Culinar

Baiț pentru carnea de porc. O marinată ușoară pe bază de roșii

Publicat: 27 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Baiț pentru carnea de porc. O marinată ușoară pe bază de roșii
O marinată ușoară pe bază de roșii coapte și condimente este un bun acompaniament pentru coastele grase de porc

Un baiț pentru carnea de porc pregătit după rețeta noastră este mult mai sănătoasă decât orice marinată cu maioneză. O marinată ușoară pe bază de roșii coapte și condimente este un bun acompaniament pentru coastele grase de porc. Iar datorită valorii sale energetice scăzute, această marinată nu va crește deloc valoarea calorică a mâncării.

Pentru a pregăti un baiț deosebit vei avea nevoie de o roșie, 50 ml de sos de soia, 5 bucăți de cuișoare, 4 bucăți de usturoi și două linguri de sos cili. De asemenea, vei avea nevoie de 3 linguri de smântână și o lingură de semințe de chimen. Pentru o aromă inedită puteți folosi ierburi italiene după gust.

carne de porc pe o farfurie langa legume proaspete
Prin urmare, un baiț pentru carnea de porc poate devine universală

Baiț pentru carnea de porc. Ingredientele necesare pentru un deliciu de excepție

Pentru a pregăti un baiț ca la marii bucătari se spală roșiile coapte și se îndepărtează tulpinile. După care se taie în bucăți mari. Se pune în bolul blenderului împreună cu cățeii de usturoi decojiți și ierburile italiene. Ulterior, prelucrați legumele cu un blender la viteză mică și apoi măriți treptat viteza până când amestecul este omogen.

carne de porc cu bait intr-un bol
Dacă aveți ierburi italiene proaspete, cum ar fi busuioc, rozmarin și oregano, acestea sunt mult mai bune decât cele uscate

Din moment ce toate ingredientele sunt zdrobite adăugați smântâna. Cu cât smântâna este mai grasă, cu atât marinata va fi mai gustoasă. Adăugați și sosul de ardei iute alături de sosul de soia. Amestecați din nou marinata cu un blender sau cu o lingură obișnuită.

Într-un mortar cu un pisălog, zdrobiți mugurii de cuișoare și chimenul. Adăugați condimentele zdrobite la marinată și amestecați bine consistența cu o lingură. Cu cantitatea de ingrediente de mai sus am obținut 350 ml de marinată. Și această cantitate a fost mai mult decât suficientă pentru coaste de 600 gr.

Cât timp trebuie să stea coastele de porc în marinată? Sfaturi utile pentru un fel de mâncare de excepție

Coastele de porc trebuie să fie marinate timp de cel puțin patru ore. Mai bine, marinata va funcționa peste noapte. Păstrați carnea în frigider în tot acest timp. Marii bucătari pun la marinat carnea deodată în pungi de plastic pentru alimente. Este foarte convenabil și ușor de utilizat.

Este important ca pentru marinată să alegeți roșii de vară. De la roșiile de iarnă din plastic marinata nu va fi la fel de aromată și gustoasă. Puteți decoji roșiile în prealabil. Faceți-o în felul următor. Se face o incizie în formă de cruce pe roșie, pe partea opusă tulpinii, și se scaldă cu apă clocotită. În acest fel, pielea se desprinde ușor.

carne de porc cu bait intr-un bol
Coastele de porc trebuie să fie marinate timp de cel puțin patru ore

Dacă aveți ierburi italiene proaspete, cum ar fi busuioc, rozmarin și oregano, acestea sunt mult mai bune decât cele uscate. Usturoiul proaspăt poate fi înlocuit cu usturoi uscat granulat. Întotdeauna specialiștii spun că este mai bine să pisezi singur condimentele într-un mortar sau într-o moară decât să folosești un praf gata preparat. Condimentele întregi îmbogățesc felul de mâncare într-un mod cu totul special.

Prin urmare, un baiț pentru carnea de porc poate devine universală. Acesta fiind  potrivit pentru grătarul de porc, puiul prăjit, curcan sau chiar pește. Este important să țineți cont de toate sfaturile menționate mai sus, deoarece doar astfel veți reuși să obțineți un fel de mâncare cu adevărat delicios exact ca în restaurante.

carne de porc in marinata intr-o tigaie
Pentru o aromă inedită puteți folosi ierburi italiene după gust
Adauga un comentariu