia Uniunii Naționale a Barourilor din România. Avocatul ieșean a explicat faptul că lunga sa carieră și experiența pe care o are stă în spatele candidaturii. Ieșeanul a împlinit chiar astăzi, 25 de ani în avocatură:

Sunt fericit și mândru pentru că astăzi am împlinit 25 de ani în avocatură!
Am devenit Avocat în Baroul Iași la 19 septembrie 1997, imediat după terminarea Facultății de Drept din cadrul Universității “Al. I. Cuza” din Iași.
Am fost stagiar, am intrat în cauzele îndrumătorului, dar am luat și oficii. Cu timpul, am devenit colaborator și apoi asociat al Maestrului meu.
La 4 ianuarie 2002 mi-am deschis propriul cabinet, având la rândul meu stagiari.
La 11 mai 2011, la 36 de ani, am fost ales Decan al Baroului Iași, cel mai tânăr dintre toți cei ce au ocupat această poziție. Am deținut funcția pentru durata maximă legală de două mandate, între anii 2011 și 2019. Ulterior, am fost desemnat “Decan de Onoare” al aceluiași barou.
Din 2019 și până în prezent sunt Vicepreședinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România.
De-a lungul carierei, mi-am continuat formarea profesională (master și doctorat în științe juridice în 1998, respectiv în 2014), am avut privilegiul de a contribui la formarea a zeci de generații de studenți ai Facultății de Drept din cadrul Universității “Al. I. Cuza” Iași și de a apăra mii de oameni din toate categoriile socio-profesionale.
Ca membru al breslei, dar mai ales ca lider, cunoscând bine problemele noastre, am luptat în orice circumstanțe pentru imaginea și forța profesiei, am gestionat cu mare chibzuință banii avocaților, am apărat întotdeauna colegii și avocatură, inclusiv în fața celor mai înalte foruri din sistemul justiției, am acționat de fiecare dată cu gândul la viitorul nostru.
În acest moment jubiliar al carierei mele, plecând de la discuțiile purtate cu mulți colegi și profesioniști ai dreptului, cu modestie, onestitate și maturitate, deplin responsabil, vă împărtășesc că mă gândesc serios la eventualitatea unei candidaturi la președinția Uniunii.
Întrucât un astfel de demers nu va tolera interesele ce se opun că profesia de avocat să fie real și unanim respectată, el va necesita susținerea deschisă a colegilor.
Voi lua o decizie la momentul potrivit.
Și pentru că lucrurile din breasla noastră nu trebuie să rămână așa cum sunt, acționând curajos împreună, am putea reda strălucirea avocaturii românești. Știu că inimile tuturor vibrează pentru profesie, așa cum face și a mea. Nici nu s-ar putea altfel, deoarece nimic nu poate învinge sufletul unui avocat autentic! Dintotdeauna Avocat! (D.A.). se arată în postarea publicată de avocatul ieșean, Marius Sebastian Striblea.

 

 

Comentarii
Adauga un comentariu