Prima pagină » Titlurile zilei » Bărbosu, celebrul TikToker, speră să dea lovitura la Iași cu mâncarea pe care o gătește. Iată care este planul

Bărbosu, celebrul TikToker, speră să dea lovitura la Iași cu mâncarea pe care o gătește. Iată care este planul

22 iul. 2025, 02:00, 25 ,
Raluca COSTIN în Titlurile zilei

Bărbosu, celebrul TikToker bucătar, devenit cunoscut datorită filmulețelor sale amuzante, deschide o afacere la Iași. El este stabilit în Anglia de 15 ani, împreună cu familia, iar acum spune că se simte imigrant, pentru că vine tot mai des în Iași, odată cu deschiderea afacerii

Ovidiu Țigănuș, cunoscut pe rețelele de socializare drept „Bărbosu”, deschide o afacere la Iași. După ce a creat gama de zacuscă „Huștiuliuc”, bărbatul a decis să deschidă și o firmă de catering, cu livrări la domiciliu. Celebrul bucătar cu milioane de fani pe rețelele de socializare a devenit viral datorită filmulețelor sale amuzante cu diverse rețete, foarte utile pentru cei care vor să le încerce. Bărbatul este stabilit la Londra de 15 ani și spune că s-a gândit la opțiunea de a se întoarce acasă, însă rămâne în Marea Britanie pentru fiul său, care studiază acolo. El nu muncește în străinătate în acest domeniu, ci ca șofer. A muncit ca grădinar la începuturile sale ca român în Anglia, apoi în construcții, iar acum, ca șofer. Pe de altă parte, în Iași sunt mulți bucătari celebri care gătesc în restaurantele de lux. Unul dintre aceștia este Andrei Marfă, pasionat de bucătărie din copilărie, care a muncit și în străinătate.

Bărbosu, celebrul TikToker bucătar, continuă investițiile la Iași

Ovidiu Țigănuș spune că deschide la Iași firma de catering „Huștiulucărie”, la cererea clienților.

„Am dezvoltat acest proiect pentru că am avut multe solicitări pentru mâncare gătită. Inițial, m-am gândit să deschid un restaurant, dar mi-am dat seama că mă limitam, la acel loc unde este restaurantul, la un anumit tip de clienți. Am zis că dacă tot am făcut zacuscă și am clienți, pot să fac și un fel de catering, să livrez mâncare acasă familiilor, pentru că eu livrez doar porții mari pentru familii. Pe viitor, mă gândesc și la o mâncare pentru copii, paste sau altceva, la un preț decent și accesibil, dar și sandvișuri. Noi vom colabora cu cei de la Iași Delivery pentru comenzi și încercăm să facem precomenzi, ca să știm cu o zi înainte ce vor clienții să comande, pentru a ne fi mai ușor, dar face și ca la carte. Facem felul 1 și felul 2, dar o să învățăm și din obiceiurile consumatorilor privind mâncarea gătită. Avem și mâncare gătită românească, dar și mâncare din alte țări. Oricum ar fi, e mâncare cu suflet românesc (n.r. – râde). De exemplu, avem pui toscan, care nu e românesc, dar și ciorbă de văcuță, care e românească”, spune Bărbosu.

Pe de altă parte, HoReCa din România se confruntă, în continuare, cu lipsa de personal.

Bărbosu: „Am început să gătesc pentru că sunt pasionat de bucătărie”

Bărbatul a început să gătească pentru prima oară când avea 12 ani, din nevoie. S-a obișnuit să gătească în fiecare zi și, treptat, și-a dat seama că poate să transforme această pasiune într-o afacere. Ovidiu Țigănuș a început să facă tiktok-uri de plăcere, a început să fie tot mai urmărit, iar acum a ajuns în punctul în care a simțit că este nevoie pe piața din Iași de mâncarea lui sănătoasă, gătită cu pasiune. A investit câteva mii de euro în noul business.

„Investiția în afacerea cu mâncarea este din fonduri proprii, bineînțeles, iar spațiul unde funcționează bucătăria este închiriat. Eu sunt plecat de 15 ani în Anglia. Acolo este familia și, în continuare, va fi acolo. Copilul a început studiile acolo, deci rămânem în Marea Britanie, nu ne întoarcem în țară definitiv. Eu, venind acum mai des la Iași, pentru că am și acest proiect cu mâncarea livrată clienților, am devenit un soi de imigrant în România (n.r. – râde). Eu am început să gătesc pentru că sunt pasionat de bucătărie. Am început să postez, au început să mă urmărească oamenii, iar acum, pasiunea aceasta a devenit un business”, mai spune Ovidiu Țigănuș.

Pe TikTok, are 1 milion de urmăritori și 19,9 milioane de aprecieri.  Astfel, Bărbosu, celebrul TikToker bucătar, devenit cunoscut datorită filmulețelor sale amuzante, deschide o firmă de catering cu livrări la domiciliu, la Iași.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Comentarii
  • Romania, tara bucatarilor, coafezelor si manichiuristelor. Toti, „artisti”. Si cu prtentii de staruri. Asa ca asta.

    • Ai uitat să menționezi artistele online și pe alte site,uri , niște dive adevărate prin cluburi și malluri

  • La ce sărăcie vine,mai bine nu!stai calm ,ca nu îți cumpără nimeni zoaiele de influencer!Chiar v-ați obrăznicit pe zona asta…

  • Imi place foarte mult de omul asta, are un caracter aparte, iar retetele sale sunt destul de misto. Am incercat si eu sa gatesc cateva chestii facute de el si chiar au iesit foarte ok.
    Ii urez succes si multa sanatate.

