Actualitate

Bani în plus pentru acești pensionari, de la 1 iulie. Ministrul Muncii a făcut anunțul

Publicat: 28 mai 2022
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că de la 1 iunie va începe distribuția cardurilor pentru voucherele sociale, în valoare de 250 de lei

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că de la 1 iunie va începe distribuția cardurilor pentru voucherele sociale, în valoare de 250 de lei. De asemenea, oficialul a ținut să precizeze că începând cu luna iulie pensionarii care au pensia sub 2.000

de lei vor primi și un ajutor de 700 de lei, menit să combată costurile generate de creșterea facturilor la energie și scumpirea alimentelor.

Marius Budăi: ,,3,2 milioane de pensionari vor beneficia a această nouă măsură”

Ministrul Muncii a anunțat că statul va implementa un nou pachet social menit să vină în sprijinul românilor, începând cu 1 iulie.

Potrivit declarațiilor făcute de Marius Budăi, este vorba despre un ajutor în valoare de 700 de lei, care va fi acordat pensionarilor cu pensii mai mici de 2.000 de lei:

„La începutul anului, am avut un plafon de 1.600 de lei pentru primul pachet social, care a reprezentant atunci pensia medie în România. Am venit ulterior cu o analiză pe care am creat-o şi din cauza evoluţiei preţurilor şi din cauza a ceea ce s-a întâmplat, accentuându-se în unele locuri criza preţurilor din cauza războiului din Ucraina, am decis să implementăm al doilea pachet social, cu acele carduri şi acele vouchere electronice pentru a sprijini populaţia până la sfârşit de an.

Am considerat atunci o categorie vulnerabilă, pensia care se încadrează în jurul pensii medii, acum considerăm că evoluţia preţurilor fiind cea pe care o ştim cu toţii trebuie să depăşim un pic pensia medie. Dintr-o analiză a noastră, 3,2 milioane de pensionari vor beneficia a această nouă măsură.”, a declarat ministrul Muncii, la Palatul Parlamentului.

Marius Budăi, despre livrarea voucherelor pentru alimente

Ministrul Muncii a vorbit și despre voucherele în valoare de 50 de euro, a căror livrare va începe de la 1 iunie. Marius Budăi a explicat că românii vor primi cardurile prin poștă, pe măsură ce vor fi tipărite:

„Nu aşteptăm ca furnizorii de carduri să tipărească şi să imprime toate cardurile. Pe măsură ce avem loturi de carduri gata imprimate, prin Poşta Română le vom livra, de la începutul lunii iunie, către populaţie.

Putem lua şi situaţia ipotetică în care, dacă până la sfârşitul lunii iunie vor fi persoane care nu vor primi carduri şi le vor primi pe 1 sau pe 2 iulie, asta nu înseamnă că suma aferentă lunii iunie va fi pierdută. Din contră, dacă pe 1 sau 2 iulie va primi cardul, imediat, a doua zi se va alimenta cardul cu suma aferentă lunii iunie.”, a adăugat ministrul Muncii.
Adauga un comentariu