Titlurile zilei

Banii zboară din primărie pe servicii de consultanță! O afaceristă din Iași este abonată la banii localnicilor

Publicat: 01 dec. 2022
_____ Vizualizări 17 Comentarii
Banii zboară din primărie pe servicii de consultanță O afaceristă din Iași este abonată la banii localnicilor
Edilul comunei ieșene Șibana, face cursuri de formare la hoteluri de 4 stele pe malul mării

Banii zboară din primărie pe servicii de consultanță, la Țibana. Edilul comunei, Gheorghe Rotaru, cheltuie banii comunei după bunul plac. Pe lista de achiziții publice din bugetul local și-a făcut loc și firma Simpa Consult SRL, administrată de Mihaela Ionescu

În comuna Țibana, primarul Gheorghe Rotaru acceptă ofertele colaboratorilor pe bandă rulantă. Astfel, pe lista de achiziții publice apar studii de fezabilitate, cu valori de ordinul sutelor de mii de lei. Mai mult decât atât, edilul achită cursuri de formare profesională, în fiecare an, din banii comunei. Una dintre firmele favorite pentru prestarea serviciilor de consultanță este Simpa Consult SRL, administrată de Mihaela Ionescu. Doar anul acesta, societatea a primit acceptul ofertelor ce au o valoare totală de peste 390.000 de lei, fără TVA.

Sediul primariei comunei iesene Tibana
Banii din bugetul local al primăriei comunei ieșene Țibana zboară pe servicii de consultanță și cursuri de formare pe litoral

Banii zboară din primărie pe servicii de consultanță, la Țibana

Litoralul romanesc imagine cu plaja si marea
Cursurile de formare la care a fost plecat edilul comunei Țibana, au avut loc la un hotel de patru stele din stațiunea Mamaia

Anul acesta, Primăria comunei Țibana a acceptat șapte oferte ale firmei Simpa Consult SRL. Doar pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate, firma administrată de Mihaela Ionescu va încasa nu mai puțin de 88.000 de lei, fără TVA.

Oferta a fost acceptată de edilul comunei, Gheorghe Rotaru, la 10 minute de la depunerea ei pe SEAP. În ceea ce privește actualizarea și completarea unor documente în vederea avizării, firma condusă de Mihaela Ionescu va încasa 79.000 de lei, fără TVA, din buzunarele localnicilor din Țibana.

În comuna Țibana, banii zboară pe servicii de consultanță, astfel că, prin acceptarea celor șapte oferte din partea Simpa Consult SRL, bugetul local va sărăci cu peste 390.000 de lei, fără TVA.

Interesant este faptul că ofertele depuse de societatea afaceristei din Iași sunt acceptate la câteva minute de la depunerea lor pe SEAP. Firma condusă de Mihaela Ionescu are o vechime de 17 ani pe piața, având ca obiect de activitate activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea, iar în 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de peste 3,6 milioane de lei și un profit de peste 2 milioane de lei.

Anul 2021 i-a adus Mihaelei Ionescu o cifră de afaceri de 2,4 milioane de lei și un profit de doar 645.000 de lei. Pe lângă serviciile de consultanță de ordinul sutelor de mii de lei, edilul comunei plătește cursuri peste cursuri pentru angajații primăriei, din buzunarul localnicilor. Astfel, primarul Gheorghe Rotaru a plătit cursurile subalternilor din buzunarele localnicilor, acestea având o valoare de peste 17.000 de lei, fără TVA.

Un pix tinut in mana deasupra unui document
Cursurile de formare au costat bugetul local al primăriei Țibana peste 17.000 de lei, fără TVA

Edilul comunei Țibana are probleme cu legea

Trei persoane aflate intr-un birou
Consultanța oferită de societatea condusă de Mihaela Ionescu va scoate din buzunarele localnicilor din comuna Țibana peste 390.000 de lei, fără TVA

În anul 2020, edilul comunei Țibana, Gheorghe Rotaru, a intrat în atenția organelor anticorupție pentru luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese. Atunci, edilul a fost anchetat pentru achiziția unor cantități uriașe de produse de balastieră care între timp au dispărut, dar și pentru găsirea, într-un sertar din biroul său, a unei sume cu o valoare de 100.000 de lei.

Atunci, primarul Gheorghe Rotaru nu a putut justifica nici suma găsită de anchetatori, nici unde au dispărut produsele de balastieră. În comuna Țibana, edilul continuă să accepte oferte pe bandă rulantă, jucându-se după bunul plac cu banii din bugetul local. Astfel, în luna iulie a acestui an, edilul a achitat din buzunarele localnicilor o escapadă de o săptămână, în stațiunea Mamaia, la un hotel de patru stele, pe malul mării. Escapada primarului i-a costat pe localnici aproape 6.000 de lei, fără TVA.

Nu este prima dată când primarul Gheorghe Rotaru a fost implicat în scandaluri. În anul 2020, DNA a stat o zi întreagă la Primăria Țibana. Atunci, primarul Gheorghe Rotaru nici nu a apucat să depună jurământul de după câștigarea alegerilor locale.