  • Am ajuns o tara de nebuni. Cum sa il promovezi si incurajezi pe umflatul asta care are un singur lucru comun cu gastronomia: mananca o roaba la masa. Un taran care imi provoaca greata. Il fac la bucatarie cand vrea el.

  • Omul arte talent la gătit , păcat că sistemul fanariot balcanic o să îl ucidă economic rapid

  • Bravo lui, are rețete bune și este și simpatic

  • Multi hateri pe aici care se culca de foame si se trezesc de cald. Mai abjectilor care doar stati si urmariti pe altii si improscati cu kkt venit din dintii vostri cariati catre oameni care fac ceva cu viata, talentul si aerul pe care il respira. Bravo lui ! Sa ii mearga din plin ! Si voi, continuati sa mancat laturile cancerigene ale corporatiilor in loc sa invatati sa va faceti singuri o mancare gustoasa si sanatoasa !

    • 👏 cel mai bun comentariu.

    • Bre, da si tu faci cam la fel ca aia pe care ii critici. Comentariul tau nu are iubire, ci hate. Sictir.

      • Ce e dragule!? Vrei putina iubire dragule? Iubire cu hate sau cum iti place ? Marsh ma puturosule la munca, nu mai casca ochii pe net ca nu inveti nimic de aici. Vezi ca cei de la Tralala cauta mascarici pentru copii, faci si tu un ban gramada pe maimutareli :)))

  • plmeunpicretardel

    n-am inteles niciodata mentalitatea asta de redusi, daca omul incearca sa faca ceva, rapid apar miticii sa arunce cu noroi ca altceva nu stiu. cat de nesemnificanti sunteti si mici, si va roade ca singurul vostru aport in viata e sa comentati pe inter, n-aveti norocul nici sa-si faca un caine nevoile la mormantul vostru, atat de inutili si lipsiti de importanta sunteti.

    • Corect. Unde mai pui ca sunt câțiva prostani care zilnic, la fiecare articol comentează mizerabil după care stau geana sa vadă dacă au răspunsuri. Cam ce viata de cacat au PLM, Bogdan și alți ratați ca ei..

      • da da, tolomacu’ de PLM(Pepe Latin Music) :))) , probabil este platit de cineva sa scrie primul si sa arunce cu hate. Probabil e hranit cu uruiala si nu intelege ca mancarea poate fi de mai multe feluri, separate si nu amestecate :)))

      • Hai să fim seriosi!Falimentul din UK l-a mutat la fraieri in Romania…Atâta ca…Ghinion

        • Greata de ratati

          Bah Dezgust, nu toată lumea a pățit ca tine. Sigur ești în faliment de când te știi dar nu toți o duc nașpa ca tine

    • Miticii sunt de prin bucale. Folosesti cuvinte a caror inteles nu il cunosti, da te dai mare (in mintea ta). Reusesti doar sa te dai do gol cu lipsa multor clase.

  • Felicitari! Ma bucur ca a ales Iasul. Azi am comandat borsul de vitel si puiul „toscan”. Excelent!

    • Bucate traditionale moldovenesti. Mai ales puiul toscan 🙂
      Santieristii si badantele vor sa manance ca in Italea cand sunt in Romania, si ca-an Romania cand sunt in Italea. Ori Anglea 🙂
      Fomisti plecati de foame din tara, fara ecoala dar cu pretentii.

  • Sa speram ca citeste aceste comenturi pentru ca deja sau auzit de la oamenii care lucreaza la firma care face zacusca si celelalte produse ca sunt aceleeasi cu cealalta firma si ca se pun nu chiar ingrediente foarte bune asa ca MARE GRIJA BARBOSULE nu da cu mucii in faole!!!

    • Învață să scrii, lasa forumurile, ca ești incoerent și nu știi sa scrii în română.

    • DEz Gust total

      Firma aia de zacusti prăjite și imputite…pline de E uri și bune de dat sub coadă la babele din Germanea…Bărbosule,ai grijă cu cine te însoțești..

  • Imi plac retetele lui si cum le prezinta dar, de la a avea multi urmaritori pana la face o afacere doar din prisma asta, e cam exagerat. Urmaritorii de pe social media e doar praf in ochi. Daca s-ar face un sondaj real, cati din cei care urmaresc pe cineva cumpara ce ii spune influiencerul, s-ar inchide tik-tok, instagram etc. Urmaritorii sunt doar niste oameni plictisiti, majoritatea fara perspectiva de viitor si nui ii doare nimic sa apese cu degetul pe un like, follow, subscribe etc. si dau swipe in cautare de senzational dar abia au bani de o shaorma pe saptamana. Daca nu mori live sau omori pe altul, altceva nu-i intereseaza.

  • Câtă răutate in comentarii…omul este un moldovean adevărat care ne reprezintă cu cinste.Bravo lui pentru pasiunea și originalitatea cu care prezintă o rețetă și o pune in opera simplu pe înțelesul tuturor într-un mod dulce moldovenesc și sunt sigur că va reuși să obțina succes cu acest proiect.Frustratii sa comenteze căci omul își va tine drumul și nu va apleca urechea la câinii care latră și își arată colții.Succes și spor Barbosule să reușești îți urez și să demonstrezi că valoarea ta este puternică și mă bucur că ai revenit printre noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
13 decembrie 2025
13 decembrie 2025