Local

Bătaie la o şcoală din Iaşi. Două eleve şi-au împărţit palme şi picioare – FOTO, VIDEO

Publicat: 27 sept. 2022
Bătaie la o şcoală din Iaşi. Două eleve şi-au împărţit palme şi picioare - FOTO VIDEO
Incidentul nefericit a avut loc la clasa a IX-a de la Colegiul Tehnic „I.C.Ştefănescu” din Iaşi

Ieri, 26 septembrie 2022, a avut loc o bătaie la o şcoală din Iaşi. O elevă nu şi-a mai putut stăpâni nervii şi a lovit-o cu palmele şi picioarele pe o colegă de clasă. Incidentul nefericit a avut loc la clasa a IX-a de la Colegiul Tehnic „I.C.Ştefănescu” din Iaşi.

Părinţii copiilor implicaţi au fost chemaţi la şcoală. Conform regulamentului intern al şcolii, copiii urmează să fie sancţionaţi dar nu se pune problema exmatriculării pe fondul legislaţiei din România, fiind obligatoriu învăţământul de 10 clase.

Bătaie la o şcoală din Iaşi. A fost demarata o anchetă

Două eleve de la Colegiul Tehnic „I.C.Ştefănescu” din Iaşi au fost protagonistele unui episod de violenţă fizică. Acestea şi-au împărţit o serie de palme şi picioare, în timp ce colegii ceilalţi au asistat fără să intervină în niciun fel, chiar au încurajat la un moment dat.

Conducerea unităţii de învăţământ împreună cu Poliţia au deschis o anchetă în acest caz pentru a identifica motivele care au condus la un asemenea conflict. De asemenea, se vor afla curând şi care sunt sancţiunile ce pot fi luate în cazul tinerelor.

Bătaia dintre cele două tinere de 15 ani a fost imortalizată de colegii care se uitau ca la un film de box.

„În urma imaginilor apărute în spaţiul public, poliţiştii din cadrul Biroului de Siguranţă Şcolară s-au autosesizat şi efectuează verificări în vederea clarificării întregii situaţii de fapt, urmând a fi luate măsuri în consecinţă”, a transmis Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iași.

Conducerea unităţii de învăţământ a luat deja primele măsuri în această situaţie. De asemenea, directorul şcolii a precizat că acest comportament neadecvat se încearcă să fie schimbat. Fetele au fost programate la consiliere psihologică. Important de precizat este faptul că toţi elevii care au participat activ sau pasiv la conflict vor fi cercetaţi disciplinar.

Mai mulți elevi s-au bătut pe câmp, la Iași

Un alt incident similar a avut loc în judeţul Iaşi, la sfârşitul lunii mai. Mai mulţi elevi de clasa a VI-a și a VII-a s-au întâlnit pe un câmp din localitatea Zbereni, comuna Cotnari, şi au lovit, în mod repetat, cu palmele și picioarele, o colegă de școală.

Imaginile au ajuns la polițiștii din cadrul Poliției Rurale Hârlău care s-au sesizat din oficiu şi au demarat o anchetă în acel caz. Agresorii, o fată și un băiat, o loveau fără milă pe minoră. Nu se cunosc cu exactitate cauzele de la care a apărut incidentul.

„Urmare a imaginilor apărute în spațiul public, privind agresarea unei minore,polițiștii Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău s-au autosesizat și efectuează verificări în vederea stabilirii întregii situații de fapt și luării măsurilor care se impun. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și lipsire de libertate în mod ilegal”, au explicat oamenii legii într-un comunicat oficial.

De asemenea, un alt caz a fost cel al unor eleve din școala Satu Nou, comuna ieșeană Belcești, care s-au bătut în sala de clasă. Momentul de groază a fost filmat de mai mulți colegi care se amuzau pe seama bătăii dintre cele două tinere.

„Fetele sunt din clasa a VII-a și s-au certat în data de 8 aprilie, din cauza unor băieți”, declara la acel moment, pentru reporterii BZI, părintele unui elev din aceeași școală.

Astfel, bătaia de la o școală din Iași înregistrată pe data de 26 septembrie 2022 este investigată de oamenii legii.
Comentarii
Adauga un comentariu