Local

Bărbat din Iași, zdrobit de un copac în timp ce se afla la muncă! Firma pentru care lucra și reprezentanții ei sunt acuzați de ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă!

Publicat: 30 oct. 2020
Reprezentanții unei firme vor fi nevoiți să dea ochii cu judecătorii, după ce un angajat a murit zdrobit de un copac
O mașină a Serviciului de Ambulanță Județean

Un bărbat și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic. Ieșeanul a fost zdrobit de un copac care a căzut peste el. Medicii chemați la fața locului au transportat de urgență victima la spital, dar aceasta a murit. În urma incidentului, reprezentanții firmei la care lucra bărbatul au fost trimiși în judecată. Acuzațiile aduse de către anchetatori sunt cele de ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă

O tragedie fără margini a cuprins o familie din Iași! Un bărbat a fost zdrobit efectiv de un copac, care a căzut pe el. Cadrele medicale chemate la fața locului au transportat de urgență victima la spital, dar aceasta a murit.
În urma teribilului accident, autoritățile au declanșat cercetările. Astfel, oamenii legii au stabilit că accidentul s-a produs și din pricina reprezentanților firmei la care victima era angajată.

Costel Cristian Neghină, Marian Stratulat și Paul Stratulat, trimiși în judecată de procurorii ieșeni

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis ieri în judecată, în acest caz, pe Marian Stratulat, Costel Cristian Neghină, Paul Stratulat și firma Prasino Dassos SRL. Acuzațiile aduse de către anchetatori sunt cele de ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.
Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, magistrații ieșeni vor asculta ce au de spus toate părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Reprezentanții firmei la care era angajată victima, acuzați de anchetatori

În urmă cu mai bine de un an, cei 3 ieșeni și firma amintită au fost trimiși în judecată, în același caz. Numai că, atunci, instanța a decis întoarcerea dosarului pe mesele procurorilor. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au acuzat pe Costel Cristian Neghină (41 de ani) de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, ucidere din culpă și refuzul nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale, în scopul împiedicării verificărilor privitoare la aplicarea reglementărilor generale și speciale în domeniul relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă, în termen de cel mult 15 zile de la primirea celei de-a doua solicitări.

În același dosar, Marian Stratulat, în vârstă de 38 de ani, a fost acuzat de săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și ucidere din culpă. De asemenea, Paul Stratulat (33 de ani) a fost acuzat de săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și ucidere din culpă. Totodată, procurorii ieșeni au acuzat societatea comercială Prasino Dassos SRL de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, ucidere din culpă și refuzul nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale, în scopul împiedicării verificărilor privitoare la aplicarea reglementărilor generale și speciale în domeniul relațiilor de muncă, securității și sănătații în muncă, în termen de cel mult 15 zile de la primirea celei de-a doua solicitări.

Un accident tragic, în cadrul căruia un angajat și-a pierdut viața

Oamenii legii au menționat că, pe 17 noiembrie 2014, în timp ce A.C. își desfășura activitatea în calitate de ziler în beneficiul SC Prasino Dassos SRL Iași, în cadrul partidei de exploatare de masă lemnoasă 414, UP III Roșcani, amplasată în pădurea denumită popular „Pietriș”, din comuna Trifești, județul Iași, a fost accidentat de un arbore dezrădăcinat, care a căzut peste el. Ulterior, ieșeanul a murit la spital în urma leziunilor suferite.

„Accidentul s-a produs pe fondul unor omisiuni ale societății angajatoare și ale inculpaților C.C.N., persoana care reprezenta societatea angajatoare și avea atribuții de exploatare a partidei în care s-a produs accidentul, P.S. și M.S. (zilieri care desfășurau activități de exploatare în cadrul partidei în care s-a produs accidentul)”, au declarat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Conform acestora, după producerea accidentului, societatea și reprezentantul său au refuzat în mod nejustificat să prezinte organelor competente din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Iași documentele legale necesare efectuării cercetării accidentului de muncă, în scopul împiedicării verificărilor privitoare la aplicarea reglementarilor generale și speciale în domeniul relațiilor de muncă.

Adauga un comentariu