Culinar

Banana bread pentru bebeluși. Cum să pregătești pentru cel mic un desert sănătos

Publicat: 24 aug. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Banana bread pentru bebeluși. Cum să pregătești pentru cel mic un desert sănătos
Banana bread pentru bebeluși este un desert gustos, sănătos și pregătit de multe mame pentru a-i răsfăța pe cei mici.

Multe mame își răsfață copilulul cu banana bread pentru bebeluși. Acest deliciu se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar rezultatul este încântător. Banana bread este recomandată copiilor pentru că nu are îndulcitori, este sățioasă și extrem de gustos. Iată cum să pregătești pentru cel mic un desert sănătos.

Banana bread pentru bebeluși

Când vine vorba de cel mic, mamele se întrec în tot felul de rețete pentru a-l răsfăța cu adevărate delicii. De la pufoasele brioșe de casă făcute simple sau cu fructe până la banana bread, toate sunt adorate de cei mici.

Banana bread se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un desert irezistibil, gustos și sănătos. Banana bread este ideală și pentru bebeluși, mai ales dacă este pregătită fără îndulcitori și arome artificiale.

Pe cei mari putem să îi răsfățăm cu o negresă cu vișine. Acest desert le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii. Când vine vorba de prăjiturile de casă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pentru cei mari putem face și un chec pufos simplu sau cu fructe, dar și cu ciocolată. Acesta merge perfect dimineața alături de o cafea aromată. Pentru cei mici, pe lângă banana bread putem face niște brioșe simple pufoase și gustoase sau putem face o prăjitură de casă cu biscuiți și fructe. Astfel, cel mic se va răsfăța cu un desert gustos, sănătos și aromat. Banana bread este ideală pentru copii, dar și pentru adulți. Acest desert poate fi făcut la orice ocazie și este recomandat și de medici și nutriționiști pentru că nu are îndulcitori artificiali și este un desert sănătos.

Rețeta cu care vei pregăti un desert sănătos pentru cel mic

Pentru banana bread vom avea nevoie de 4 ouă, 2 banane bine coapte, 150 g de făină, 60 g de unt, 1 linguriță de praf de copt bio, 1 linguriță de pudră de vanilie, jumătate de linguriță de scorțișoară și jumătate de banană feliată pentru topping.

Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă. Într-un bol separat se pasează bananele cu furculița, apoi se amestecă gălbenușurile cu untul moale. Se mixează amestecul de gălbenușuri foarte bine, iar într-un bol separat se amestecă făina, praful de copt, vanilia și scorțișoara.

În amestecul umed se încorporează amestecul uscat și se mixează până când se omogenizează. Se unge o tavă cu ulei și se tapetează cu hârtie de copt apoi se toarnă compoziția și se uniformizează. Feliile de banană se așază deasupra pe chec și se pune banana bread la cuptor.

Se poate aplica testul cu scobitoarea pentru a verifica dacă desertul este copt suficient. Când este gata se scoate din cuptor și se lasă la răcit apoi se feliază pentru a fi servit. Cu siguranță acest desert va fi apreciat de cel mic.

Banana bread pentru bebeluși este un desert gustos, sănătos și pregătit de multe mame pentru a-i răsfăța pe cei mici. Pentru acest desert avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.

Adauga un comentariu