Titlurile zilei

Bătaie la un hotel de fițe, după o degustare de vinuri! Un enolog a fost luat la pumni de un inginer horticultor, angajat la aceeași firmă din Iași! (Exclusiv)

Publicat: 12 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Bătaie la un hotel de fițe după o degustare de vinuri Un enolog a fost luat la pumni de un inginer horticultor angajat la aceeași firmă din Iași Exclusiv
Un inginer horticol a fost acuzat că l-a agresat pe un enolog: cei doi lucrau pentru o firmă de vinuri din Iași

Un scandal între doi ieșeni, care erau angajați ai unei firme producătoare de vinuri, s-a mutat în instanță. Inginerul horticultor Cătălin Gigi Chiscop a fost acuzat că l-a lovit pe fostul său coleg, Mihai Cristian F., de profesie enolog. Anchetatorii spun că bătaia s-a petrecut într-un hotel, la o degustare de vinuri

O bătaie ca-n filme, între angajații unei firme de vinuri din Iași, s-a petrecut la o degustare ce a avut loc într-un hotel! Inginerul horticol nu a mai rezistat și i-a dat cu capul în gură unui enolog! Scandalul a ajuns în instanță, dar judecătorii au considerat că nu se mai impune o condamnare.
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus încetarea procesului penal în ceea ce îl privește pe Cătălin Gigi Chiscop, pentru lovire sau alte violențe, ca urmare a lipsei condiției dublei incriminări. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Inginerul horticultor Cătălin Gigi Chiscop, acuzat că și-a lovit fostul coleg

Procesul inginerului horticultor Cătălin Gigi Chiscop (30 de ani) a început în urmă cu câteva luni. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de lovire sau alte violențe.

„Pe data de 20 iulie 2017, în timp ce persoana vătămată participa la un eveniment organizat în municipiul Chișinău, din Republica Moldova, la un hotel, a fost agresat fizic de către inculpat, fiindu-i cauzate leziuni care au necesitat un număr de 10-12 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, au susținut anchetatorii ieșeni.

Conform acestora, victima Mihai Cristian F. lucrează ca inginer enolog la SC Casa Olteanu SRL (Gramma) de pe data de 16 august 2016, ocupându-se efectiv de procesul tehnologic de obținere a vinului.

„Pe data de 20 iulie 2019, împreună cu mai mulți colegi de serviciu, printre care și inculpatul, am organizat o deplasare în municipiul Chișinău, din Republica Moldova, având ca scop vizitarea unor crame, precum și participarea la un schimb de experiență în domeniu viticol. Inculpatul a lucrat în cadrul societății până în luna februarie 2017, eu având unele neînțelegeri cu acesta în perioada 2016-2017, în sensul că el mai făcea afirmații calomnioase la adresa mea. Însă, la schimbul de experiență din Republica Moldova, a fost și el invitat”, a declarat inginerul enolog Mihai Cristian F.

Scandal între ieșeni, după degustarea de vinuri

Anchetatorii ieșeni au susținut că, în seara zilei de 20 iulie 2017, după vizitarea unei crame, la întoarcerea în hotelul în care erau cazați, victima, doi martori și Cătălin Gigi Chiscop s-au întâlnit pe terasa hotelului, unde au consumat băuturi alcoolice. După mai multe pahare cu vin, Chiscop a început să îi reproșeze enologului Mihai Cristian F. că firma la care lucrează are succes datorită implicării lui și că, fără el, societatea nu ar fi existat. Enologul ieșean i-a sugerat inginerului horticultor să înceteze cu afirmațiile nefondate, după care, pentru a calma situația, a plecat de pe terasă.

„În momentul în care persoana vătămată se îndrepta spre cameră, a fost ajunsă din spate de inculpat, care, în urma unui schimb de replici, i-a aplicat victimei două lovituri cu capul în zona feței, respectiv în zona nasului și a arcadei ochiului stâng. Momentul agresiunii a fost observat în mod direct de un martor”, au subliniat anchetatorii ieșeni.

Potrivit acestora, victima a mers la spital, iar medicii au constatat că aceasta a suferit o plagă contuză, tumefacții, contuzii dentoparodontale, o fractură coronară, precum și o entorsă la pumnul drept. La audieri, Cătălin Gigi Chiscop a refuzat să dea declarații. Judecătorii ieșeni au constatat că, dat fiind faptul că incidentul a avut loc pe teritoriul altui stat, trebuie consultată legislația locală. Astfel, magistrații au constatat că, în Republica Moldova, infracțiunea de lovire sau alte violențe nu are corespondent. Singura prevedere care s-ar fi potrivit cu cea din legislația românească este cea de „vătămarea intenționată ușoară a integrității corporale”. Numai că, în legislația de peste Prut, aceasta este prevăzută drept contravenție.

Adauga un comentariu