Anul trecut, edilul a rămas fără dinți după ce și-a permis să se ia la ceartă cu un alegător. Tot scandalul ar fi pornit de la noroi! În urma incidentului deosebit de grav, primarul din Țibana a susținut că a fost nevoit să plătească suma de 2.000 de euro, după ce i-a fost afectată dantura.

Primarul pleacă la cursuri de formare pe litoral

Întrebat de reporterii BZI cum a ajuns să colaboreze cu firma Simpa Consult SRL și care este procedura prin care selectează ofertele, ținând cont de faptul că la nici 10 minute de la depunere acestora pe SEAP sunt acceptate, a transmis faptul că există înainte discuții cu privire la aceste aspecte, iar ofertele sunt depuse și acceptate instant.

„Colaborez cu ei din 2016-2017. Am avut mai multe oferte, mi se trimit pe mail. Ofertele au fost primite înainte“, a recunoscut Gheorghe Rotaru.

Întrebat despre escapada pe litoralul românesc, la hotelul de patru stele, de pe malul mării, primarul comunei Țibana a precizat faptul că a fost singur, la niște cursuri de formare.

„Nu îmi mai amintesc… Am fost la cursuri, doar eu am fost la cursuri!“, a spus nesigur primarul Gheorghe Rotaru.

Reporterii BZI au încercat să ia legătura și cu administratorul societății Simpa Consult SRL, Mihaela Ionescu, însă, în ciuda apelurilor repetate, aceasta nu a putut fi contactată.

În comuna Țibana din județul Iași, banii zboară pe servicii de consultanță, pe cursuri de formare și cazări de patru stele pe malul mării.

Comentarii
  • Primarul UAT Comuna Tibana, Gheorghe Rotaru a fost ajutat la DNA de polițistul Mursa, care acum este la pensie. Acesta are un frate primar in comuna Plugari si in urma cu câțiva ani a fost , pe banii primăriei Plugari , impreuna cu mai multi primari , la Bruxelles .

  • Rotaru are un dosar la Curtea de Apel Iasi insa procuroarea Adina Bocai , tine dosarul cu piatra la sertar. Probabil din cauza faptului ca soțul dumneaei este șef peste transportatorii de piatra. Alooo Inspecția Judiciara trezește-te.

  • Ghiță Rotaru , in ultimii 10 ani, are plătiți bani pentru studiu de fezabilitate Cămin Cultural Tibana in valoare de 280.000 si nu exista actele. Spaga pentru aceste studii de fezabilitate este de 50% din valoarea plătită.

  • Banii din amenzi , care trebuia sa- i încaseze primaria sunt in buzunarul hotului Rotaru si Poliția nu face nimic. In plus, Rotaru Gheorghe a platit amenda personală de 10.000 lei , cu banii primăriei. Suntem o tara corupta ce nu merita in UE.

  • De cand e primarul comunei Tibana – Rotaru Gheorghe , vacantele le face pe banii primăriei prin firma Adicom sau alte firme . Cica se duce la pregatire profesională si el nu are nici macar bacalaureatul.

  • Nu este o stire de senzatie ! Daca ati fi verificat sursa, aflati ca acesata este o practica utilzata de toate primariile. Concedii de odihna mascate.

  • Nu este o stire de senzatie ! Daca ati fi verificat sursa, aflati ca acesata este o practica utilzata de toate primariile. Concedii de odihna mascate.

  • de ce nu merg cei de la DNA si in comuna Todiresti unde secretara merge mai des la cursuri pe litoralul romanesc pe banii primariei decit ajunge la servi

  • Pentru cei care nustiu , intrebare cine a platit articolul B Z I nu scrie degeaba , mai are Florin Stefan informati din Primarie , toate sunt false Primarul nu a fost in concediu ,cursuri la mare anul 2022 , Despre firma Sinpa Consult a proiectat si prin asociere cu firma Dan Lin arealizat 6 KM de asfal ln Satele Moara CIornei – Alexeni -Oproaia ,concultanta pe fonduri Europene 2018 Buldoescavator 100 mii euro In anul 2022 Proiectare si S F pentru 1,6 km drum care sa si realizat ,consultanta si S F pentru drumul din Sat Runcu – Vadu Vejei 8 KM de asfalt de la M D R AP plata se va face conform contract cu bani de la Minister nu din buget local ,Consultanta si S F pe piste de biciclete prin P N R R unde nu sa facut punctaj drept pentru care se reziliaza contractul fara costuri din buget local , mai avem consultanta pe F. Europene G A L Ciurea pentru achizitionarea unui tractor ,ce bine era cand nu se intanpla nimic in Comuna atunci nu aveati de ce comenta ce a facut Rotaru in 10 ani nu faceti voi in 30 nu aveti cu cine

  • Puscaria te mananca Rotaru Gheorghe, ai devalizat primaria Tibana. Ai vandut balastul cumparat de primarie prin firma ta de constructii. Ia ars casa omului si ai luat banii de ajutor din primarie si l-ai amagit pe om cu o masina de balast ( a primariei ). Ai vandut ajutoarele de la UE ( zahar , ulei, etc ).

Adauga un comentariu