Actualitate

Bacalaureat 2020. Modele de subiecte care să vă ajute la pregătirea Bac-ului

Publicat: 04 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bacalaureat 2020. Modele de subiecte care să vă ajute la pregătirea Bac-ului
Bacalaureat 2020. Modele de subiecte care să vă ajute la pregătirea Bac-ului

Bacalaureat 2020 de anul acesta va fi organizat în condiții de siguranță sporită din cauza pandemiei de COVID-19.

Potrivit Ministerului Educației, examenul de Bacalaureat 2020 va începe în 22 iunie. Primele vor fi susținute probele scrise, după care cele pentru competențe.

Începând cu data de 2 iunie, elevii de clasa a XII-a și a XIII-a vor putea reveni în licee și școli profesionale. Aceștia se vor putea pregăti pentru examen, dar în condiții speciale.

În perioada 2-12 iunie, vor fi numai activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale. Elevii cu probleme de sănătate sau care au în familie persoane cu risc de îmbolnăvire, prezența la școală va fi opțională. Decizia prezenței la școală va aparține părinților.

„Vom lua măsuri de siguranță. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală de curs. Sală în prealabil va fi dezinfectată. Elevii vor parcurge un circuit pe care trebuie să-l respecte până la intrarea în sală și vor purta măști“, a spus ministrul Educației Monica Anisie.

Calendarul examenului și modalitatea de desfășurare a probelor Bacalaureat 2020 urmează să fie comunicate în această perioadă de minister.

Modele de subiecte pentru Bacalaureat 2020

Ministerul Educației a pus la dispoziția absolvenților de liceu mai multe serii de teste și bareme pentru pregătirea la examen.

Ministerul Educației a publicat aceste modele prin Centrul Național de Politici și Evaluare.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a reconfirmat că examenul de Bacalaureat 2020 nu va cuprinde materia care trebuia predată în semestrul al II-lea.

Fiecare probă de la Bacalaureat 2020

Examenul la Matematică va fi pentru absolvenții claselor de liceu cu profil real din filiera teoretică. Dar și pentru cei care au terminat filiera tehnologică și pentru absolvenții de la profilul militar și profilul pedagogic – specializarea învățători-educatoare, din filiera vocațională.

Examenul la Istorie este organizat pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celor de mai sus.

La proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris, absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, pentru examen, în funcție de studiile urmate în liceu:

Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic. Dar și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională

Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică. Plus cei din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus.

În galeria foto, puteți găsi câteva modele de teste pentru Bacalaureat 2020. Mai multe modele de teste la materiile pentru Bacalaureat 2020 puteți găsi pe site-ul Ministerului Educației.

Adauga un comentariu