Prima pagină » Local » Avocatul Sebastian Felecanu rămâne în arest pentru omor calificat! Magistrații ieșeni mențin măsura arestării preventive

Avocatul Sebastian Felecanu rămâne în arest pentru omor calificat! Magistrații ieșeni mențin măsura arestării preventive

16 nov. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Local

Avocatul ieșean Sebastian Felecanu încearcă să scape de arest, dar judecătorii nu sunt de acord. Zilele trecute, aceștia au decis ca Sebastian Felecanu să rămână în spatele gratiilor, astfel că au menținut măsura arestării preventive

De remarcat este faptul că, din momentul în care a fost arestat și până acum, Felecanu a tot încercat să scape din spatele gratiilor, dar nu a reușit.

Avocatul Sebastian Felecanu rămâne în arest

În urmă cu câteva zile, avocatul Sebastian Felecanu a încercat să scape din nou de arest. Judecătorii ieșeni nu au fost de acord și au menținut măsura arestării preventive.

„Menține măsura arestării preventive a inculpatului Sebastian Felecanu, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, prevăzută de art. 188 al. (1) – art. 189 al. (1) lit. g, Cod penal, raportat la art. 199 al. (1), Cod penal. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția inculpatului și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței”, menționau magistrații.

Amintim că Sebastian Felecanu a fost arestat și este anchetat pentru omor calificat, după ce iubita sa de atunci, Monica Cioată, a murit, căzând de la etaj. Din păcate, medicii chemaţi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru tânără, decât să declare decesul. Doctorii au mai observat că avocata era însărcinată. În ciuda faptului că expertizele au durat aproximativ un an de la moartea avocatei Monica Cioată (26 de ani), specialiştii ieşeni şi cei bucureşteni susţin că au scos la iveală adevărul.

De altfel, surse judiciare afirmă că una dintre expertize, cea efectuată în cadrul Laboratorului Interjudețean de Expertize Criminalistice (LIEC), arată că a fost exclusă sinuciderea. Mai mult, aceleași surse spun că a fost vorba despre o expertiză dificilă ce a fost dispusă încă de la decesul tinerei avocate.

Acum, avocatul Sebastian Felecanu speră să fie pus totuşi în libertate de către judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi.

Varianta sinuciderii, exclusă

Experții au mai stabilit că, înainte de a fi aruncată pe geam, victima ar fi fost adusă în stare de inconștiență și ar fi fost târâtă până la fereastră. Pe de altă parte, Sebastian Felecanu a refuzat să dea declaraţii în faţa procurorilor după ce a fost reţinut. În plus, avocatul ieşean a refuzat să se supună unui test poligraf (detectorul de minciuni – n.r.).

Anchetatorii au solicitat întocmirea unor profiluri psihologice, atât în ceea ce îl priveşte pe avocatul Sebastian Felecanu, cât şi pentru victimă, Monica Cioată. Sursele judiciare amintite mai afirmă că expertiza tip analiză comportamentală şi criminal profiling a exclus orice suspiciune în legătură cu un potenţial suicid din partea tinerei.

Aceleaşi surse arată că analiza efectuată la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a relevat faptul că, în cazul avocatului Sebastian Felecanu, în ceea ce priveşte variantele de apărare privind modalitatea de cădere a victimei, s-a stabilit lipsa sincerităţii. Aceste concluzii cumulate ale expertizelor efectuate în cauză duc spre ideea împingerii victimei de la etajul 6 al blocului „AJOFM” din zona Târgu Cucu.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu avocatul Sebastian Felecanu, după ce judecătorii au decis să rămână în arest.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *