Prima pagină » Local » Bătaie pe proiectarea lucrărilor la străzile din Iași! În calcul intră și extinderea Aleii Sadoveanu din Copou la 3 benzi

Bătaie pe proiectarea lucrărilor la străzile din Iași! În calcul intră și extinderea Aleii Sadoveanu din Copou la 3 benzi

30 iun. 2022, 02:00, 4 ,
Vlad Rotaru, în Local

Cinci firme vor să prindă un contract privind proiectarea unor lucrări de modernizare a străzilor din Iași! Investiția cuprinde proiectarea lucrărilor de modernizare la 24 de străzi din oraș, valoarea lucrărilor fiind de 589 mii lei

Cinci oferte au fost depuse la municipalitate pentru proiectarea lucrărilor de modernizare a unor străzi din oraș. Investiția de aproape 589 mii lei prevede proiectarea lucrărilor de modernizare pentru 24 de străzi din municipiul Iași.

Contractul prevede servicii de proiectare si acordare de asistență tehnică din partea proiectantului, aferente investiției legate de proiectarea modernizării unor străzi din oraș. Primăria va reface străzi din zona Copou, Sărărie, Țicău, Nicolina, Bucium sau Păcurari. Ofertele au fost depuse din partea firmei Trust AVB Iași, care a venit cu un subcontractant – Mag Construct Company SRL, dar și din partea firmei  Palcore Xpert Solutions SRL din București. Aceasta a venit cu două societăți ca terț constructor, respectiv Devlink Comtech Technologies și NV Construct Cluj, dar și cu firma Air-Project SRL ca subcontractant.

Mai multe oferte pentru proiectarea lucrărilor la unele străzi din Iași

Au mai depus oferte și asocierea Mem Project Construct SRL cu 3TI Progetti Italia și Ingegneria Integrata SPA. Asocierea îi va ava ca subcontractanți pe 3D Ingenius Iași SRL și Alrosel Project SRL. O altă ofertă a venit din partea asocierii 3B Construction Project SRL  cu Regio Construct Proiect. Firma New Project Construct a venit ca terț constructor în această ofertă. Și asocierea Proiectech Construct cu Rutexpert, RIA Design Consulting SRL a depus o ofertă. Toate acestea vor fi analizate până pe 28 octombrie 2022 când va fi luată și o decizie a comisiei de licitație.

Lista străzilor din Iași care vor fi modernizate

În acest caz, este vorba de strada Grigore T. Popa, strada Gălățeanu, strada Eudoxiu Hurmuzaki, strada Dealul Zorilor, str. Prof. Emil Honoriu (tronson nemodernizat), stradela Valea Adâncă, strada Friederick (tronson nemodernizat), strada Fagului (tronson nemodernizat), Aleea Sadoveanu (crearea unei benzi suplimentare), str. Poligon, str. Petre Jitaru, str. Prof. Haralambie Vasiliu, str. Prof. Agricola Cardaș, str. Ciprian Porumbescu, str. Mihail Cornea, str. Fortus, stradela Iftimie Bârleanu, strada Iancu Flondor, strada Caprelor, strada Dezrobirii, str. Crivăț, str. Miron Costin, str. Neculai Zamfirescu, str. Iftimie Bârleanu.

Bandă suplimentară de trafic pe Aleea Sadoveanu din Iași

În calcul intră și extinderea la trei benzi a Aleii Sadoveanu din zona Copou. Noua bandă suplimentară de trafic pe Aleea Sadoveanu va fi realizată pe o lungime de 3,3 kilometri. Șoseaua va fi extinsă de la două la 3 benzi pentru fluidizarea traficului. Supralărgirea Aleii Mihail Sadoveanu, respectiv crearea unei benzi suplimentare, pe traseul spre Breazu, va fi realizată pe o porțiune de 3,3 kilometri. Lățimea  actuală a șoselei este de 7 metri,  iar lărgirea va duce la 9-10 metri. Proiectul presupune îngustarea trotuarelor pentru realizarea benzii suplimentare de circulație. Totuși, până la această oră nu se știe exact traseul clar pe care va apărea noua bandă de trafic. Proiectarea lucrărilor de modernizare la străzile din Iași va fi demarată din toamna acestui an.

Comentarii
  • Mihail Sadoveanu

    ‼️ 😡 NNUUU VREM A TREIA BANDA PE SADOVEANU.
    Aici este pista de curse deja.
    ⚠️ Largirea va reprezenta UN PERICOL si MAI MARE.
    Iti este frica sa mergi pe trotuar. 🤦

  • NU taiati copacii !!!

    Adica desfiintam pistele de biciclete si taiem copacii pe Sadoveanu sa se dea flamanzii din ghe.tou.rile noi construie mai tare cu masinile pe aleea cu trei benzi cu 200 km/ora?
    Sa mearga in qiz da mamii lor cu autobuzele, bicicletele, trotinetele.
    Asa deschideti si pietonalul din fata primarii handicapatilor ? ??
    NU vrem trei benzi!

  • Dupa ce au luat spagile pentru aprobarea miilor de maghernite de dincolo de agronomie, mafiotii din primarie se fac ca incearca sa rezolve problema traficului pe care-l genereaza t@mpeniile lor. Problema drumurilor trebuia rezolvata inainte de aprobarea blocurilor, care s-au facut pana la marginea trotuarelor, nu dupa, id!otilor! N-o sa rezolve nimic, in afara de distrugerea si mai mare a zonei, prin defrisari si renuntarea la trotuare si piste de biciclete. Dar se mai sifoneaza niste bani, mai curg alte parandaraturi. Siktir!

  • O decizie foarte buna in legatura cu aleea Sadoveanu. Acele trotuare sunt foarte late si inutile, abia trec 2-3 oameni pe ora pe ele. Asteptam sa fie pusa in practica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *