National

Bărbat din București, amendat într-un supermarket pentru că i-a cerut unui individ să poarte corect masca

Publicat: 07 apr. 2021
barbat care semneaza o amenda
Un bărbat din București a fost amendat într-un supermarket pentru că a îndrăznit să îi atragă atenția unui individ asupra felului în care poartă masca de protecție

Un bărbat din București a fost amendat într-un supermarket pentru că a îndrăznit să îi atragă atenția unui individ asupra felului în care poartă masca de protecție. Postarea acestuia pe o rețea de socializare a stârnit un val de reacții șocante la adreasa lui, în care este înjurat de către internauți pentru că nu și-a văzut de treaba lui.

Bărbatul amendat s-ar fi făcut vinovat pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, conform dezvăluirilor făcute în mediul online chiar de cetățeanul amendat.

Bărbat din București amendat într-un supermarket

Gabi Hirit, un arhitect din București anunță pe Facebook, că a fost amendat de Poliție cu 1.000 de lei pentru că i-a atras atenția, într-un supermarket, unui bărbat să poarte masca peste nas.

Postarea arhitectului a stârnit un val de comentarii șocant, în care este înjurat pentru că nu și-a văzut de treaba lui.

„Azi am luat amendă 1000 de lei de la Poliția Română pentru că am atras atenția cuiva în Mega Image să-și tragă masca peste nas. Pentru că individul a reacționat urat, înjurături, amenințări, etc… cei de la Mega Image au devenit atenți (mulțumesc!) și au observat că mă aștepta afară. Mi-au cerut să rămân înăuntru și au chemat poliția.

A venit un echipaj care l-au amendat atât pe recalcitrant cât și pe mine pentru tulburarea liniștii publice, cu câte 1000 de lei. Polițistul care a scris procesul verbal mi-a explicat că și pe el l-ar fi deranjat să-i atrag atenția să poarte masca corect.

‘- Păi ați fost chemat pentru că mi-a fost pusă în pericol siguranță personală iar dumneavoastră îmi dați amendă pentru că i-am atras atenția să poarte masca corect?

– Dacă vreți să fiți în siguranță, stați acasă și comandați de la Glovo’”, a relatat Gabi Hirit pe Facebook.

Mesajul lui Hirit a provocat un comentarii foarte agresive. Sute de oameni îi spun că trebuia să își vadă de treaba lui și car ar fi meritat să fie bătut pentrru că a „invadat” spațiul altcuiva.

Despre acest incident, reprezentanțîi Inspectoratului Poliției Județene Ilfov au făcut precizări și au anunțat că vă fi demarată o anchetă.

”La data de 06 aprilie a.c., în jurul orelor 13:35, polițiști din Otopeni au fost sesizați cu privire la un conflict spontan, izbucnit că urmare a unor discuțîi purtate între 2 persoane, pe fondul nepurtării măștii în mod corespunzător, de către una dintre acestea, într-un magazin alimentar, din localitate”, se afirmă în comunicatul IPJ.

Cum se poartă corect masca de protecție

Purtarea măștii de protecție este principala măsură luată împotriva împiedicării răspândirii virusului COVID 19.

Masca facială improvizată trebuie fixată pe față astfel încât să acopere nasul, gura și bărbia și se recomandă spălarea la cel puțin 60 de grade după fiecare purtare. Este important de știut că încă nu există studii care să ateste procentul în care o mască din bumbac poate să filtreze particulele de praf, bacteriile și virusurile, iar specialiștii avetizează că purtarea unei atfel de măști poate oferi o falsă senzație de protecție.

Masca facială simplă sau medicală trebuie purtată întotdeauna cu partea colorată în exterior și cu elementul metalic în partea superioară. După ce elasticele laterale sunt fixate după urechi, masca trebuie trasă în jos, până când ajunge sub bărbie.

Masca respiratorie KN95, cu protecție avansată, este confecționată după un design 3D, care asigură etanșeitatea, permite o respirație fără efort și o face mai confortabilă de purtat. Masca trebuie poziționată astfel încât să acopere nasul și bărbia, iar părțile laterale să fie cât mai bine lipite de obraji. Elasticele se fixează în spatele urechilor, iar banda flexibilă din aluminiu se presează cu ambele mâini, până când masca se mulează perfect pe forma nasului. Pentru a vă asigura că purtați corect masca, respirați adânc. Aerul nu ar trebui să intre prin niciun capăt al măștii.

Comentarii
 • Ne-am schimbat în rău și toate restricțiile astea nu fac decât sa ne ia din libertatea noastră.
  Ar trebui sa poarte măști toți cei care sunt exagerați și cărora le este frica.
  Atâta prostie în jurul nostru.
  Eu nu port masca decât f rar și nici nu o sa fac lucrul acesta.
  Ma bucur ca sunt oameni care gândesc ca mine.

 • Felicitări omului integru care a făcut observație unui smecheras de duzina, care sfida comunitatea.
  Incredibila atitudinea polițistului, care în loc sa cerceteze cum au stat lucrurile, a amendat persoana care a avut o atitudine corecta.

 • Mai sunt polițiști care te amenință că-ți fac dosare penale și contraplangeri, dacă-ți permiți sa ai spirit civic și le dai de treaba! Dapa-i,, să-ți permiti”sa atenționezi polițiștii ca încalcă legea! Doamne ferește, ei au voie ca,, au imunitate”, prostii sa respecte legile! E vorba de unii polițiști, mai cu moț, care se cred mai presus de lege și sunt și răzbunători! Și-și apară și,, pupilele”când încalcă legea, într-un mod grosolan! SICTIR! pt. acest tip de polițist, respect pt. cei care sunt corecți și onesti!

 • Asta arată ipocrizia și nesimțirea unora care se cred mai presus de lege!
  Dacă am fi toți nepăsători, ce ar râde toți analfabeții și,, bombardierii”de ,,fraierii”care respectă legea!
  Polițistul nu a cântărit bine situația sau poate chiar îl cunoaște pe,, bombardier”dacă s-a gândit să amendeze și omul care a respectat legea!

 • Din pacate aceste specimene exista,unii nu stiu sa scrie corect cunosc si un caz,cand de la Judecatorie sa i se cere sa trimita o altâ copie dupa PV din care sa se inteleaga despre ce e vorba unii sant cazuri pe la crisme alte locuri ,cu masina politiei

 • Consider că fiecare ar trebuii să-și vadă de treaba lui și să nu se bage în treburile altora. A nu tine „masca” pe nas, consider că nu este o crimă. Crima este ca o porți și nu are niciun efect. Astea sunt „măști” de praf nu de microbi.Daca tu care atragi atenția altuia vrei sa ieși în evidență că ești „patriot”, foarte bine ți-a făcut. Vedem paiul din ochii aproapelui nu bârna din ochiul nostru.

Adauga un comentariu